Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

54 de clădiri în care funcționează zeci de școli nu au autorizație de securitate la incendiu

54 de clădiri în care funcționează zeci de școli nu au autorizație de securitate la incendiu

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu informează că la începutul lunii august existau în județ 54 de clădiri, în care funcționează zeci de școli, fără autorizație de securitate la incendiu.

Majoritatea cazurilor se întâlnesc în mediul rural.

”La această dată, 54 de cădiri cu destinația unități de învățământ nu dețin autorizație de securitate la incendiu, dintre acestea, 7 clădiri aparțin grădinițelor din localitățile Sibiu și Mediaș, 29 de clădiri aparțin școlilor de pe raza localităților Sibiu, Mediaș, Bazna, Birghiș, Brateiu, Dârlos, Laslea, Loamneș, Ludoș, Marpod, Mihăileni, Moșna, Orlat, Poiana Sibiului, Rășinari, Roșia, șeica mAre, Șelimbăr, șura Mică, Tilișca, Turnu Roșu și Vurpar, iar alte 18 clădiri aparțin liceelor de pe raza localităților Sibiu, Agnita, Copșa Mică, Dumbrăveni, Miercurea Sibiului, Săliște, Tălmaciu și Târnava”, arată conducerea ISU Sibiu.
Reprezentanții ISU mai menționează faptul că deținerea autorizației de securitate la incendiu nu exclude riscul producerii unui incendiu, așa cum nici lipsa acestui document administrativ nu maximizează riscul producerii.
”Inspectorii de prevenire din cadrul inspectoratului nostru au desfășurat, în cursul acestui an, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean, două instructaje cu directorii instituțiilor de învățământ care nu au aviz și/sau autorizație de securitate la incendiu pentru clădirile noi, sau pentru cele care au suferit lucrări de modernizare sau extindere, în vederea conștientizării acestora asupra necesității respectării legislației în vigoare și a organizării modului de îndeplinire a cerinței esențiale securitate la incendiu”, mai arată conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus