Joi,
28.01.2021
Innorat
Acum
-2°C

Ministrul Educației la Sibiu: Nu sunt adeptul elevului de serviciu

Ministrul Educației la Sibiu: Nu sunt adeptul elevului de serviciu

Ministrul Educației, Liviu Pop, a anunțat astăzi la Sibiu, în cadrul unei conferințe de presă că își dorește ca de la începutul noului an școlar să nu mai existe elevi de serviciu în școlile din țară. ”Nu sunt adeptul elevului de serviciu. Elevul este trimis la ore să învețe, să facă educație, nu să stea de pază”, a spus ministrul.

Liviu Pop susține că activitatea pe care o desfășurau elevii de serviciu poate fi preluată de personalul auxiliar din cadrul instituțiilor de învățământ.

În plus, Ministrul Educației a anunțat că va dispune o analiză privind situația la nivel național a pazei care trebuie organizată în instituțiile de învățământ. ”Strategia privind combaterea violenţei în şcoli şi siguranţa elevului este semnată şi de reprezentanţii Ministerului Dezvoltării, cei care finanţează mai mult autorităţile locale decât o facem noi, dar şi de Ministerul de Finanţe. Trebuie găsite soluţii comune, plecând de la siguranţa elevilor în şcoli şi a profesorilor. Vom analiza aceste lucruri pentur a vedea unde se duc banii consiliilor locale, de ce nu-şi permit să mai păzească şcoala în timpul actului educaţional. Vom face o radiografie ca să vedem cum asigurăm paza copiilor”, a spus Pop.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

sibian100%

Acum 3 ani

Idiotul de ministru nu vede in elevul de serviciu decat un paznic.Eu cerd ca elevii invata prin acest serviciu sa fie responsabili,sa capete abilitati de organizator si factor de decizie in raport cu activitatea scolii.
Raspunde

pauza mentala

Acum 3 ani

Nu stiam ca elevul de serviciu racoleaza adepti...
Raspunde

Gyuntar dela Ooy

Acum 3 ani

Limbiut, nume predestinat, marcat fiind de sintagma "de serviciu" ce i-a caracterizat existența post-decembrista, bate câmpii in purul stil PSD-ist...
Raspunde

el

Acum 3 ani

A venit in concediu omul la Sighiu! Lasati.l sa se odihneasca.
Raspunde

dan

Acum 3 ani

S-a rezolvat si problema invatamantului in Romania, domnul ministru a venit cu o imbunatatire, nu o sa mai fie elevul de serviciu, iar sportul o sa se faca in teorie...dupa manual.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus