Marţi,
16.04.2024
Cer Senin
Acum
22°C

Trei militari au murit după ce camionul care îi transporta a căzut într-o prăpastie

Trei militari au murit după ce camionul care îi transporta a căzut într-o prăpastie

Un autocamion având la bord 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte a fost implicat într-un accident de circulație aseară, în jurul orei 21.55, în apropiere de localitatea Valea Urdii, județul Argeș. Trei dintre ai au murit, alți nouă sunt spitalizați.

Autocamionul, ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare care se deplasau dinspre Cincu spre Câmpulung, s-a răsturnat într-o prăpastie de 40-50 m.

19510380_920437728095478_1340105839665235588_n

Carmen Dan, ministru Afacerilor Interne, a declarat pentru MEDIAFAX că şoferul camionului cu militari care a căzut, joi seara, într-o râpă din judeţul Argeş, a spus că i s-au defectat frânele într-o curbă. Acesta nu a consumat alcool. Planul roșu de intervenție a fost declanșat pentru salvarea militarilor încarcerați în urma accidentului.

"Dumnezeu să-i odihnească pe bravii noștri camarazi!" este mesajul postat pe pagina de facebook a Ministerului Apărării Naționale. În această dimineață, de la ora 8.30, vor fi organizate în unitățile militare din țară ceremonii de comemorare a militarilor decedați în tragicul accident. "Conducerea Ministerului Apărării Naţionale este alături de familiile îndoliate și transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe", se mai arată în mesaj.

Potrivit MAPN, cei trei militari români, care au murit în accidentul de aseară sunt plutonierul-major Mihai Ionuț Toma, caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană și caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader.

Plutonierul-major Mihai Ionuț Toma avea 38 de ani și era necăsătorit. Era veteran al teatrelor de operații, cu două misiuni executate în Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2002.

Caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader era în vârstă de 32 de ani, era căsătorit și avea un copil. Executase o misiune în teatrul de operații din Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2008.

Caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană, avea 40 de ani, era angajat al MApN din anul 2002. Era căsătorit și avea un copil.

Toți militarii răniți sunt în stare stabilă și se află internați în spitale militare. Doi dintre ei se află în îngrijirea medicilor de la Spitalul Militar de Urgență “Regina Maria” din Brașov, unul la Spitalul Militar de Urgență “Dr. Ion Jianu” din Pitești, iar ceilalți șase se află în proceduri de transfer către Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila” din București.

foto facebook/MAPN

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

mut

Acum 6 ani

Dumnezeu sa-i odihneasca in pace, iar familiei multa putere sa treaca peste momentul dureros. Speram ca nu a fost atentat! Interventia rapida nu pare a fi fost cu reactie . Oare asta o fi valoarea cetatii Romania ?!
Raspunde

sibian

Acum 6 ani

...la ce jafuri de camioane are Mapn-ul,din pacate era de asteptat o tragedie.Sincere Condoleante !!!
Raspunde

...

Acum 6 ani

are mapn-ul o gramada de fumigiene de ti-e si frica sa te intalnesti cu ele pe drum
Raspunde

negru

Acum 6 ani

Si cand te gandesti ca erau 40 de suflete omenesti cu risc de 100 %! Cum de soferul a sarit?!ceva pute.....
Raspunde

bogo

Acum 6 ani

Ce autocamion? Era o racla de fier! Asa sunt toate. Doar ciururi. Nu e de mirare ca in Afganistan americanii se distrau si faceau pariuri dimineata cand romanasii nostri se gandeau sa porneasca "rachetele" diesel!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus