Luni,
26.09.2022
Partial Noros
Acum
22°C

Ce facem în weekend?

Ce facem în weekend?

Temperaturile vor trece de 36 de grade în acest sfârșit de săptămână, făcând aerul greu suportabil. Însă acest lucru nu oprește zecile de sași veniți la cea mai mare întâlnire a lor din Transilvania să petreacă împreună cu locuitorii Sibiului sau chiar cu turiștii. Pe lângă asta, în Muzeul în aer Liber Astra se desfășoară primul festival de bere artizanală din Transilvania și cea de-a doua ediție a cursului internațional de nai, International Panflute Masterclass – by Zamfir’s Students.

Vineri, 4 august

Încă de la primele ore, centrul Sibiului s-a umplut de râsete și voie bună. Sute de sași au început să-și facă prezența la „Cea ai mare întâlnire a sașilor din Transilvania”. Acesta este programul complet al acestei zile:

10.10 – 18.00 Întâlnirea grupurilor de dans popular săsesc (ITV) Grupuri de dans din Transilvania, Austria și Germania, Piaţa Mare

16:30 – 17:30 Concert „De Lidertrun“. Cântece vechi din tinerețe, Karl-Heinz Piringer, Hans Seiwerth, Michael Gewölb cu participarea Angela Seiwerth, Aula CN Brukenthal, Piaţa Huet 5

18:00 – 18:45 Concert de orgă Robert G. Schneider, Organist la First Baptist Church din Cleveland/Ohio, Biserica Evanghelică, Piaţa Huet

19:00 – 22:45 Concert Schlager-Taxi, Piaţa Mare 21:30 Uhr Prezentare de film, Sibiu – 825 de ani, Piaţa Huet 22:00 Uhr PARTY cu Trio Saxones, Academia Evanghelică Transilvaia, str. Livezii 55 22:00 DANCE PARTY cu Lost Tapes Found Sounds și DJ Kevin, Sala din Turnișor, str. Livezii 53

intalnirea sasilor 2017

De la ora 10:00, la Sediul FDGR se va deschide expoziția “Portul popular săsesc, o punte între trecut și prezent”. Aceasta este organizată cu ocazia Întâlnirii Sașilor de Pretutindeni, Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu, alături de designerul Anamaria Șut organizează o expoziție având ca element de referință costumul popular săsesc.

Începând de astăzi până duminică, în Muzeul în aer liber Astra se va desfășura festivalul de bere artizanală „BEER Craft@Art Festival”. Mai multe detalii despre acesta, puteți găsi aici.

mici afaceri bere artizanala eco zen (12)

De la ora 15:00, în curtea interioară a Muzeului Brukenthal va avea loc o dublă lansare de carte, de data aceasta tipărite și în limba germană. Este vorba despre „Criţ. Istoria, poveștile şi viața unui sat de saşi” şi „Povestea saşilor din Transilvania. Spusă chiar de ei”. Mai multe detalii, aici. 

De la ora 19:00 la Fabrica de Cultură se va pune în scenă spectacolul FAUST după J. W. Goethe, în regia lui Silviu Purcărete.

Faust_Paul_Baila

De la ora 20:00, la Nod Pub, va avea loc un concert acustic cu Medve Sandor „The one man orchestra”. Tot astăzi, cursul internațional de nai, International Panflute Masterclass – by Zamfir’s Students se va încheia cu un concert live susținut de profesorii și cursanții International Panflute Masterclass pe scena de pe lacul Muzeului Astra, de la orele 19:00, unde sunt invitați toți cei care iubesc naiul, muzica de calitate și valorile autentice.

Sâmbătă, 5 august

Întâlnirea sașilor ajunge la punctul culminant astăzi, în centrul atenției fiind parada costumelor populare săsești. Acetsa este programul complet al zilei:

10.30 – 12.00 Parada porturilor populare pe traseul Piața Huet – Piața Mică – Piața Mare – Piața Schiller – Str. Cetății – str. Bălcescu – Piața Mare

12.00 Cuvinte de salut din partea domnului Martin Bottesch (președintele Forumului Democrat al Germanilor din Transilvania), doamnei Astrid Fodor (primar al Municipiului Sibiu), domnului Reinhart Guib (epicop al Bisericii Evanghelica C.A. din România) și domnului Hans Gärtner (președintele Asociației comunităților săsești, organizați după localitățile de origine din Transilvania, din Germania)

12.30 Program artistic cu dansuri populare săsești și fanfare pe scena din Piața Mare 13.00 Concerte de fanfară în Piața Huet, Piața Mică și str. Cetății 14.30 Prezentarea Fundației Biserici Fortificate în biserica Sf. Ioan (Parcul ASTRA) 15.30 Decernarea Premiului Ernst Habermann al Fundației Sașilor Transilvăneni 16.00 Program festiv în sala Thalia: cuvinte de salut, prelegere festivă, decernarea medaliei Honterus

19.00-20.30 Concert de cântece populare săsești în Piața Mare 21.00 Concert „Andreas Hammerschmidt und Schlagerbengel“ în Piața Mare 21.00 Party în Sala Redal cu DJ Avaro

Pe lângă festivalul de bere artizanală din Muzeul Astra, tot astăzi este și competiția Family Race, la Păltiniș. Acolo, familiile se vor întrece la alergat, pedalat și fotbal, iar câștigătorii vor pleca acasă cu produse în valoare de 1000 de lei. Mai multe detalii despre acesta, găsiți aici.

SFR2

De la ora 19:00 la Fabrica de Cultură se va pune din nou în scenă spectacolul „Faust” la care sunt așteptați un număra mare de sași.

Duminică, 6 august

În cadrul „Întâlnirii sașilor din Transilvania”, astăzi va avea loc slujba festivă în Biserica Evanghelică din Piața Huet, iar spre seară se vor bucura de un program artistic la Palatul Brukenthal din Avrig. Acesta este programul complet al zilei: 10.00 Slujbă festivă în biserica evanghelică din Piața Huet 11.00 Concerte de fanfară în Piața Huet și Piața Mare 16.00 Întâlnire în grădina baroc din Palatul Brukenthal din Avrig 18.30 Program artistic la palatal Brukenthal Avrig: teatru „La fântână” în săsește, cu participarea unui cor de 200 de persoane din Germania și România.

ziua sasilor

De la ora 20:00, în cartierul Stejari, Grădina BIS se va prezenta spectacolul „Planeta Roz Bombon” - (Lipicioșii). Acesta face parte din proiectul sub numele „Teatrul din cartier”, ajuns la cea de-a treia ediție.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus