Joi,
24.06.2021
Cer Senin
Acum
29°C

Ce facem în weekend?

Ce facem în weekend?

Zilele acestea nu vor lipsi temperaturile ridicate, ce vor depăși ușor 35 de grade. Pentru a face căldurii și a vă răcori, puteți încerca una dintre piscinele sau ștrandurile din județ, dar și o vizită la munte, la Păltiniș este binevenită. Pe lângă asta, în centrul atenției, în acest sfârșit de săptămână sunt Zilele Hungarikum și se vor organiza mai multe activități. Printre acestea regăsim și concursul de gătit gulyas, iar cel care pregătește cel mai bun gulyas, pleacă în Ungaria la cel mai mare festival de gătit acest fel de mâncare.

Vineri, 30 iunie

În cadrul Zilelor Hungarikum vor avea loc mai multe activități, până duminică, 2 iulie. Mai jos vă prezentăm programul zilei de azi: 6:00, la Turnul Sfatului – Vernisaj expoziție – “Trecut și prezent” – expun elevi ai Școlii de Arte “Kós Károly” din Miercurea Ciuc, diriginte de clasă: Ildikó Márton 16:30, Librăria Habitus– Prezentare – „Tineret viu” , Organizația de Tineret a Societății Maghiare de Cultură din Transilvania, invitată: Csilla Tamás, președinte 17:30,Librăria Habitus – WorkShop – Erdély Café: Patrimoniu, tradiții și alte asemenea… invitat: Szabolcs Boda, președinte. 18:30, Librăria Habitu – Prezentare de carte – Cariere, programe în slujba culturii / Studii despre cei 130 ani de la înființarea Societății Maghiare de Cultură din Transilvania, invitată: Katalin Ágnes Bartha PhD – cercetător, bibliotecar, director executiv al Casei Memoriale Szabédi din Cluj. 19:30, Teatrul de copii și Tineret GONG – sala etaj, Teatrul din Curte Budapesta: „A cui este această țară?”

În Piața Mică, încă de la mijlocul săptămânii au început meciurile de volei în cadrul Sibiu Sands. Cei care vor să susțină pe cineva, sunt așteptați în tribună.

SibiuDans1

De la ora 19:00, sibienii sunt invitați la Cercul Militar, unde va începe Sibiu Dans Festival pentru a urmări o competiție caustică la secțiunile solo, duet, grup, formație și ansamblu.

Sâmbătă, 1 iulie

Activitățile din cadrul Zilelor Hungarikum continuă și astăzi. În centrul atenției este concursul de gătit gulyas. Acesta este programul întregii zile: 08:00 – 14:00 Concurs de gătit gulyás la ceaun 10 – 14 – în paralel dansuri şi muzică populară maghiară, prezentări şi ateliere ale meşterilor populari, evenimente pentru copii, concursuri, jocuri, degustări de bere şi diverse produse, etc. – Strada meşteşugarilor – Degustare de bere artizanală: 1717 Sibiu – Construcţie iurtă, Asociația Kalibáskő – Lehel Pászka: spectacol de călărie şi tras cu arcul – Parc tradițional și tematic pentru copii, Parcul Szélkakas din Ungaria Invitat de onoare și președintele juriului: domnul Sándor Csányi, directorul Szolnoki Gulyásfesztivál cel mai mare festival internaţional de gătit gulyás 14:00 – 18:00 – Degustare gulyás, jurizare şi premiere

gulas ceaun

Cei mici sunt așteptați la Teatrul Gong, la un atelier de creat povești. Acesta se va desfășura atât de la ora 10:00, cât și de la 12:00. Tot acolo, de la ora 18:00 se va pune în scenă spectacolul „Vrăjitorul din Oz”.

Începând cu ora 19:00, Sala de la Redal Expo se va transforma într-un tărâm de basm. Publicul va putea vedea cu proprii ochi povestea „Lacul Lebedelor”, într-un spectacol de balet, marca Teatrul de Balet Sibiu.

Meciurile de volei din Piața Mică vor continua și astăzi, iar la Cercul Militar, Sibiu Dans Festival va aduce un spectacol de dans pus în scenă de Compania de Dans ”One Dream”, cȃștigătorii ediției anterioare.

Duminică, 2 iulie

Zilele Hungaricum se vor încheia astăzi cu pregătirea unui gulyas uriaș. Mai jos, vă prezentăm programul complet al zilei: 08:00 – 14:00, la Muzeul în aer liber Astra – Evenimente în aer liber (gastronomie, meşteşugari, etc.) „Regele” Gulyás-ului, dl. Sándor Csányi şi echipa sa gătesc un GULYÁS URIAȘ

11:00, Galeria Bisericii Reformate – Vernisaj expoziţie: Societatea boemă din Kassa (Slovacia), redată de Ziarul Teatral Deschiderea expoziției: Eleonora Blaskova, directoarea de programe a Teatrului de Stat Maghiar din Kassa – Kosice

13:00,Muzeul ASTRA – Prezentare gastronomică – Sándor Csányi, Szolnok

Vrajitorul din OZ (47) Catalina Draghici

De la ora 11:00, cei mici sunt așteptați la Teatrul Gong la spectacolul „Vrăjitorul din Oz”. Sibiu Dance Festival, organizat la Cercul Militar se încheie astăzi cu gala de premiere. Însă, nu înainte de un spectacol adevărat de dans.

În Muzeul în aer liber, între orele 10:00 și 18:00 se va serba „Ziua Sugarului”. Publicul țintă sunt bebelușii și familiile tinere, părinți, bunici, chiar străbunici și alte rude cum sunt nași și nașe, unchi și mătuși, veri și verișoare, frați și surori.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Comentarii

1 comentarii

bogo

Acum 3 ani

Sau mergem la piata Cibin sa ne coacem la arsita soarelui dupa ce ne-am intins nervii la maxim cautand un loc de parcare!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus