Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Ioan Clămparu cere contopirea condamnărilor primite în Spania și România

Ioan Clămparu cere contopirea condamnărilor primite în Spania și România

Ioan Clămparu este adus astăzi la Tribunalul Alba unde se judecă o cerere a acestuia de contopire a pedepselor la care a fost condamnat în Spania şi România. Interlopul este închis la Penitenciarul Aiud. În timpul procesului de la Alba Iulia, magistraţii au descoperit în cazierul acestuia o nouă condamnare, de 18 ani de închisoare, primită în 2009, în Italia.

Ioan Clămparu vrea contopirea pedepsei de 20 de ani, primită în Spania, respectiv cea de 11 ani şi 8 luni, primită în România. Condamnarea din Spania a fost recunoscută în România printr-o deciziei a Curţii de Apel Bacău, scrie unirea.ro. În România, interlopul a primit în 13 ani de închisoare în 2011, pentru constituire grup infracţional organizat, trafic de persoane şi proxenetism. În 2014, Tribunalul Sibiu a decis că Noul Cod Penal este legea mai favorabilă în cazul acestuia şi a scăzut condamnarea la 11 ani şi 8 luni de închisoare, decizie care a rămas definitivă prin necontestare.

Ioan Clămparu a iniţiat, în aceste condiţii, un proces prin care solicită contopirea condamnărilor de 20 de ani, respectiv 11 ani şi 8 luni de închisoare. De asemenea, acesta mai solicită scăderea din pedeapsa finală a perioadei de aproximativ 5 ani cât a fost închis în Spania, recunoscută anul trecut prin decizie a ÎCCJ. Interlopul cere ca pedeapsa finală să fie cea de 11 ani şi 8 luni. Parchetul solicită, însă, ca intelopul să rămână cu pedeapsa cea mai grea, de 20 de ani de închisoare, la care ar urma să se aplice un eventual spor de către instanţa de judecată. De asemenea, din pedeapsa finală ar urma să îi fie scăzută perioada cât a fost încarcerat, scriu jurnaliștii din Alba.

Cererea formulată de Ioan Clămparu se judecă la Tribunalul Alba. Potrivit sursei citate, instanţa nu a putut pronunţa încă o decizie în condiţiile în care în cazierul condamnatului a fost descoperită o nouă pedeapsă foarte mare despre care nu se ştia până în prezent. Este vorba despre condamnarea acestuia la 18 ani de închisoare, în Italia, în 2009 pentru constituire grup infracţional organizat şi consum ilicit de droguri. Presa spaniolă a scris la un moment dat că între 2000 şi 2002, Clămparu a creat în Italia o grupare specializată pe trafic internaţional de droguri care activa în principal pe ruta Spania – Italia. Atunci ar fi reuşit să trimită 27 de kilograme de cocaină din Madrid la Milano într-un camion de al poştei spaniole. Luând în considerare şi decizia din Italia, Clămparu are în prezent trei condamnări definitive în trei ţări la un total de aproape 40 de ani de închisoare cu executare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

tot alzara

Acum 7 ani

La bulau cu el! Ce vrea? E un pericol social!
Raspunde

Vecina

Acum 7 ani

Ce va mai targuiti cu toti criminali.Mai are tupeul sa si ceara micșorare de pedeapsa la ce fapte a facut . Sa execute pedepsele toate pe care le are de facut . Si faceți bine si nu le mai micșorați ani de detenție
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus