Vineri,
28.01.2022
Innorat
Acum
3°C

Peste 1000 de amenzi date de polițiști, într-o săptămână

Peste 1000 de amenzi date de polițiști, într-o săptămână

Pe parcursul săptămânii trecute, polițiștii rutieri au aplicat în total 1.061 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 160.000 de lei și au constatat 19 infracțiuni la regimul rutier, în cadrul unei campanii de prevenire a IPJ Sibiu.

Din cele 44 de permise de conducere suspendate, 15 au fost reținute din cauza depășirilor neregulamentare, 11 din cauza neacordării de prioritate pietonilor, șase din cauza vitezei excesive, câte cinci din cauza neacordării de prioritate autovehiculelor și conducerii sub influența alcoolului, două pentru neprezentarea în termen de 24 de ore de la implicarea într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar 12 pentru alte abateri, se arată într-un comunicat al IPJ Sibiu.

Cele mai multe abateri de la normele rutiere au fost constatate pe linia vitezei excesive, aparatele radar înregistrând 325 de conducători auto care nu au respectat regimul de viteză impus pe un anumit tronson de drum.

Nu au fost puțini nici cei care nu au purtat centura de siguranță, 153 de persoane primind sancțiunea prevăzută de lege pentru această faptă.

Pietonii și bicicliștii au fost, la rândul lor, avertizați verbal sau sancționați cu amendă, 97 de pietoni fiind identificați traversând neregulamentar sau deplasându-se pe partea carosabilă, în vreme ce bicicliștii, 42, fie au circulat pe alte căi decât cele prevăzute, fie au circulat cu biciclete neconforme ca și dotare.

În ceea ce privește starea tehnică a autovehiculelor, 45 de conducători auto au fost nevoiți să predea certificatul de înmatriculare al mașinilor întrucât fie defecțiunile constatate erau de natură a pune în pericol participanții la trafic, fie au ”uitat” să supună autovehiculul inspecției tehnice periodice.

"Activitățile s-au axat pe prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere grave, adică viteza excesivă sau neadaptată, depășirea neregulamentară și neacordarea de prioritate, dar, în același timp, de o atenție deosebită au beneficiat și categoriile mai vulnerabile de participanți la trafic, bicicliștii și pietonii",, transmit reprezentanții IPJ Sibiu.

Controalele în trafic s-au derulat atât în zonele urbane, cât și în cele rurale, pe drumurile naționale și europene, dar și pe cele județene, comunale sau în interiorul localităților.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Comentarii

2 comentarii

Gyuntar dela Ooy

Acum 4 ani

Un lucru-i clar: trebuie trimisa noului(poate vechiului) Ministru de Interne, situația semestriala...Posturile călduțe, eheei...cu "cheltuieli" din partea contribuabilului se mențin!
Raspunde

(-)

Acum 4 ani

Au plan la amenzi ca in comunism!!! Cea mai urata specie de oameni - politistii , semidocti, infatuati, spagari.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus