Vineri,
30.09.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Maraton culinar, la Muzeul Astra. Sibienii vor gusta din produsele pregătite de sași, unguri, sârbi și rromi

Maraton culinar, la Muzeul Astra. Sibienii vor gusta din produsele pregătite de sași, unguri, sârbi și rromi

Peste 10.000 de vizitatori sunt așteptați zilele acestea la evenimentul Multicultural ASTRA, organizat în Muzeul în aer liber. Sașii, rromii, ungurii, sârbii și croații își vor da întâlnire și vor găti fiecare preparate culinare specifice etniei lor. Gulyas-ul, preparatele din pește și dulciurile de odinioară nu vor lipsi din bucatele pe care sibienii pot să le încerce. Și totul contra unei donații modice, de 10 lei.

Astra Multicultural a ajuns la cea de-a doua ediție și se desfășoară între 10 și 16 iulie. Acest eveniment își propune să aducă frumusețea valorilor multietnice în fața publicului cu ajutorul reprezentanților comunităților din întreaga țară. Începând de joi, se va intra într-un „maraton culinar”. Astfel, sibienii pot gusta din mai multe preparate de mâncare, care se vor găti în muzeu.

„O să avem invitați din toate etniile conlocuitoare: unguri, sași, sârbi, croați, rromi care vă vor prezenta în zona târgului de țară rețete culinare, specific zonelor lor. Și nu este numai un maraton culinar, ci este unul de meșteșuguri, de dansuri, cu mulți meșteșugari. Ne dorim un feedback deoarece este foarte important, pentru că acest eveniment îl vom crește până va ajunge un festival de renume international. Totul se prepară în muzeu”, spune Ciprian Ștefan, managerul general al Muzeului Astra.

Astfel, până duminică, reprezentanții comunităților etnice vor găti. „Joi o să fie o rețetă de pește și un desert specific lipovenesc, ca niște colțunași. Vineri o să mergem tot pe produse din pește, dar de data asta o să avem două feluri de bază. Unul pe bază de carne tocată și al doilea pe un fel de saramură sau pește. Sâmbătă vom avea gulyas unguresc, pleșca mică sătească, rromii vor găti ceva specific lor. Duminică vor găti lipoveni, rromi și sași”, explică managerul muzeului.

Maratonul gastronomic se va organiza în zona Târgului de țară în intervalul orar 8:00-15:00, însă, cei care vor să guste preparatele ar fi indicat să vină în jurul orei 13:00. Pe lângă taxa de acces în muzeu (17 lei pentru adulți), pentru mâncare, fiecare degustător va trebui să facă o donație de minim 10 lei. Banii vor fi folosiți pentru reabilitarea unei unități din muzeu.

Foto arhivă Hungaricum

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, da' vom găsi si celebra "Tocana a la Schonbrunn" pregătită de renumiții nostri conaționali minoritari? Ai, ai, ai, nu putem lipsi de la un asemenea festin....
Raspunde

Iosca

Acum 5 ani

Da draga! Te asteptam!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus