Luni,
28.11.2022
Parțial Noros
Acum
5°C

Unde să-ți trimiți copilul în tabără vara aceasta

Unde să-ți trimiți copilul în tabără vara aceasta

Mai sunt doar câteva zile până când copiii vor pune ghiozdanele „în cui” și vor intra în vacanța mare. Cei mai mulți știu deja că vor merge împreună cu părinții în concediu, iar alții abia așteaptă să-și petreacă zilele de vară la țară, la bunici. Cu toate acestea, mai sunt părinți care își doresc ca micuții lor să meargă într-o tabără. Acolo vor putea să-și facă alți prieteni și, totodată, vor învăța lucruri noi. La nivelul județului Sibiu, se organizează tabere la Cisnădioara, Șanta, Păltiniș, Râul Sadului și Ocna, iar o bună parte din locuri sunt ocupate deja.

De obicei, copiii sunt în capul listei la tabere, însă acestea sunt destinate tinerilor până în 35 de ani, conform legii. Fie că vorbim de matematică, fizică sau orientare în carieră, oricine poate opta pentru o variantă „altfel” de petrecere a timpului liber. Timp de șase zile, cei mici vor putea învăța în timp ce se vor relaxa. Totodată vor cunoaște puțin din independența și libertatea de a fi într-un loc fără părinți.

Taberele de la Râul Sadului și Păltiniș, la mare căutare

Cei mai mulți părinți deja și-au arătat dorința de a-și da copilul într-o tabără, astfel locurile de la Râul Sadului s-au epuizat, în timp ce la Păltiniș mai sunt doar câteva. „Tabăra de la Râul Sadului este la capacitate maximă, deja este rezervată. Vacanța o să înceapă din 19 iunie și atunci va începe și prima serie de tabără. O serie înseamnă șase zile de tabără, iar până când va începe școala, în septembrie, vom avea mereu serii de tabără. La Păltiniș mai sunt vreo două trei serii care nu sunt încă ocupate, în rest este plin. La Cisnădioara și Ocna avem solicitări. Oferim servicii de la tabără de fizică, matematică, summer english school până la alte tipuri de tabere, de exemplu orientare în carieră sau tabere de animație, în funcție de dorințele fiecăruia”, spune Nicoleta David, directorul Direcției pentru Sport şi Tineret Sibiu.

În funcție de grup și cadre didactice, se vor organiza tabere tematice. Solicitări au fost și pentru tabăra de teatru și engleză. Cu toate că numărul celor care își doresc să își petreacă astfel timpul crește de la an la an, directorul Direcției pentru Sport și Tineret Sibiu spune că sunt tot mai puține cadre didactice care își asumă responsabilitatea de a răspunde de atâția copii.

„Este nevoie de o documentație foarte mare să pleci cu un copil într-o tabără sau într-o excursie: de la avizul părintelui, până la analize medicale și acte notariale. Sunt puțini care își mai asumă această responsabilitate. Dar asta nu înseamnă că nu există totuși colaboratori. În Sibiu, încă se fac tabere”, explică Nicoleta David.

450 de lei, 6 zile

Prețul taberelor variază între 32 și 40 de lei pe zi pentru cazare plus 35 de lei contravaloarea celor trei mese. Astfel, cu maxim 450 de lei poți să petreci șase zile în una dintre tabere organizate în județul Sibiu. „Tariful cel mai scump este pe vârf de sezon, dar are și cele mai multe servicii pe care le poate prezenta o tabără. Avem teren de minifotbal sau teren de volei, sală de forță, internet, săli de conferință, băi în camere. În acest fel, activitățile vor fi diverse și, automat, crește și prețul”, completează directorul Direcţiei pentru Sport și Tineret Sibiu.

Grupurile de copii sunt formate din 20 până la 100. De exemplu, tabăra de matematică, se va desfășura pe trei serii a câte 100 de copii. În total, când toate locurile din tabere sunt ocupate în același timp, sunt nu mai puțin de 700 de copii.

„Tabără de aventură și călărie în germană”

Pe lângă taberele pe care le pune la dispoziție Direcția pentru Sport și Tineret Sibiu, copiii pot lua parte la activități recreative combinate cu studiul. Vorbim despre „Tabăra de aventură și călărie în germană – Abenteuerlager”. Aceasta se va desfășura pe Valea Avrigului între 27 august și 3 septembrie, iar numărul de locuri disponibile este de 35. „Va fi o combinație de activități de îmbogățirea vocabularului în limba germană, mișcare în aer liber, o oră de călărie zilnic, ateliere creative și ore zilnice de dezvoltare personală în limba germană”, anunță organizatorii. Prețul taberei este de 990 lei și include cazarea, călăria, precum și materialele necesare atelierelor. Mai multe informații despre acestea, găsiți aici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

(-)

Acum 5 ani

Si "iepele si armăsarii" sunt de origine saxona?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus