Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Minivacanţă de patru zile în august, de Sfânta Maria

Minivacanţă de patru zile în august, de Sfânta Maria

Bugetarii vor avea o minivacanţă de patru zile, între 12 şi 15 august, Executivul urmând să declare ziua de 14 august 2017 ca zi liberă, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului de joi

Guvernul intenţioneză să declare ziua de 14 august liberă pentru a face ”o punte” între weekendul 12-13 august şi ziua de 15 august, când va fi sărbătorită Adormirea Maicii Domnului, scrie Mediafax.

Potrivit Codului Muncii, Adormirea Maicii Domnului este zi nelucrătoare de sărbătoare legală în care salariaţii trebuie să primească liber de la serviciu.

În luna mai, Guvernul a decis să declare ziua de 2 iunie să fie liberă, astfel că bugetarii au beneficiat de o minivacanţă de cinci zile, între 1 şi 5 iunie.

Românii au 14 zile libere în 2017, stabilite pentru sărbători publice sau religioase, cu două zile mai mult faţă de anul trecut, dintre care doar trei pică în weekend.

Codul Muncii prevede că, prin hotărâre a Guvernului, se vor stabili programe de lucru adecvate pentru unităţile sanitare şi pentru cele de alimentaţie publică, în scopul asigurării asistenţei sanitare şi, respectiv, al aprovizionării populaţiei cu produse alimentare de strictă necesitate, a căror aplicare este obligatorie.

De asemenea, salariaţii care sunt nevoiţi să lucreze în zilele declarate sărbători legale trebuie să beneficieze de timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. În cazul în care, din motive justificate, nu se acordă zile libere, ei trebuie să primească, pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală, un spor la salariul de bază, ce nu poate fi mai mic de sută la sută din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

(-)

Acum 6 ani

Apăi, doar n-o sa "transpireza" săracii, ca s-asa is oropsiți! Nu mai aruncați cu pomeni in ei fraților, ca nu-i mai încape bracinariu!
Raspunde

dancp2

Acum 6 ani

pomeni psdiste aia de la rEzist lucreaza? la munca bai tovarasi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

MC.D

Acum 6 ani

Anul acesta cred ca vor avea 4 astfel de minivacante...pomana cereasca sau PSD-ista...sunt curios cu ce bani se duc in vacante daca se tot plang ca au salariile prea mici....Litoral, Bucovina, Maramures, stranduri in Ungaria sau Valea Prahovei sunt locuri deloc ieftine mai ales pentru 3-4 yile si acelea in weekend...oricum...no comment
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus