Ministrul Transporturilor Alexandru Cuc susține că la sfârșitul lunii august se va cunoaște varianta finală a traseului autostrăzii Sibiu – Brașov. Informația a venit în urma unei solicitări adresate de deputatul FDGR Ovidiu Ganț. În programul de guvernare al noului Guvern PSD – ALDE, obiectivul autostrada Sibiu – Brașov are termen de finalizare 2020. ”Nu cred. Nici vorbă. Important e să se apuce de treabă, la un moment dat se va termina. 2020 e un termen total nerealist și asta rezultă din experiența Nădlac – Sibiu”, spune deputatul FDGR. Pentru această lucrare e prevăzută suma de 737,22 milioane euro, se arată în programul de guvernare.
Bucata de autostradă dintre Sibiu şi Braşov ar urma să aibă o lungime de 134 de kilometri şi era estimată în urmă cu patru ani la peste 800 de milioane de euro. Ministrul Transporturilor estimează că varianta finală de traseu a autostrăzii Sibiu – Brașov se va face până la finalul lunii august 2017. ”Să dea Dumnezeu să stabilească traseul și să se apuce de treabă. E important cel puțin din două motive: unul că trebuie legat centrul industrial Brașov de occident, e clar că sunt investiții străine mari de tot în Brașov, la fel cum sunt și în Sibiu și doi, dacă fac într-adevăr Comarnic – Brașov s-ar putea să fie mai repede gata decât Sibiu – Pitești și atunci ne putem lega așa de București”, spune Ganț.
Sibiu – Brașov, o istorie din 2008
Primul pas făcut concret pentru construcția autostrăzii Sibiu – Brașov s-a făcut în anul 2008 când s-a realizat primul studiu de fezabilitate al autostrăzii. În aprilie 2015 s-a semnat contractul de revizuire a studiului de fezabilitate al lucrării, iar data prevăzută pentru începerea lucrărilor a fost iunie 2015.
În luna octombrie 2015, Ministerul Fondurilor Europene a înștiințat CNAIR că revizuirea studiului de fezabilitate pentru autostradă nu va mai primi finanțare din programul Operațional Sectorial – Transport. CNAIR nu a găsit altă sursă de finanțare, iar contractul a fost suspendat.
În noiembrie 2016 CNAIR a identificat o sursă de finanțare și ridică suspendarea contractului. ”Din cauza perioadei lungi de timp care a trecut de la momentul suspendării contractului, Prestatorul a solicitat o perioadă de 60 de zile în vederea verificrii și conractării experților cheie, respectiv a subcontractorilor de specialitate”, susține ministrul Transporturilor Alexandru Cuc, în răspunsul transmis deputatului FDGR.
În noiembrie 2016 prestatorul, Asocierea Aecom Ingineria SRL – Consitrans SRL – Search Corporation a transmis notificare privind schimbarea liderului de asociere.
În februarie 2017 s-au încheiat toate actele, iar din martie 2017 și până la sfârșitul lunii iunie s-au făcut investigații geotehnice pe primii 23 de kilometri ai autostrăzii.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Astra film festival , Ovidiu Ganț , Ministrul Transporturilor , Ministerul Fondurilor Europene , FDGR , autostrada A1 inchisa , Search Corporation , Schunn Service , Dream Personal Logistik Gmb , Pentru Sibiu , Marlex Duo Company , Fântânița Haiducului , Trigo Industry Services , Luna Braşov , Asocierea Aecom Ingineria , Ministrul Transporturilor Alex , Operațional Sectorial , Transporturilor Alexandru Cuc
Vizualizari: 4906
Ultimele comentarii
Acum 40 minute
R
Acum 41 minute
Emil
Acum 58 minute
Barbatie nu pubertate
Acum 1 oră
Ticlazau
Acum 1 oră
Emil