Luni,
16.05.2022
Acum
0°C

GALERIE FOTO - Dacă omul sfințește locul, atunci sibienii murdăresc Oltul

GALERIE FOTO - Dacă omul sfințește locul, atunci sibienii murdăresc Oltul

Malurile Oltului, cel puțin atât cât traversează județul Sibiu, sunt pline de tone și tone de gunoaie. Într-o zi lucrătoare obișnuită, de la jumătatea săptămânii, sute de oameni, majoritatea sibieni trecuți de prima tinerețe, merg să se relaxeze în aer liber pe Olt. Foarte puțini dau dovadă de civilizație și strâng în urma lor.

La jumătatea acestei săptămâni am însoțit angajații Filialei Pescarilor Sibiu într-o acțiune de control. Ambele maluri ale Oltului au fost verificate, începând cu zona comunei Turnu Roșu, ajungând pe la Avrig, Glâmboaca, apoi până la Colun, înspre Scoreiu și Arpașu. Controlul Filialei Pescarilor a vizat modul în care pescarii respectă regulamentul privind pescuitul recreativ și sportiv. Astfel, s-a avut în vedere ca toți pescarii găsiți pe apă să aibă permis de pescuit, să pescuiască numai cu numărul de undițe prevăzut, să respecte zonele stabilite pentru prinderea și eliberarea peștelui, și nu în ultimul rând, să nu lase gunoaie în locul unde pescuiesc.

Zona Turnu Roșu, înspre Mîrșa Zona Turnu Roșu, înspre Mîrșa

Din păcate, realitatea tristă este că foarte puțini pescari respectă mediul înconjurător. Gunoaie aruncate de ei se găsesc peste tot, cele mai multe ajung tot în apă. În regulament scrie foarte clar că pescarii au obligația să curețe locul de pescuit când ajung pe apă și să lase locul curat la plecare.

Malul apei la Avrig Malul apei la Avrig

”Așa am găsit când am venit și n-am avut timp să strâng gunoaie că am venit să pescuiesc, dar eu nu am făcut mizerie” – e cea mai des întâlnită scuză. Extrem de puțini sunt aceia pe care i-am găsit cu saci de gunoi sau plase alături de ei, semn că și-au strâns mizeriile.

Loc de pescuit în zona Glâmboaca Loc de pescuit în zona Glâmboaca

”Este o problemă de mentalitate, pe care încercăm zilnic să o schimbăm, din momentul în care oamenii vin la asociație să-și facă permise și până la fiecare om cu care intrăm în contact în timpul acțiunilor. Tuturor le amintim regulile, le spunem de la obraz și când e cazul chiar îi avertizăm verbal. Însă e nevoie de timp până schimbăm această mentalitate”, spune ing. Alexandru Mareș, din partea filialei.

În coada lacului de acumulare de la Avrig În coada lacului de acumulare de la Avrig

Aceeași filială a organizat în această primăvară o acțiune de ecologizare pe Olt, alături de membri voluntari, în urma căreia s-au strâns zeci de saci de gunoaie.

Construcții ilegale pe malul Oltului, la Porumbacu Construcții ilegale pe malul Oltului, la Porumbacu

Acțiunile vor continua, dar nu sunt suficiente până nu conștientizează fiecare pescar în parte că merge să se relaxeze printre gunoaie. Și în loc să sprijine un mod de viață sănătos încurajează poluarea sau distrugerea habitatelor.

Malul Oltului la Colun Malul Oltului la Colun

Singura parte bună pe care am observat-o în urma controlului este că 99% dintre persoanele găsite pe Olt aveau permise de pescuit vizate la zi.

Gunoaiele se adună în barajul de la Avrig Gunoaiele se adună în barajul de la Avrig

Pungă cu momeli pe barajul de la Avrig Pungă cu momeli pe barajul de la Avrig

Mizerie pe raza comunei Porumbacu de Jos Mizerie pe raza comunei Porumbacu de Jos

Rulote și gard construit la Porumbacu Rulote și gard construit la Porumbacu

Zona comunei Glâmboaca Zona comunei Glâmboaca

 

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

21 comentarii

politrucul

Acum 4 ani

Nu, ei nuuu, niciodată! "Oltenii"....
Raspunde

Thom

Acum 4 ani

Da, se pare ca exact oltenii. Ultimele cazuri de braconaj exact pe Olt in jud. Sb. implica exact olteni.
Raspunde

Bleahhh

Acum 4 ani

A aparut infectia numita Politrucul!! Iq subunitar si tupeu jegos... Bleahhhhh!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

VL-69-BMW

Acum 4 ani

Spui sibieni si tragi apa!
Raspunde

un cititor

Acum 4 ani

Daca elai doar VL, te ignoram. Dar tentru ca esi si BMV, nu ma pot abtine: esti un prostanac !
Raspunde

Thom

Acum 4 ani

Oltul curge prin Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Olt și Teleorman. Gunoaiele din apa pot avea alta provenienta, decat sibiana. La fel si pescarii. Nu incerc sa apar pe nimeni, dar cat acuzam fara dovada clara, iara nu e OK. Si alte rauri curg prin judet, inclusiv Cibinul prin cel mai mare oras din judet, si nu le vad ca cumuleze atatea gunoaie.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

VL-69-BMW

Acum 4 ani

Fac mizerie aia din Valcea, Olt si Teleorman. Cum spuneam, spui sibieni si tragi apa!
Raspunde

ioan

Acum 4 ani

Nu se va schimba niciodata nici comportamentul si nici limbajul folosit in comentarii. Majoritatea sint de nevindecat. Pacat de acest popor.
Raspunde

un sibian

Acum 4 ani

Stefan Dobre ...oltul e lung ...geografia asta ....you suck
Raspunde

un cititor

Acum 4 ani

De fapt ii atacam pe cei din VL, pt. ca Oltul o sa duca gunoaiele spre sud :)
Raspunde

Anonymus

Acum 4 ani

de fapt cei care fac acea mizerie sunt tot cei din VL care incearca sa le trimite celor de acasa pachete :)
Raspunde

Dracu

Acum 4 ani

Mamaaaa cata xenofobie. Am intalnit si olteni ok, chiar de treaba si pusi pe fapte serioase. Nu e bine sa generalizam, dar, din pacate, cam 75% di olteni au ceva probleme de civilizatie. Acuma, nici cu sibienii nu mi-e rusine de cele mai multe ori. Eu zic sa fim mai ingaduitori unii cu altii. In final, oricum, noi toti, ardeleni olteni moldoveni etc... formam o tara de cacat...
Raspunde

sibian

Acum 4 ani

sa vedeti pe malul Cibinului intre Cema si Scandia ce dezastru este .Vin cu masinile si isi arunca pugile de gunoi pe mal sau pur si simplu pe drum.Politia comunitara in loc sa stea la umbra pe malul Cibinului mai bine ar cauta sa vada dupa vreo factura sau nume , ceva sa -i poata identifica si sa-i amendeze .
Raspunde

Cipi

Acum 4 ani

Aduc sticlele pline si nu sunt in stare sale duca goale inapoi
Raspunde

Cipi

Acum 4 ani

Problema se poate rezolva printr-o lege similara ca in Germania. Adica in momentul in care se cumpara un produs imbuteliat in doza, sticla sau pet sa se plateasca 2 lei pentru acesta. Pentru ca daca continuam sa ne bazam pe constiinta fiintei umane nu vom avea o planeta curata.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus