Miercuri,
21.02.2024
Innorat
Acum
5°C

FOTO-VIDEO Președintele Iohannis și premierul Luxemburgului, Xavier Bettel, aniversează la Sibiu 10 ani de la Capitala Culturală

FOTO-VIDEO Președintele Iohannis și premierul Luxemburgului, Xavier Bettel, aniversează la Sibiu 10 ani de la Capitala Culturală

Momentul principal al evenimentului de astăzi, de la Sibiu, când se aniversează 10 ani de când Sibiul și Luxemburgul au devenit Capitale Culturale Europene este decorarea directorului Teatrului Naţional ”Radu Stanca” din Sibiu şi a directorului Teatrului din localitatea Esch sur Alzette din Luxembourg.

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul luxemburghez Xavier Bettel fac astăzi o vizită oficială la Sibiu, unde au loc, pe toată durata zilei, manifestări dedicate împlinirii a zece ani de când municipiul Sibiu şi Marele Ducat de Luxembourg au împărţit titlul de Capitală Culturală Europeană.

IMG_0909

Gazda manifestărilor oficiale va fi primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, care l-a și primit la primărie pe Xavier Bettel. Între orele 12 și 13 s-a desfășurat dezbaterea “Sibiu - Destinaţie europeană pentru investiţii, cultură şi turism”, în sala de Consiliu a Primăriei Sibiu.

Iohannis a ajuns cu puțin înaintea orei 13 la sediul primăriei din Piața Mare, unde participă la ceremonia de decorare a directorului Teatrului din localitatea Esch sur Alzette din Luxemburg, Charles Muller, şi a directorului Teatrului Naţional ”Radu Stanca” din Sibiu, Constantin Chiriac. Cei doi vor primi decoraţia de stat ”Meritul Cultural în grad de Ofiţer” din partea preşedintelui Iohannis şi a premierului luxemburghez.

După aceste eveniement, oaspeții vizitează Palatul Brukenthal și vor face o plimbare prin zona centrală a orașului. Apoi vor viziona o piesă de teatru din cadrul FITS.

Seara, Iohannis și Bettel vor participa la deschiderea oficială a Consulatului Onorific al Marelui Ducat de Luxemburg la Sibiu.

IMG_5636

IMG_5653 IMG_5668

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Zexe

Acum 6 ani

Fetele de la Capalna... prietenii stiu de ce.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus