Vineri,
19.07.2024
Cer Senin
Acum
23°C

Irina Linte, eleva din Tălmaciu care a luat 10  la Bac: a scris de trei ori primele două subiecte la Română

Irina Linte, eleva din Tălmaciu care a luat 10  la Bac: a scris de trei ori primele două subiecte la Română

Nu se aștepta să ia chiar zece pe linie, deoarece la proba de la Limba și literatura română a fost nevoită să scrie de trei ori primele două subiecte. Este din Tălmaciu, de unde face de mulți ani naveta la Sibiu. A urmat cursurile Colegiului național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, unde în fiecare an a terminat cu o medie de peste 9,50.

Irina Linte este din Tălmaciu și a urmat specializarea „Științe ale naturii“ la colegiul din centrul istoric al Sibiului. A obținut nota zece la Bacalaureat, fiind una din cele două eleve cu această notă în județul Sibiu. „Sincer, examenul mi s-a părut destul de ușor. Dar la Română nu mă așteptam să iau nota 10. Pentru proba de Limba și literatura română m-am pregătit destul de mult pe partea de poezii, am încercat să le abordez cât mai logic, am încercat să le învăț pentru că au fost multe discuții că anul acesta ne va «pica» poezie. Când am văzut că la subiectul 3 am primit proză, am rămas un pic surprinsă. Și am avut și ceva neplăceri, deoarece a trebuit să recopiez din nou subiectele 1 și 2 «pe curat». Asta după ce mai întâi mi-am scris respectivele subiecte pe ciornă“, amintește Irina din emoțiile probelor din zilele trecute.

Fără meditații

Subiectele de la probele din acest an i s-au părut cam la același nivel de dificultate cu cele din anii trecuți. De învățat mai serios pentru Bacalaureat a început să o facă după probele orale. „Din 16 mai am început să stau în casă pentru a învăța. Asta și pentru că la Matematică și la Biologie m-am pregătit constant de-a lungul anilor“, arată Irina Linte. Nu a luat niciodată meditații, iar la final de an a primit de fiecare dată premiul I, mediile ei depășind de fiecare dată 9.50. „Am considerat că dacă m-am descurcat până acum bine, pot încerca și la Bacalaureat fără meditații, fără să mai dau bani pentru așa ceva“, spune tânăra din Tălmaciu. Următorul pas, cel de a se înscrie la facultate, nu o va pune pe drumuri foarte lungi. Irina Linte a decis de mai mult timp că vrea să urmeze Facultatea de Calculatoare din cadrul Universității „Lucian Blaga“ din Sibiu. „Am decis să aleg această facultate și deoarece sunt mai apropiată, astfel, de familie și de prieteni“, enumeră Irina printre motive.

„A luat aceste note pe munca ei“

Primul „premiu“ pe care Irina și-l va lua în urma rezultatelor obținute la Bacalaureat va fi o ieșire alături de prietenele sale la Brașov. „Probabil că voi mai merge și la mare, dar deocamdată nu am apucat să îmi fac multe planuri. Am timp. Le mulțumesc tuturor care au avut încredere în mine și mi-au fost alături. Le mulțumesc părinților, care au avut mai multă încredere decât am avut eu. Iar sprijinul lor a contat foarte mult“, mai spune Irina. Ea mai arată că este recunoscătoare atât prietenilor, dar mai ales profesorilor cu care a lucrat în ultimii ani.

Profesori care, de asemenea, îi apreciază munca depusă constant. „Irina a fost pe tot parcursul liceului o elevă deosebită. Acum, Bacalaureatul nu vine decât să confirme că a tratat cu seriozitate toate materiile și m-am bucurat foarte, foarte mult pentru ea. Irina a luat aceste note foarte mari pe munca ei, ceea ce e o dovadă că rezultatele foarte bune se pot obține prin muncă“, spune profesoara de informatică Georgeta Preda, cea care a fost diriginta Irinei Linte. Profesoara arată că majoritatea elevilor din cadrul Colegiului național „Gheorghe Lazăr“ au obținut note mari la Bacalaureat, fapt care – susține diriginta – confirmă munca depusă de cadrele didactice. „Le transmit elevilor să aibă rezultate foarte bune și pe viitor, la facultăți“, mai spune Georgeta Preda.

Citește și Eleva care a obținut 10 pe linie la Bac: Dacă vrei să înveți nu contează că e școala din Sadu sau Cisnădie

 

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Eu

Acum 7 ani

Felicitari!
Raspunde

nasol_moment

Acum 7 ani

bravo !
Raspunde

Alexandra

Acum 7 ani

Felicitari!!!
Raspunde

ALTUL ALTFEL

Acum 7 ani

FELICITARI E PREA PUTIN SPUS..........MULT SUCCES MAI DEPARTE SI NOROC IN VIATA
Raspunde

...

Acum 7 ani

irina, nu-ti pierde timpul cu ulbs-ul. du-te la cj sau la timisoara. te vei realiza mult mai bine,
Raspunde

Silviu

Acum 7 ani

Confirm! Si ti-o spune un absolvent de Timisoara.
Raspunde

2deste

Acum 7 ani

dublu confirm. ti-o spune un student de ulbs
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus