Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
13°C

Primarul Șelimbărului vrea parteneriat cu Tursib: Suntem dispuși să achiziționăm trei, patru autobuze

Primarul Șelimbărului vrea parteneriat cu Tursib: Suntem dispuși să achiziționăm trei, patru autobuze

Primarul comunei Șelimbăr a declarat că intenționează să încheie un parteneriat cu Tursib și să achiziționeze câteva autobuze astfel încât locuitorii comunei să beneficieze de o mai bună conexiune la rețeaua publică de transport în comun a Sibiului.

Marius Grecu susține că în urma unei discuții în cadrul Consiliului Local, există posibilitatea achiziționării autobuzelor pentru ca rețeaua de transport public din municipiul Sibiu să-și prelungească traseul pe teritoriul comunei.

”Am avut o discuție de principiu cu colegii mei din Consiliul Local Șelimbăr și noi am fi dispuși ca în baza unui parteneriat cu societatea Tursib să achiziționăm trei, patru autobuze, sau câte sunt necesare, astfel încât traseele de transport în comun să deservească și locuitorii din comună. Mi-am propus ca în perioada următoare să avem o discuție în acest sens cu primarul Sibiului, doamna Astrid Fodor, și cu directorul Tursib, Dan Căprariu, pentru a se vedea concret cum s-ar putea stabili o astfel de colaborare”, susține primarul Marius Grecu, într-o postare pe pagina de Facebook a Primăriei Șelimbăr.
Primarul Sibiului, Astrid Fodor a declarat deja la Turnul Sfatului TV că este dispusă să colaboreze cu o localitate învecinată pe tema transportului în comun numai cu condiția unei participări financiare comune.
”Poziția mea e că vreau să protejez Sibiul și cetățenii Sibiului și de la asta nu vreau să abdic. Dacă este un parteneriat corect (…) că vrea că investească și Șelimbărul în autobuze, atunci e corect. Dar dacă aștepți ca altul să facă tot și nici nu-ți pui întrebarea eu ce fac în viitorii doi ani, atunci nu e corect”, a spus Astrid Fodor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

21 comentarii

un sibian

Acum 5 ani

cu banii furati de fostul primar se puteau asfalta absolut toate strazile din comuna, se puteau amenaja spatii verzi cu palmieri, parcuri si locuri de joaca pe toate strazile, si se puteau cumpara si vro 100 de autobuze, sa duca in toate colturile lumii!! :)
Raspunde

Bobo

Acum 5 ani

Nu inteleg de ce face Grecu asta cand normal era ca Fodor sa se duca la el sa il roage o lase sa bage autobuze in Selimbar nu invers. Oamenii aia lucreaza la firme Sibiene nu Selimbarene, Continetalul unde plateste taxe....la Selimbar ? Oricum....tot respectul pt Grecu, un om care incearca sa rezolve problemele gasind solutii nu uitandu-se peste gard la vecini!
Raspunde

coco

Acum 5 ani

turSIB serveste transportul locuitorilor din SIBIU pentru ca e sustinut din impozitele celor care locuiesc in Sibiu, pentru transport public in SELIMBAR sa se ocupe turSELIMBAR. Oamenii aia care locuiesc in selimbar si lucreaza in sibiu platesc impozite la primaria Selimbar, si nu, impozitul pe salalrii, sanatate etc nu ajunge la bugetul primariei Sibiu
Raspunde

petre

Acum 5 ani

O buna parte din companiile prezente pe platforma industriala vest sunt mari contribuabili si isi platesc impozitele la Bucuresti, fyi, ca sa stii si tu unde se duc taxele celor care muncesc in Sibiu si locuiesc pe langa el.
Raspunde

sibian100%

Acum 5 ani

De ce nu lucrezi la firme selimbarene,ca nu avem nevoie de tine in Sibiu?
Raspunde

Bobo

Acum 5 ani

@Petre: Pentru ca nu stai bine nici la economie nici la calitatea constructiilor am sa te luminez eu: pentru toate bunurile impozabile o firma plateste impozit primariei unde se afla sau dupa caz inmatriculat acel bun. Cu cate e o firma mai mare si are mai multi angajati cu atat are nevoie de spatiu mai mare, de mijloace de transport mai multe, impozitare facanduse pe marimea bunurilor, plateste mai multi bani la primarie. Si asta nu e tot, acei oameni au nevoi, daca de exemplu sunt hraniti de firme de catering pai si firma aia are nevoie sa isi scaleze personalul pt a hrani de exemplu o fabrica care incepe cu 100 de oameni si ajunge la 4000. Aceasi formula....mai multe masini, mai mult spatiu mai multe bunuri impozabile pt care se plateste la PRIMARIE ! Ai inteles mestere......TAXE incasate de PRIMARIE......de acea Sibiul are asa multi bani comparativ cu Vaslui....e diferenta de la 80.000 oameni care muncesc la diferite firme in oras si 10.000 la Vaslui chiar daca numarul de locuitori e tot pe acolo ......ia vezi si tu pe net ce incaseaza anual Vaslui si ce incaseaza anual Sibiu !!! Nu ne referim la TVA, salarii si altele care se platesc la Bucuresti....
Raspunde

sibian

Acum 5 ani

sunt de acord cu tine prietene...doar ca impozitele la care faci tu referire sunt undeva la 5-10% maxim din ce plateste o firma intr-un an la buget.......Bani pe care ii plateste o firma pe impozite intr-un an...poate nu sunt nici jumate din ce plateste o firma tva si contributii intr-o luna. Cred ca este o diferenta.
Raspunde

sibian

Acum 5 ani

si mai mult....ce sunt 4 autobuze ? adica daca ar circula din jumate in jumate de ora ar insemna ca alea 4 ajung cateva ore pe zi sa acopere suprafata....restul zile ar trebui sa fie acoperite traseele tot din bani sibienilor, din autobuzele lor ...lucru care nu este prea corect.
Raspunde

coco

Acum 5 ani

@bobo, la fel putem vorbi si despre mall si magazinele de la selimbar, lucreaza destui sibieni acolo, sibienii isi fac cumparaturiel acolo, impozitele pe cladiri, autoturisme etc sunt platite la primaria Selimbar. Cine a pus autobuze catre centrul comercial, primaria Selimbar? Inteleg ca te-ai mutat acolo ca a fost mai ieftin si vrei sa platesti impozit pe locuinta la nivel de comuna, nu de oras, dar Sibiul nu are de ce sa cheltuie bani pt autobuzele care te-ar servi pe tine, Sibiul nu se invarte in jurul tau si in jurul nevoii tale de a avea autobuz din o comuna care are propriul buget.
Raspunde

Petre

Acum 5 ani

Nu ai vrea si o mica statuie pentru simplul fapt ca datorita venirii tale din Cisnadie in Sibiu dai de lucru atator amarati de sibieni? Sau poate vrei o comisie de primire care sa te aplaude fiecare data cand intri in Sibiu? Auzi, sa se roage primarita de dl. Grecu sa o lase sa creeze curse de bus in Selimbar!!!!! Daca esti nemultumit ca administratia sibiana nu vrea sa te ia cu busul de pe ulita ta, cautati de lucru la Cisnadie, ca sa nu mai iti faci griji ca iti incaseaza Primaria taxele si nu iti ofera nimic in schimb. Nu mai fa oamenii incuiati, pentru ca te contrazic si nici nu da lectii in urbanism si constructii, cand nu ai o educatie in domeniu.
Raspunde

Ion Pop

Acum 5 ani

Impozitul marilor contribuabili merge la ministerul finanțelor care e la Bucuresti, nu spre oras , ca sa nu exista confuzii.
Raspunde

Bogdan

Acum 5 ani

Tipic romaneste, ne certam intre noi... si ne miram ca nu evoluam! Zici ca traim in tari diferite, se cearta sibian cu selimbarean, sibian cu oltean, ne certam cu toata lumea. Nici sibienii si nici romanii nu sunt buricul pamantului. Pana nu ne schimbam cu totii atitudinea, nu avem nici o sansa!
Raspunde

Cetatean

Acum 5 ani

Ce ziceti de dezvoltarea unei zone metropolitane (Sibiu, Selimbar, Cisnadie, Sura etc), cu buget constituit separat din contributiile tuturor astfel incat sa fie echitabil pentru toata lumea si condusa de un consiliu metropolitan format proportional din membrii fiecarei localitati si sa se dezvolte proiecte comune de care sa ne bucuram toti. Evident in formula mentionata tot Sibiul are cutitul fiind majoritar in consiliu, dar este normal zic eu. Nu putem compara Sibiul cu restul ca este cale lunga. PS. Mai nou in Primaria Selimbar sunt tot mai multi fosti angajati ai PMS. Migrarea dupa bani mai multi si dupa taiat frunze la caini.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus