Duminică,
13.10.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Studiu: Sibienii care locuiesc în Gușterița au cele mai puține facilități de recreere din țară

Studiu: Sibienii care locuiesc în Gușterița au cele mai puține facilități de recreere din țară

Un studiu la nivel național realizat de site-ul de imobiliare Storia.ro și la care au răspuns peste 230.000 de români plasează cartierul sibian Gușterița pe ultimul loc în ceea ce privește accesul locatarilor la spații verzi, facilități sportive și culturale.

Cercetarea ”Orașe și Cartiere din România” plasează Bucureștiul pe primele patru poziții în topul național al zonelor cu cel mai bun acces la facilități de recreere, și anume spații verzi, facilități sportive și culturale, conform

Astfel, cartierele desemnate de români ca având cel mai bun acces la spații de recreere sunt Tineretului, Nicolae Grigorescu, Titan și Vatra Luminoasă. Între primele zece poziții mai figurează și cartierele Noua și Răcădău din Brașov, Grigorescu și Gheorghieni din Cluj-Napoca și Valea Aurie din Sibiu.

cartiere

La polul opus, cartierul cu cele mai puține facilități de recreere este Gușterița din Sibiu. Topul continuă cu zonele Independeței și Brăilei din Focșani, Ciucului din Sfântul Gheorghe și Mircea cel Bătrân din Iași.  Cartiere din orașe precum Buzău, Brăila, Ploiești și Suceava completează clasamentul.

La nivel de orașe, primele locuri sunt ocupate de Oradea, Brașov și Miercurea Ciuc. În clasament mai urmează Slobozia, Pitești, Cluj-Napoca, Deva și Târgu Mureș. Ultimele poziții aparțin orașelor Brăila, Focșani, Constanța, Giurgiu, Suceava, Galați, Alexandria și Satu Mare.

”Accesul la spații verzi, săli de sport și agrement, cinematografe, teatre, muzee sau biblioteci cu siguranță joacă un rol foarte important în autopercepția românilor asupra calității vieții în orașul sau cartierul în care locuiesc. Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, în județele din România sunt peste 25.000 de hectare de parcuri, grădini sau scuaruri publice, însă nu toate municipiile îndeplinesc cerința europeană de minimum 26 de metri pătrați de spații verzi per cap de locuitor. În ceea ce privește oferta de locuințe noi la nivel național, facilități precum acces gratuit la piscină, parcuri, locuri de joacă, zone de agrement sau relaxare fac parte din oferta dezvoltatorilor imobiliari din ce în ce mai des și, cu siguranță, influențează prețul și decizia de achiziție a unei locuințe în dauna alteia” a declarat Sorin Bălan, head of Storia.ro și OLX Imobiliare.
În orașul Sibiu, cele mai avantajoase cartiere sunt Valea Aurie, Ștrand și Calea Dumbrăvii, iar Hipodrom 4, Vasile Aaron, Hipodrom 1 și Gușterița ocupă ultimele poziții din clasament.

Infografic_Recreere

Realizat în parteneriat cu agenția de cercetare D&D Research, studiul se desfășoară până la finalul anului, românii putând acorda în continuare note orașului și cartierului în care locuiesc prin completarea chestionarului propus de Storia.ro. Până în prezent, 234.155 de români au răspuns studiului lansat de platforma de imobiliare.

Pentru realizarea clasamentului, participanții au fost rugați să evalueze orașele și cartierele în care locuiesc, pe o scală de la 1 la 5, unde 1 este foarte rău, iar 5 este foarte bine. Doar mențiunile care au primit cel puțin 100 de răspunsuri au fost incluse în topul final.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

10 comentarii

thornton percival hareton ironcastle

Acum 7 ani

Sa se amenajeze turnul Falkenheym. Sa se introduca in circuit Poligonul. Sa se faca noi descoperiri arheologice...Iar pentru pajistea in panta din fotografie, ce altceva ar fi mai potrivit decat un teren de baschet ???
Raspunde

Cisnadian fără acte

Acum 7 ani

"Sibienii" care trăiesc in Gusterita sunt tot romani? Pe vremea mea, erau de alta naționalitate...
Raspunde

thornton percival hareton ironcastle

Acum 7 ani

Inaintea sasilor au fost acolo bulgari slavi...Gusteritza inseamna in limbile slave "paraul soparlei"
Raspunde

Ana

Acum 7 ani

Parcurile pentru copii sunt cele mai anoste, invechite si toate's la fel, degeaba intrebi copilul in care sa mergi ca ai o senzatie de deja-vu in oricare. O groapa de nisip, doua leagane, trei cu indulgeta, un topogan decolorat de soare si mucuri de tigara. No, cam asta-i parcul mami, joaca-te. Asta ma doare acut avand copil de gradinita, da neajunsurile sunt multe. Ei fac iluminat inteligent in Subarini.. sa strice tot pe acolo.
Raspunde

iulia

Acum 7 ani

@Ana: "...niște rai si niște fameni!"...surioara
Raspunde

Thom

Acum 7 ani

Dar Dealul Gusteritei, pe a carui panta e partial cladit cartierul, e cumva zona industriala? Din contra, are Gusterita spatiu verde de n-are ce face cu el, doar ca nu e amenajat ! Cele mai lipsite de spatii verzi cartiere sunt cu siguranta Vasile Aaron, Broscarie, Lazaret, Turnisor.
Raspunde

gigi contra

Acum 7 ani

Un studiu facut pr grnunchi!
Raspunde

AlwxAlex

Acum 7 ani

Mai înghițim și monoxidul de carbon de la fabrica de cărămida. Oare ce norme de emisii au cei de la TONDACH?
Raspunde

(-)

Acum 7 ani

Voi nu știti ca-i toxic? Scuipați-l!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus