Vineri,
27.01.2023
Ceata
Acum
-1°C

Sibianul care a obținut 10 la BAC, după contestații. „Dacă nu riști, nu câștigi”

Sibianul care a obținut 10 la BAC, după contestații. „Dacă nu riști, nu câștigi”

În urma contestațiilor înregistrate la examenul de bacalaureat, la nivelul județului Sibiu a mai fost obținută încă o medie generală de 10. Vorbim despre Alexandru Frăsie, absolvent al Colegiului Național „Gheorghe Lazăr”, a cărui notă de la română a crescut cu 20 de sutimi, obținând astfel al treilea 10, pe lângă matematică și informatică. 

Tânărul spune că a depus contestație deoarece era sigur că a făcut o lucrare mai bună de 9,80. În consecință, după reevaluare, lucrarea lui a fost notată cu 10. „Nu știam pe ce ar putea să-mi scadă și chiar simțeam că am făcut o lucrare foarte bună.  Și așa am decis să văd dacă se poate să-mi crească nota. La română, e subiectivism și nu poți fii niciodată sigur. Dar eu eram”, afirmă el.

Chiar dacă și-a dat silința pe parcursul celor patru ani de liceu, Alexandru mărturisește că a învățat mai mult în clasa a XII-a. „Asta și pentru faptul că la matematică și informatică îmi trebuia note mari la admitere. Vreau să  merg la Calculatoare, la Politehnică, la Cluj. Aveam nevoie de notă mare la matematică sau informatică. Nota la română nu conta, dar am învățat foarte mult și știam că știu și am zis că dacă tot am depus atâta muncă, pot să iau punctaj maxim”, spune absolventul. Din acest motiv, la matematică și informatică a făcut și meditații. La română, în schimb a învățat singur.

Chiar dacă era sigur pe el, vestea că a luat 10 și la română nu l-a lăsat deloc indiferent. „ Am fost un pic șocat. Însă nu din cauza faptului că nu mă așteptam, cât din cauza faptului că s-a întâmplat și este un fel de recunoaștere  a muncii depuse. Și sincer, nu a fost ușor deloc. Mai ales la română, e greu să iei 10. Am zis că merită să riști. Dacă nu riști, nu câștigi”, este de părere el.

Pe lângă familie, o parte din recunoștința lui se duce către diriginta lui, Marilena Suciu”. „Sincer, doamna diriginte a fost un model pentru mine și cred că pentru toată clasa mea. A știut cum să ne cunoască și cum să ne ajute și în ceea ce însemnă școală, dar pe de altă parte a știut să ne îndrume și în viață. Așa o dirigintă care ne-a susținut, nu cred că a mai avut cineva”, spune Alexandru.

În județul Sibiu, anul acesta, alți doi elevi au obținut media 10 la examenul de bacalaureat. Dintre aceștia, unul este tot de la „Gheorghe Lazăr”.

Sursa foto:  Facebook 

Citește și

 Eleva care a obținut 10 pe linie la Bac: Dacă vrei să înveți nu contează că e școala din Sadu sau Cisnădie

Irina Linte, eleva din Tălmaciu care a luat 10 la Bac: a scris de trei ori primele două subiecte la Română

Bacalaureat Sibiu 2017 S-au afișat rezultatele. Județul Sibiu are cea mai mare rată de promovare la Bacalaureat

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

6 comentarii

ioanide

Acum 5 ani

Chiar ma intereseaza in ce fel profesorii care au subevaluat notele la bac vor fi "recompensati", in sensul de a-si fi asumat raspunderea? In acest caz, nu este vorba de nici un abuz? Doar o chestiune de asa-zis "ochiometru", subiectivitate care afecteaza, ades, grav, destinul unui liceean pentru restul vietii sale, doar pentru ca asa vru "muschiul" evaluatorului? Ori se stabileste un mod cu totul nesubiectiv de evaluare ori ne lasam de "meserie"! Cel care a gresit la notare chiar nu are nici o scuza si, in opinia mea, chiar trebuie sa suporte rigorile legii! E un fel de judecator, nu? Are o grila, presupun, de evaluare, pe care nu a respectat-o, intentionat! Ori, daca grila e interpretabila sau a fost respectata ad literam (asa cum ar trebui, fara partinire, subiectivitate), atunci tot examenul de bac este pus sub semnul intrebarii, in privinta notarii itemilor! Numai la noi e, aparent, ca la nimenea!....
Raspunde

zzz

Acum 5 ani

spune si baiatul "este subiectivism", pana la urma e diferenta de 0,2 puncte. aberezi cu "abuz" pt 20 de sutimi la o materie prin excelenta subiectiva hai sa ne aflam in treaba...
Raspunde

gramatic

Acum 5 ani

Bine ca te duci la calculatoare ca altfel era greu... ,,Nu stiam pe ce ar putea sa-mi scada..."...pai ti-a scazut prea putin. Corect ar fi ,,Nu stiam pe ce ar FI PUTUT sa-mi scada..." Asadar, vezi-ti in viitor de matematici speciale, logaritmi si alte alea pt. ca limba romana si carnea de porc ,,este grele". Succes in stiinte exacte!
Raspunde

Magda Paler

Acum 5 ani

Ce fain e baiatul. Are prietena?
Raspunde

iuliana

Acum 5 ani

Stai la rând boarfa mica, ca-i "ocupat"!De nu, stiu unde sa te găsesc si-ti turtesc fata aia de borcan de murături!
Raspunde

Ion Ionescu

Acum 5 ani

După contestații Sibiul a trecut pe locul doi, fiind devansat de catre Bacau http://m.hotnews.ro/stire/21881546
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus