Joi,
01.12.2022
Parțial Noros
Acum
4°C

Sibienii, îndemnați să spună „mulțumesc”. Orașul de pe Cibin redevine orașul bunelor maniere

Sibienii, îndemnați să spună „mulțumesc”. Orașul de pe Cibin redevine orașul bunelor maniere

La câţiva ani de la titlul asumat de „Capitală a bunelor maniere”, Sibiul se întoarce la manierele elegante printr-o campanie publică susţinută de Primăria Municipiului prin Agenda Culturală şi organizată de Asociaţia SIBIU 1191. Practic, începând cu sfârşitul acestei luni, mesaje de politeţe vor inunda spaţiul public în aşteptarea asumării manierelor de cât mai mulţi şi de cât mai multe instituţii sau firme.

„Sibiul, practicant al manierelor elegante le readuce în atenţie pentru cei care le uită sau nu le-au cunoscut niciodată. De la îndemnuri la a spune <mulțumesc> atunci când este cazul și până la mesaje despre politeţe în mijloacele de transport în comun sau în alte spații publice – aceasta este aria largă pe care o acoperă campania”, spun organizatorii.

Însemnul oficial al campaniei „Sibiu- Orașul bunelor maniere” este un papion roşu şi însoţeşte autocolantele care vor ajunge pe ghişeele de relaţii cu publicul ale instituţiilor, în magazine, restaurante, în mijloacele de transport în comun și în alte spaţii publice.

maniere logo orizontal

În plus, lectori recunoscuţi vor promova bunele maniere în școli acolo unde, începând cu luna septembrie îi vor învăța pe cei mici cum este politicos să se poarte pe stradă, la cinematograf, la teatru, la locul de joacă, le vor arăta cum este elegant să își trateze colegii, colegele și profesorii.

Asociind manierele cu muzică de calitate și făcând un salt în timpurile când sibienii, îmbrăcaţi elegant, ieşeau la promenadă pe corso sau în parc acolo unde cântă fanfara, organizatorii le vor da întâlnire locuitorilor din cartiere cu sunetul muzicii. „Fie că sunt filarmonişti sau membri în fanfare, muzicieni sibieni vor delecta publicul ascultător cu bucăţi muzicale celebre în cartiere precum Reşita, Ştrand sau Hipodrom. Primul astfel de eveniment va avea loc vineri 28 iulie, de la ora 20:00 în cartierul Reşita”, mai spun organizatorii.  Sărbătoarea bunelor maniere se va încheia cu un eveniment elegant la Sala Thalia din Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

cetatean sibian

Acum 5 ani

Eu am spus intotdeauna multumesc. Cine nu stie sa spuna? Cei veniti din alte parti?!
Raspunde

Numai unul

Acum 5 ani

Nu contează din ce "parte" esti venit. România sta foarte prost la acest capitol în orice oraș ai merge. Si aici nu ma refer doar la simplul multumesc ci la tot ceea ce înseamnă bune maniere.
Raspunde

Alex

Acum 5 ani

Bunele maniere se vad si in trafic, unde soferii sibieni sunt tare necivilizati. Nu te-ar lasa unul sa treci sau sa iesi din parcare, mai bine se blocheaza circulatia. Pana si in Bucuresti gasesti soferi mult mai civilizati.
Raspunde

gigi contra

Acum 5 ani

Te inseli. In Bucuresti, daca vad o masina cu nr. de provincie, iti fac zile fripte, numai asa de sanchi... Sunt satul de ifosele bucurestenilor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus