Sâmbătă,
23.10.2021
Parțial Noros
Acum
16°C

Trei cetăţeni din Republica Moldova, prinși muncind ilegal în Sibiu

Trei cetăţeni din Republica Moldova, prinși muncind ilegal în Sibiu

Poliţiştii de imigrări din Sibiu au depistat, în urma controlului efectuat la o societate comercială, trei cetăţeni din Republica Moldova care desfăşurau activităţi lucrative fără a deţine aviz de angajare. Reprezentanţii societăţii au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 30.000 de lei, transmit reprezentanții IPJ Sibiu.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Biroul pentru Imigrări Sibiu au desfăşurat, în cursul săptămânii trecute, o acţiune în cooperare cu ITM Sibiu pe linia combaterii şederii ilegale şi a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

În cadrul acestei acţiuni, echipele mixte au vizat existenţa avizelor de muncă pentru cetăţenii străini angajaţi, modul în care firmele au încheiat contracte de muncă cu aceste persoane şi legalitatea şederii pe teritoriul ţării noastre.

Astfel, în urma controlului efectuat la o societate comercială cu obiect de activitate alimentaţie publică, poliţiştii de imigrări au depistat trei bărbaţi din Republica Moldova, cu vârste între 18 şi 33 de ani, care desfăşurau activităţi lucrative fără a deţine aviz de angajare.

Urmare a celor constatate, reprezentanţii societăţii comerciale au fost sancţionaţi cu amendă în valoare de 30.000 lei, conform prevederilor O.G. 25 din 2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative provind regimul străinilor în România.

"Facem apel către toţi cetaţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale, la noul sediu al Biroului pentru Imigrari Sibiu, din strada Brazilor nr. 41, colţ cu strada Preot Baca sau la numarul de telefon 0269 – 208496, sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro" transmit polițiștii sibieni printr-un comunicat de presă.

Comentarii

4 comentarii

Claudia

Acum 4 ani

Decit sa va luati de viata unor amariti de co- nationali care intimplator provin dintr-o provincie istorica instrainata abuziv de bolsevici, mai bine ati deporta arabi, turcaleti si alte neamuri spurcate care chiar nu au ce cauta in Romania. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca amariti astia 3 lucrau si nu trageau tepe cum trag arabi. Rusine!
Raspunde

€€€€€€

Acum 4 ani

3 ???? Pardon, trei ?!?! Ho hooo....sunt cu miile, de peste tot veniti ! Nu tin minte sa fi vazut vreo casa/vila.sediu in constructie prin oras, pe strazi, cateodata si principale, unde muncitorii sa fie pe schele cu echipament protectie, schele multe improvizate ! Asta zice multe.
Raspunde

DanT

Acum 4 ani

Eeee legea-i lege pentru toți, bulgari, turci, arabi..... Da' moldovenii sunt cetățeni străini? Poate ar trebui reconsiderată atitudinea fata de fratii noștri care vorbesc aceeași limba, aceleași obiceiuri, aceeași credință in condițiile in care lipsa forței de munca in zona e o realitate. Se apropie și 2018, anul centenarului.
Raspunde

bobby63

Acum 4 ani

Pai cine sa mai lucreze aici ? Toti sunt plecati la muncaaaaaaa afaraaaaaaa !!!!!!!! Raman militienii si pensionarii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus