Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Britanicul Graham Jarvis domină ediția din acest an a Red Bull Romaniacs

Britanicul Graham Jarvis domină ediția din acest an a Red Bull Romaniacs

Două zile infernale pentru concurenții celui mai dur raliu de hard-enduro din lume, Red Bull Romaniacs. Asta i-a așteptat pe concurenți în zilele de offroad doi și trei, ambele desfășurate în Munții Lotrului, în județul Vâlcea.

Ieri, startul s-a dat în zori la Râul Vadului, în direcția Greblești-Robești-Racovița, într-una dintre cele mai frumoase zone ale țării. O încântare totală pentru spectatori, o luptă pentru supraviețuire din partea riderilor. Cu Gomez și Young abandonați după prima zi a venit rândul lupilor tineri să atace duo-ul format din Jarvis și Walker, favoriți la câștigarea titlului suprem. Încă de la prima oră, însă, calculele și strategiile s-au dat peste cap. Jarvis și Bolton au pornit ca din pușcă, urmați îndeaproape de Walker.

20170727_Red Bull Romaniacs_MS_0271

Prima parte a zilei a fost ceva mai rapidă însă după service-point totul s-a schimbat. În secțiunea numită Holy Rock, Jonny Walker a suferit un mic accident, în care s-a rănit la mână iar accidentarea l-a împiedicat să conducă la viteza lui obișnuită și a ajuns în finish doar pe locul 4. În frunte, Jarvis, Roman și Bolton s-au rulat la conducerea cursei însă britanicul a evadat și a trecut primul linia de sosire, urmat de Bolton și apoi de Mario Roman, la doar câteva minute în urmă.

Ziua 3 avea să fie și mai dură. Accidentat în aceeași secțiune ca și Walker, David Knight nici măcar nu a mai luat startul iar după primele minute pe traseu, Walker s-a văzut și el nevoit să renunțe. Părea ca totul să se îndrepte spre un podium destul de clar, între Jarvis, Bolton și Roman. Dar tinerii lupi au arătat că viitorul enduro-ului e pe mâini bune. Manuel Lettenbichler, în special, a făcut astăzi o cursă incredibilă într-una dintre cele mai dificile zile din istoria Red Bull Romaniacs.

26072017-DAY1-Sebastian-Marcovici-Graham Jarvis

Ploaia care a stropit azi noapte întreaga zonă a îngreunat la maxim traseul pregătit prin munții Lotrului și a stors și ultima urmă de energie din riderii ce au luat startul la clasele Gold și Silver, prin urmare, la mijlocul zilei s-a luat decizia ca traseul celor două clase să fie stopat la a doua intrare în service-pointul din localitatea Pășcoaia, după mai bine de 7 ore de concurs. Epuizat, Graham Jarvis a ajuns primul la finish. Mario Roman l-a urmat 5 minute mai târziu iar Bolton și Lettenbichler au intrat pe poarta de final „de braț” și încântați că ziua s-a încheiat mai repede. Cu trei victorii de etapă consecutive, Graham Jarvis este aproape campion. În cazul în care mâine nu va comite vreo greșeală gravă, este greu de crezut că britanicul mai poate fi întrecut. Lupta pentru al treilea loc pe podium este însă extrem de acerbă, cu Manuel Lettenbichler foarte, foarte aproape de timpii lui Paul Bolton.

Ziua de mâine îi va duce pe rideri de la Săliște la Poiana Sibiului, apoi pe Valea Șugagului și înapoi în Sibiu, spre finishul din Dealul Gușteriței unde primii rideri sunt așteptați în jurul orei 11. Acolo ei vor avea de urcat infernalul deal înainte să treacă prin arcul Red Bull spre un nou Romaniacs încheiat cu bine.

Foto: Sebastian Marcovici

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

hai-hui

Acum 6 ani

Luati-va competita de cretini si incercati sa o organizati in Germania, Austria sau Franta daca puteti...
Raspunde

natura

Acum 6 ani

Unde se poate vota sau sesiza impotriva acestei competitii tinuta in centrul orasului si in natura? Cum se poate face ca acest gen de competitii sa se realizeze intr-un spatiu delimitat, adecvat ca sa nu deranjeze pe nimeni si sa nu mai distruga natura? Ce institutie trebuie sesizata in acest sens?
Raspunde

raspopitul

Acum 6 ani

Numai intr-o colonie, si in special intr-un oras condus de mafioti si locuit de idioti se poate desfasura tigania asta!
Raspunde

Wasile

Acum 6 ani

Ati distrus pădurile....cu ruginiturile voastre
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus