Sâmbătă,
24.09.2022
Cer Senin
Acum
10°C

FOTO-VIDEO Prefectura Sibiu obligă sute de sibieni să stea la coadă de la 4 dimineața

FOTO-VIDEO Prefectura Sibiu obligă sute de sibieni să stea la coadă de la 4 dimineața

Din cauza numărului mic de angajați și a subdimensionării Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Sibiu, care funcționează în cadrul Instituției Prefectului, sute de sibieni sunt obligați să vină la coadă de la ora 4 dimineața. Situația durează deja câteva săptămâni și oamenii, cei mai mulți aflați în concediu de la muncă din străinătate, spun că se simt umiliți.

Serviciul funcționează pe bază bonuri de ordine și se eliberează 120 pe zi, ceea ce înseamnă că cine vine la coadă mai târziu nu mai prinde bon de ordine și este obligat să revină a doua zi, din nou la coadă.

În această dimineața sibienii au început să formeze coadă la Pașapoarte încă de la ora 04:30. Aceștia erau siguri că vor prinde bon de ordine. Un domn, care a sosit în jurul orei 6:30, avea emoții:

”E târziu și la ora asta, uitați-vă câți sunt la coadă. Ieri am venit pe la 8:00 și n-am mai prins bon, azi mi se pare că sunt mai mulți decât ieri. Nu știu, sper să primesc bon că mi s-a luat de toată tevatura asta”, spune bărbatul.
Serviciul Pașapoarte începe programul cu publicul la ora 08:30 și cu câteva minute înainte de deschidere coada făcea colț pe Șaguna, pe lângă Prefectură.

Neoficial, angajații serviciului chiar fac tot ce pot pentru a evita situații de acest gen, însă pur și simplu nu reușesc să facă față cererilor. În cadrul serviciului sunt 12 angajați, față de 20, cât prevede organigrama. Conducerea Prefecturii și cea a serviciului știa din anii trecuți că peste vară numărul cererilor va crește foarte mult, însă nu a luat măsurile necesare pentru a evita situații neplăcute pentru cetățeni. Precum cele care se petrec în fiecare dimineață, la coadă, de aproape două săptămâni.

19724123_10213674381238167_163287833_o

Singura măsură oficială anunțată de Instituția Prefectului a fost în data de 6 iunie, când s-a anunțat că se introduc bonurile de ordine.

”Procedura de fluidizare și eficientizare a activității Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple din cadrul Instituției Prefectului – Județul Sibiu a fost adoptată ca urmare a creșterii numărului de solicitări”, explicau atunci reprezentanții Instituției Prefectului județului Sibiu.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Jos Cenzura

Acum 5 ani

Alt motiv Sa-ti doresti conationalii sa fie trimisi in gulag
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, adica-i obliga sa plece afara la cerșit? Scuze, am vrut sa spun pentru o viata "mai buna"....Da' de ce nu ramân in tara, ca doar imperialiștii or venit aici, la noi, si-or adus Raiul pe pământ?!....
Raspunde

calin

Acum 5 ani

Daca doriti programari online la pasapoarte cereti acest drept la pasapoarte-sb@mai.gov.ro
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

george

Acum 5 ani

parca jumatate din cei ce stau la coada is **** :)
Raspunde

o

Acum 5 ani

De ce nu sunt aceste probleme cu cozile la Agentia de Ocoparea Fortei de munca Sibiu. Simplu- politicieni ai Sibiului si nu numai. Ex- Turcan, Sovaiala, Cazan etc.
Raspunde

Mentalitatea

Acum 5 ani

Da de ce se îngrămădesc doar vara, iar în rest bate vântul? Că sunt concedii și se trezesc pe ultima sută de metrii că le trebuie pasaport? Tipic românesc Situația asta de la pașapoarte nu e de azi de ieri și merita trasi la răspundere și șefii de acolo, se știe de câțiva ani că în iulie și august e nebunie.
Raspunde

Vecina

Acum 5 ani

Pai nu STI sa citești bine mulți cetățeni care lucrează in străinătate au venit in țara pt eliberarea pașaportului nu pleacă toți in concediu in Caraibe stai linistit
Raspunde

Vecina

Acum 5 ani

Apropo mulțumesc pt informație chiar aveam de gind sa revin in țara sa refac pașaportul dar văzând situația care este acum in țara la eliberarea pașapoartelor cred ca e mai bine sa al fac la un consulT in strainatateate
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus