Luni,
27.06.2022
Ceata
Acum
15°C

Ultima probă la BAC: „Se poate lua ușor notă de trecere”

Ultima probă la BAC: „Se poate lua ușor notă de trecere”

Liceenii sibieni au susținut vineri ultima probă a examenului de bacalaureat. În funcție de profil, au avut la alegere mai multe materii. Geografia, biologia, logica și informatica s-au aflat printre ele. Tinerii spun că subiectele au fost ușoare, iar pentru a obține o notă de trecere nu trebuia să înveți prea mult timp. Unii chiar au învățat pe ultima sută de metri, iar acum se așteaptă la note mari.

Dacă miercuri, proba scrisă de la istorie le-a dat bătăi de cap liceenilor, ultimul examen scris a fost „floare la ureche” pentru ei. Majoritatea au plecat din sală după primele două ore.

Au terminat după primele 35 de minute

Raluca este elevă la Colegiul Național „Octavian Goga”, la Științe ale naturii. Astăzi a dat examen la biologie și speră să ia peste 9. „La anatomie mi s-a părut destul de ușor. Au fost lucruri de bază, nu a fost nimic care să ne pună în dificultate. La ecologie și biologie a fost un punct problemă. A fost mai greu pentru că nu am învățat eu chiar foarte bine materia. Dar, totuși cred că m-am descurcat foarte bine”, spune ea. Și Radu, Beni și Robert au dat examen la biologie. „Subiectele au fost acceptabile, spre ușoare. Am mai greșit, dar am scris la toate. Mă aștept la ora 8”, spune Radu. „A fost ușor. Am învățat doar săptămâna asta și sigur iau peste 8”, spune zâmbind Beni. Și Robert se așteaptă la o notă peste 8. „Pentru cine învață e ușor, pentru cine nu e greu. Eu sunt undeva la mijloc”.

Nici subiectele de la geografie nu i-au pus în dificultate pe elevi. Iulia, elevă la Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna” crede că subiectele au fost „ușoare, chiar ușoare. Am terminat într-o oră”.  Ștefana povestește că a terminat în primele 35 de minute cele trei subiecte de la Logică. „Am mai rămas în sală o oră pentru că nu aveam voie să plec mai repede”, spune eleva de la Pedagogic.

bacalaureat lazar bac elevi

„Se poate lua ușor notă de trecere”

Și elevii de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” au așteptări mari. La Informatică subiectele au fost „foarte ușoare. Se poate lua ușor notă de trecere”, crede Andreea. Cristi confirmă același lucru. „A fost ușor. M-am descurcat la toate subiectele. Nu pot să zic că m-am pregătit foarte mult, dar m-am descurcat”.

Diana a susținut proba scrisă la biologie vegetală și animală și a terminat după prima oră jumătate. „Dacă învățai din timp, știai totul. Am ieșit după prima oră jumătate, am terminat repede. O să iau peste 9, sigur. În primul semestru am vrut să dau la informatică, dar m-am răzgândit pentru că mi se părea foarte greu, iar fără meditații nu cred că puteam lua o notă mare. Doar din semestrul II m-am apucat de învățat”, povestește ea.

Conform calendarului de desfășurare a examenului de bacalaureat, notele se vor afișa miercuri, 5 iulie până la ora 16:00. În aceeași zi, până la ora 20:00, se vor putea depune eventualele contestații. Rezultatele finale se vor afișa pe 10 iulie.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus