Marţi,
27.09.2022
Ceata
Acum
11°C

Sală de sport la Șelimbăr. Fostul ministru al Apărării: Vom face toate demersurile

Sală de sport la Șelimbăr. Fostul ministru al Apărării: Vom face toate demersurile

Fostul ministru al Apărării, actual secretar de stat în Ministerul Apărării, Mircea Dușa, a declarat vineri la Sibiu că schimbul de terenuri dintre armată și ULBS, în Șelimbăr, va fi discutat luni, în colegiul ministerial. Dacă se va aproba, Compania Națională de Investiții  va putea începe construcția unei săli de sport de 1500 de locuri pentru Universitatea Lucian Blaga. ”Am discutat cu domnul rector Bondrea și vom face toate demersurile. A fost trimisă o scrisoare de solicitare către ministerul Apărării și luni avem colegiu ministerial și vom discuta toate solicitările. Sunt foarte multe proprietăți ale Ministerului Apărării care nu sunt folosite în momentul de față, dar sunt operative. Pentru situații deosebite ai nevoie de loc în care să-i aduce de exemplu pe toți rezerviștii aceștia”, a spus la Sibiu, secretarul de stat Mircea Dușa.

Investiția de 10 milioane de euro, cuprinsă de Compania Națională de Investiții pentru Universitatea Lucian Blaga din Sibiu s-ar putea realiza la Șelimbăr, dacă hârtiile prin Ministerul Apărării vor circula fără stopuri birocratice. ”Am abandonat varianta cu Mitropolia și ne-am îndreptat spre alte variante, dar sincer, nici nu mai îndrăznesc să sper până când lucrurile nu vor ieși. E vorba de teren, acolo suntem blocați. Sper ca luna viitoare să dăm un răspuns pe care mi-l doresc și eu”, declara în urmă cu trei luni rectorul ULBS, Ioan Bondrea, în cadrul unei emisiuni Turnul Sfatului TV.

Șelimbărul ar plusa cu un bazin olimpic

Primarul Șelimbărului, Marius Grecu spune că această investiție este o oportunitate pentru comună. ”Așteptăm și noi să se realizeze acel transfer de proprietate pe terenul respectiv și să înceapă investiția. În cazul în care planul acesta se concretizează, noi vrem să configurăm acolo, pe noul Plan Urbanistic General, și un bazin olimpic. Aveam în intenție construcția lui, însă odată cu această posibilitate, cred că este locul cel mai potrivit pentru așa ceva”, a spus Marius Grecu.

Investiție blocată în Sibiu de Mitropolia Ardealului

ULBS a negociat cu Mitropolia Ardealului vreme de trei ani posibilitatea ca această investiție de 10 milioane de euro să se realizeze pe un teren lângă Liceul Carol, aflat în proprietatea Bisericii. În cele din urmă, negocierile au picat, cel mai probabil din cauza pretențiilor financiare exagerate ale Mitropoliei.  ”Ne-am blocat la faptul că nu am ajuns la o înțelegere, nici la schimb de teren, nici la cumpărare. N-am ajuns la înțelegere. (…) Suntem a noua universitate ca număr de studenți, 15 mii de studenți și avem nevoie de o bază sportivă. Proiectul nostru aducea un plus nu numai universității, dar și comunității locale, vorbim de o investiți de 10 milioane de euro”, spunea la sfârșitul anului trecut, prof. univ. dr. Ioan Bondrea.

Sala de sport ar urma să aibă 1500 de locuri, o pistă de atletism și un cămin-hotel pentru sportivi.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Matyas Andrei

Acum 5 ani

Trebuiet luat cumva de la popi terenul.
Raspunde

Matyas Andrei

Acum 5 ani

Porcii de preoti-numai dupa castiguri umbpla-au uitat ca si d-zeu a mers calare pe magar iar ei merg cu mercedes!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus