Joi,
18.08.2022
Partial Noros
Acum
28°C

Aproape 300 de firme din Sibiu și-au trimis angajații șomaj tehnic

Aproape 300 de firme din Sibiu și-au trimis angajații șomaj tehnic

În doar două zile de la lansarea programului guvernamental pentru susținerea firmelor afectate de pandemia de coronavirus, aproape 300 de angajatori au depus la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă solicitări pentru trimiterea angajaților în șomaj tehnic.

Reprezentanții AJOFM Sibiu au declarat pentru Turnul Sfatului că telefoanele instituției sună fără oprire, numeroși angajatori solicitând informații suplimentare despre măsura șomajului tehnic. În plus, pe adresele de e-mail solicitările și documentele vin non-stop.

”Informațiile pe care le-am centralizat după primele două zile ne arată că am primit solicitări din partea a 290 de firme pentru 920 de angajați. Însă datele sunt pentru o fază incipientă, ele se schimbă de la o oră la alta”, a explicat Dana Radu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Sibiu.
Pe lângă datele de la AJOFM, care centralizează sibienii trimiși în șomaj tehnic, mai există un număr însemnat de contracte de muncă desfăcute recent și la Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Astfel, până la data de 30 martie 2020, ”au fost înregistrate pe raza județului Sibiu un număr de 10.827 de contracte individuale de muncă a căror suspendare a intervenit în temeiul art. 52, alin. (1), lit. (c) din Codul Muncii – în cazul întreruperii sau reducerii temporare a activității, fără încetarea raportului de muncă, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare”, au transmis reprezentanții ITM Sibiu, la solicitarea Turnul Sfatului.

Cât privește perioada 16 – 30 martie, adică imediat după intrarea în vigoare a Stării de Urgență în România, au fost încetate un număr de 1147 de contracte individuale de muncă.

”Cu privire la acest număr facem precizarea că include și contractele individuale de muncă pe durată determinată, care au încetat de drept în perioada de referință”, explică inspectorul șef al ITM Sibiu, Remus Furtună.
itm sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Emi

Acum 2 ani

Asta fac firmele afevarate. Nu somaj. BMW va incepe sa produca masti faciale pentru a ajuta la protejarea angajatilor proprii si a populatiei de raspandirea noului coronavirus, a declarat directorul general al grupului, Oliver Zipse. BMW va putea in curand sa fabrice cateva sute de mii de masti pe zi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus