Miercuri,
27.10.2021
Cer Senin
Acum
2°C

Constantin Chiriac, în încheierea FITS 2017: Mulțumesc acestui oraș care este atât de mândru de festival

Constantin Chiriac, în încheierea FITS 2017: Mulțumesc acestui oraș care este atât de mândru de festival

Ziua de ieri a marcat finalul ediției a XXIV-a a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, una în care toate artele spectacolului au primit atenție specială atât din partea organizatorilor, cât și din partea publicului.

Secțiunea de circ contemporan a fost, cu siguranță, una dintre cele mai urmărite ale acestui an, iar reprezentațiile de dans contemporan au fost susținute cu casa închisă. Teatrul clasic și modern s-a îmbinat, în preferințele spectatorilor, cu spectacolele itinerante de pe străzile Sibiului, opinia unanimă a publicului fiind că FITS 2017 a fost o ediție cu adevărat memorabilă.

Ultima zi de festival a readus cer senin la Sibiu odată cu începerea reprezentațiilor de stradă, mii de oameni călătorind din centrul orașului înspre lumile imaginate de artiștii invitați. Și în sălile de spectacole publicul a avut parte de un festin teatral, „Naharin`s Virus”, „Faust”, „Ritualul tobelor coreene” sau „Iliada” aflându-se printre alegerile celor care au preferat reprezentațiile de interior.

Kadebostany, trupa elvețiană cu propria identitate stilistică vizuală, a susținut un concert în Piața Mare din Sibiu, imediat după spectacolul itinerant „Fantastica lume a insectelor gigant”, în prezența câtorva mii de oameni veniți să se bucure de frumusețea muzicii live.

FITS 2017 s-a încheiat, ca de obicei, cu un intens foc de artificii, oferit de organizatori tuturor celor care au asistat în aceste zile la bucuria de a primi iubire dăruită prin intermediul artelor spectacolului. Ziarul Orizontal, scris cu iubire de Dan Perjovschi, a fost loc de întâlnire pentru toți cei care au dorit să audă concluziile celei de-a XXIV-a ediții a FITS, împărtășite de Președintele festivalului, Constantin Chiriac.

„Am fost foarte norocoși în acest an, niciun spectacol n-a fost anulat din cauza vremii, chiar dacă peste tot în țară s-au anunțat furtuni puternice.

V-am oferit și vă oferim în continuare visurile noastre și mulțumesc din inimă celor care au făcut ca acest festival să se întâmple. Mulțumesc minunatei noastre echipe și acestui oraș care este atât de mândru de festival. Mulțumesc și voluntarilor și părinților lor care au înțeles că e nevoie de implicare pentru a crește frumos pe mai departe.

Cred că e important ca tot ceea ce facem aici să fie multiplicat și adaptat la nevoile fiecărei comunități. Vă mulțumesc și vouă, jurnaliștilor care stați cu microfoanele întinse și ne sprijiniți în dorința noastră de a transmite bucuria și emoția de aici, de la Sibiu.”

De asemenea, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu mulțumește partenerilor instituționali, sponsorilor, partenerilor media și co-organizatorilor.

Foto: Dragoș Dumitru

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

Gyuntar dela Ooy

Acum 4 ani

Aproximativ același stil folosesc si fruntașii PSD-isti, cand mulțumesc prostovanilor care prin votul lor, i-au asezat in capul mesei...
Raspunde

Soogidelamagar

Acum 4 ani

Ia-ti un job lobotomizatule, asa o sa ai si tu o ocupatie..
Raspunde

tot alzara

Acum 4 ani

Si noi ii multumim pt. circul de pe Btretten!
Raspunde

adica?

Acum 4 ani

adica pe Breter? sau nu stii despre ce vorbesc veneticule...
Raspunde

Zexe

Acum 4 ani

Asa ba, ca te-ai imbogatit pe spinarea fraierilor, macar sa le multumesti!
Raspunde

Cl. Anul Politic

Acum 4 ani

Chiriace, Chiriace, ești mereu la patru ace.
Raspunde

capra vecinului neagra

Acum 4 ani

pai si daca face omul ceva si mai are si success ? sa moara toate caprele vecinilor, zic cei mai critici consateni sibienii, specie greu de multumit. scopul scuza mijloacele iar satul nostru' este mic, dar sarac. Have no fear of perfection - you'll never reach it.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus