Miercuri,
09.10.2024
Parțial Noros
Acum
22°C

ACTUALIZARE. Alunecarea de teren surprinsă parțial de camerele de supraveghere. Zidul de sprijin era ridicat fără autorizație | VIDEO

ACTUALIZARE. Alunecarea de teren surprinsă parțial de camerele de supraveghere. Zidul de sprijin era ridicat fără autorizație | VIDEO

Camerele de supraveghere ale imobilelor din zonă au înregistrat, parțial, alunecarea de teren de ieri seară. Dezvoltatorul imobiliar al blocurilor unde a avut loc alunecarea a anunțat că nicio construcție nu este în pericol și că s-au luat măsuri urgente pentru remedierea situației.

Actualizare 11:50 Reprezentanții Primăriei Sibiu au anunțat că zidul de sprijin a fost construit fără autorizație de construire, motiv pentru care proprietarul terenului care a alunecat parțial acum a fost amendat anul trecut. Administrația locală nu va interveni pentru remedierea situației, având în vedere că alunecările s-au produs pe un teren privat, după cum se mai arată într-un comunicat remis agenției de presă Agerpres, după vizita în teren a reprezentanților Direcției Tehnice din cadrul Primăriei și ai Poliției locale. „S-a constatat că este vorba de un teren privat pe care proprietarul terenului a construit fără autorizație un zid de sprijin și o stație de pompare a apei. Poliția Locală a amendat la sfârșitul lui 2016 proprietarul terenului care a construit acest zid fără autorizație de construcție. Fiind vorba de un teren privat, proprietarul are obligația să ia măsuri pentru degajarea aleii de acces, dar și pentru întărirea malului dărâmat“, se mai arată în comunicatul citat.

Pământul s-a surpat pe o porțiune de 50 de metri și a rupt nu doar zidul de susținere, dar și gardul casei de vizavi. Mașina parcată în curte a fost ușor avariată. Cu doar câteva secunde înainte, câțiva copii au trecut pe acolo, arată imaginile surprinse de camerele de supraveghere.

La doar câțiva centimetri de terenul surpat se află două blocuri, însă doar unul este locuit. Locatarii au fost cazați la un hotel azi-noapte, până când zona va redeveni sigură.

În primul clip se văd doar muncitorii și reacțiile lor când observă alunecarea.

Locatarii spun că strada care a fost acoperită cu pământ este des folosită de copii drept loc de joacă, pentru că este foarte puțin circulată.

În cel de-al doilea clip se pot vedea copii jucându-se pe stradă chiar înainte ca alunecarea să se producă.

”Firesc că îmi este teamă, ținând cont că eu am casa vizavi de acest zid, unde va fi ridicată o clădire de patru nivele și clădirea, în cazul în care se va surpa, va veni cu totul peste mine”, spune un locatar.

”Ne e teamă să nu plece blocul, de tot. Că colțul e aproape în aer, se vede. Și la ăsta, și la celălalt. Cartierul este construit pe un versant abrupt”, mai spun vecinii.
Dezvoltatorul imobiliar care construiește cele patru blocuri în zonă a transmis un comunicat de presă prin care dă asigurări că situația este sub control.

”Ca urmare a alunecării de teren apăruta în după-amiaza zilei de luni, dorim sa facem următoarele precizări:

  • Cele patru blocuri din vecinătate sunt construite conform autorizației de construcție și respectă legile în vigoare
  • Nicio persoană nu a avut de suferit în urma incidentului
  • Au fost sesizate imediat autoritățile competente care s-au prezentat la fața locului pentru evaluarea situației
  • Am luat măsurile necesare pentru a asigura zona și am chemat imediat constructorul și experții autorizați pentru a evalua situația
  • Nici unul dintre cele 4 blocuri nu este în pericol, o evaluare preliminara demonstrând că nu exista crăpături sau fisuri în pereți. Totodată, fundația blocurilor este mai adânca decât cea a zidului avariat.
  • Pentru a asigura confortul locatarilor blocului din apropiere, aceștia vor fi relocați până la finalizarea structurii de rezistență a zidului
De asemenea, dorim să menționăm că vom lua toate măsurile, conform evaluărilor ulterioare ale experților, pentru a asigura siguranța locatarilor și ne vom asuma daunele materiale apărute”, au transmis reprezentanții Zacaria.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

12 comentarii

un sibian

Acum 7 ani

strada aia e crima cu premeditare!! cine s-a gandit sa construiasca blocuri pe panta aia??? strada aia pare aproape verticala!! Iarna e o adevarata poveste sa urci pe acolo cu masina!! de ce nu s-au gandit autoritatile sa schimbe traseul strazii astfel incat sa faca strada sa nu urce dealul drept. Acolo trebuia dat procent mic pt ocuparea terenului, iar fiecare proprietar sa fie obligat sa planteze cel putin 2-3 copaci cu radacini sanatoase ca sa tina terenul.
Raspunde

alzara- 1918

Acum 7 ani

SIBIU .
Raspunde

Bond Vagabond

Acum 7 ani

Conform PUG Sibiu 2009 de pe pagina Primariei: http://www.sibiu.ro/ro2/pdf/2011/PUG2011/03_Reglementari%20-%20Web.pdf zona respectiva apare ca "Zona cu risc de alunecari de teren (nuclee de risc sever/ risc mare spre foarte mare) In conditiile acestea par sa fie doua variante: 1. Primaria a dat chiar si in aceste conditii autorizatie de constructie 2. Constructorul a ridicat cladirile fara autorizatie Ar fi interesant un nou articol Turnul Sfatului pe aceasta tema, pentru ca ceva pute si se clatina acolo.
Raspunde

Cl. Anul Politic

Acum 7 ani

Dar autorizațiile astea cum se dau ? Contra cost cumva ?
Raspunde

fds

Acum 7 ani

zidul putea cadea pe copii. Constructorii si dezvoltatorii lui peste flamanzi dupa bani. Daca mergeti la fata locului primul bloc nici nu are fundatie e doar o placa de beton. Blocurile celelalte 2 au fost vandute cu promisiunea ca va fi o curte mare cu loc de joaca. Poate zacaria sa faca loc de joaca in blocuri acum.
Raspunde

fds

Acum 7 ani

as vrea sa cumpar 2-3 apartamente asa ca investitie.
Raspunde

fds

Acum 7 ani

nu am vazut utilajul de foraj pe acolo sa faca treaba. Oare aduce constructorul sau nu ii iese matematica apoi ?
Raspunde

fds

Acum 7 ani

Primaria cum a dat autorizatie daca in PUG e interzis ?
Raspunde

Ioana

Acum 7 ani

Și eu sunt curioasa cum s-au dat autorizațiile. Pentru antenele RDS de pe centrala termica de pe Siretului, cei de la RDS au luat acordurile locatarilor pentru montare de fibra optică și le-au depus la primărie ca acorduri pentru antene, insa pe acordul semnat nu se precizează nicăieri NIMIC despre nicio antena. Au demarat ancheta și ei au dat acordul "legal". Va pun la dispoziție documentele depuse oricând dacă doriți să faceți un articol. Nu are legătură cu articolul de față, dar avem o mare problema la capitolul autorizații și cum se acorda.
Raspunde

amenda e un inceput

Acum 7 ani

Sanctiunea complementara amenzii impune intrarea in legalitate in termen maxim de, din cate imi amintesc, sase luni. Mi-ar placea sa stiu ca primaria, la expirarea acestui termen, a actionat in judecata beneficiarul.
Raspunde

MIO

Acum 7 ani

Este curios cum a primit constructorul autorizatie pentru ridicarea blocurilor, terenul de fapt o parte este umplutura, acolo era o rapa pana in anii 2000, pe hartile vechi (in hartile militare figureaza si acum) se numea VAGAUNA TIGANULUI, rapa era foarte mare, casa cu nr 16A era pe marginea rapei , deschiderea rapei era pana dupa actualul drum de acces la blocurile construite. Pe fundul rapei ,,paraului" cum era numit de cetatenii din zona era un izvor ceva tot timpul era apa iar cand ploua baltea , nu puteai sa treci erau asezate pietre pe care ,, topaiam sa nu luam apa la galosi ". Pe deal , cam prin spatele blocurilor ne dadeam cu sanile, panta pornea cam de la aprox .50 de metri de la strada.Dupa anii 1980 acolo a fost depozitat pamant si moloz de la casele daramate in oras. Toata zona este in pericol de surpare tot dealul a mai ,,fugit" prin anii 1965 Colectivul din Turnisor a plantat meri in zona pentru a stabiliza terenul .O alta problema este canalizarea, constructorul a primit autorizatia sa ridice blocurile fara acces la canalizare. La fel si pe Colinei apa menajera este impinsa in canalizarea din Islazulului cu pompele. Nimanui nu-i pasa ca reteaua de canalizare din Islazului este construita din tuburi de beton de 200, sunt tot mereu probleme ,se infunda, miroasa urat, iar cand ploua mai tare refuleaza in subsolurile caselor de pe str. Aciliu. Concluzia , la afacere a participat in cardasie primaria (terenuri retrocedate in fals, autorizatii fara temei legal),cu constructorul.
Raspunde

silaghi gheorghe

Acum 7 ani

cand si de catre cine se face zidul de sustinere?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus