Vineri,
04.10.2024
Ploi Scurte
Acum
19°C

Traseul autostrăzii Sibiu – Brașov se definitivează luna viitoare. Termen de execuție 2020: ”Total nerealist”

Traseul autostrăzii Sibiu – Brașov se definitivează luna viitoare. Termen de execuție 2020: ”Total nerealist”

Ministrul Transporturilor Alexandru Cuc susține că la sfârșitul lunii august se va cunoaște varianta finală a traseului autostrăzii Sibiu – Brașov. Informația a venit în urma unei solicitări adresate de deputatul FDGR Ovidiu Ganț. În programul de guvernare al noului Guvern PSD – ALDE, obiectivul autostrada Sibiu – Brașov are termen de finalizare 2020. ”Nu cred. Nici vorbă. Important e să se apuce de treabă, la un moment dat se va termina. 2020 e un termen total nerealist și asta rezultă din experiența Nădlac – Sibiu”, spune deputatul FDGR. Pentru această lucrare e prevăzută suma de 737,22 milioane euro, se arată în programul de guvernare.

Bucata de autostradă dintre Sibiu şi Braşov ar urma să aibă o lungime de 134 de kilometri şi era estimată în urmă cu patru ani la peste 800 de milioane de euro. Ministrul Transporturilor estimează că varianta finală de traseu a autostrăzii Sibiu – Brașov se va face până la finalul lunii august 2017. ”Să dea Dumnezeu să stabilească traseul și să se apuce de treabă. E important cel puțin din două motive: unul că trebuie legat centrul industrial Brașov de occident, e clar că sunt investiții străine mari de tot în Brașov, la fel cum sunt și în Sibiu și doi, dacă fac într-adevăr Comarnic – Brașov s-ar putea să fie mai repede gata decât Sibiu – Pitești și atunci ne putem lega așa de București”, spune Ganț.

Sibiu – Brașov, o istorie din 2008

Primul pas făcut concret pentru construcția autostrăzii Sibiu – Brașov s-a făcut în anul 2008 când s-a realizat primul studiu de fezabilitate al autostrăzii. În aprilie 2015  s-a semnat contractul de revizuire a studiului de fezabilitate al lucrării, iar data prevăzută pentru începerea lucrărilor a fost iunie 2015.

În luna octombrie 2015, Ministerul Fondurilor Europene a înștiințat CNAIR că revizuirea studiului de fezabilitate pentru autostradă nu va mai primi finanțare din programul Operațional Sectorial – Transport. CNAIR nu a găsit altă sursă de finanțare, iar contractul a fost suspendat.

În noiembrie 2016 CNAIR a identificat o sursă de finanțare și ridică suspendarea contractului. ”Din cauza perioadei lungi de timp care a trecut de la momentul suspendării contractului, Prestatorul a solicitat o perioadă de 60 de zile în vederea verificrii și conractării experților cheie, respectiv a subcontractorilor de specialitate”, susține ministrul Transporturilor Alexandru Cuc, în răspunsul transmis deputatului FDGR.

În noiembrie 2016 prestatorul, Asocierea Aecom Ingineria SRL – Consitrans SRL – Search Corporation a transmis notificare privind schimbarea liderului de asociere.

În februarie 2017 s-au încheiat toate actele, iar din martie 2017 și până la sfârșitul lunii iunie s-au făcut investigații geotehnice pe primii 23 de kilometri ai autostrăzii.

 

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

...

Acum 7 ani

sper ca la urmatoarele autostrazi care se vor contrui in ro, banda de refugiu sa aiba latimea corespunzatoare si distanta dintre banda 2 si separatorul de benzi sa fie cat sa incapa o masina. cel putin eu asa am vazut in alte tari. dar in ro se fura 1 m din latimea autostrazii pe toata lungimea ei si nu zice nimeni nimic.
Raspunde

hop

Acum 7 ani

daca traiam in Albania,aveam certitudinea ca se face dar aici? in Ro.?nimeni nu va crede ! da cred ca totusi un studiu de fezeabilitate este bine venit,mai bagati si voi un ban in buzunar ....ce doar nu sinteti mai prosti !!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus