Luni,
28.11.2022
Partial Noros
Acum
6°C

Colinele Transilvaniei – Destinație Europeană de Excelență ale României

Colinele Transilvaniei – Destinație Europeană de Excelență ale României

Zona cuprinsă de Târnava Mare – Hârtibaciu și Olt a devenit Destinație Europeană de Excelență ale României, titlu acordat în cadrul conscursului EDEN și susținut de Ministerul Turismului. Alături de zona cuprinsă de 44 de localități din județele Sibiu și Mureș, alte destinații turistice din țară au primit acest titlu: Municipiul Suceava – locul I, Țara Chioarului – locul II, Sighetu Marmației – locul III și  Șcheii Brașovului și Brașovechi – locul V.

Zona cuprinsă în Colinele Transilvaniei are o suprafaţă de 237.515 hectare şi 66.000 de locuitori și se întinde pe suprafața a 44 de localități din zona Târnava Mare – Hârtibaciu – Olt. Proiectul turistic Colinele Transilvaniei este realizat de Asociaţia WWF România în parteneriat cu WWF Elveţia, Asociaţia Ecotur Sibiu, Asociaţia Grupul Milvus, Asociaţia Mioritics şi ProParc - Fundaţia pentru Arii Protejate.

Toate cele 5 destinaţii vor fi incluse în Rețeaua EDEN la nivel naţional şi european şi vor putea deveni membre ale Asociaţiei EDEN (www.youredenexperience.com). Destinaţia clasată pe locul I va participa la festivitatea de premiere de la Bruxelles și va fi promovată pe site-ul www.edenineurope.eu, prin crearea unei pagini speciale. Cu ocazia ediţiei de toamnă a Târgului de Turism al României, organizat de Romexpo în perioada 16-19 noiembrie 2017, cele 5 destinaţii vor beneficia de spaţiu de prezentare în cadrul standului  Ministerului Turismului şi vor fi premiate prin acordarea de diplome.

Proiectul EDEN – Destinaţii Europene de  Excelenţă a fost lansat în anul 2006 de Comisia Europeană, având ca scop dezvoltarea turismului durabil, decongestionarea destinațiilor clasice, reducerea sezonalității, redirecționarea fluxurilor de turiști către destinații non-tradiționale, încurajarea creării de rețele între participanții la proiect.

Fiecare ţară organizează un concurs de proiecte pentru desemnarea destinației de excelență a țării respective, conform temei stabilite în cadrul Comitetului Consultativ pentru Turism, întrunit la nivel european.

România a participat la toate ediţiile concursului EDEN, iar în 2008, pe locul cinci a fost desemnată Mărginimea Sibiului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Gyuntar dela Ooy

Acum 5 ani

Venitz, ca avetz ce vedea! Aici, pe Colinele Transilvaniei, "boii" umbla slobosz, nu trag la jug ca-n alte regiuni similare...E adevărat sunt specie rară, au doar doua picioare, dar nu-s pe cale de dispariție, ba din contra! Aștept ca "tata" lor sa confirme
Raspunde

Conştiinţa vie.

Acum 5 ani

ROMÂNIA TREBUIE SĂ INTERZICĂ PARTIDELE CONSTITUITE PE CRITERII ETNICE (gen U.D.M.R.). ASTFEL DE PARTIDE SUNT O RUŞINE PENTRU DEMOCRAŢIE!
Raspunde

rosu

Acum 5 ani

Toate partidele ar trebui desfiintate. Sa ramie doar unu: FSN! Atunci sa vezi democratie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus