Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Turcan: Ministrul educației poate să-și dea liniștit demisia

Turcan: Ministrul educației poate să-și dea liniștit demisia

După scandalul manualelor pentru orele de sport și dirigenție, prim-vicepreședintele PNL,  Raluca Turcan susține că ministrul Educației ar trebui să demisioneze. ”Ministrul educației poate să-și dea liniștit demisia și în luna august. Nu este nevoie să aștepte data de 11 septembrie. O licitație nu poate fi demarată cu doar câteva luni înaintea începerii anului școlar și finalizată la timp. În ultimii ani, au existat nenumărate contestații ale licitațiilor, procese și nereguli privind desecretizarea unor oferte de manuale în timpul licitațiilor. Ministrul ar fi trebuit să învețe din greșeli și să demareze licitațiile din toamnă. Guvernul era tot PSD-ALDE, chiar daca ministrul avea alt nume. Banii trebuie prevăzuți din timp în buget, condițiile de participare la licitație trebuie anunțate transparent și fără ambiguități sau posibile interpretări juridice. Dreptul la învățătură gratuită riscă să fie din nou încălcat pentru 170.000 de elevi - este vorba de aceeași generație care nu a avut manuale începând din clasa a I”, susține Raluca Turcan.

Deputatul PNL spune căanul acesta va fi al cincilea an consecutiv în care elevii riscă să nu aibă manuale în prima zi de școală. ”Ministrul educației ne amenință, ca și predecesorii săi, cu o Lege a Manualului. Ideea nu este nouă. De fiecare dată când în minister existau semnale clare că licitațiile nu se vor finaliza la timp, iar o serie de manuale vor lipsi în școli, miniștrii dădeau vina pe legislația stufoasă. PSD și-a dorit, în ultimii patru ani, o lege prin care procurarea de manuale școlare, în valoare de milioane de euro, să se facă în afara Legii Achizițiilor Publice, fără transparență și fără un control real al banilor publici. Cu toate că au majoritate în Parlament de ani de ani de zile, lucrul acesta nu s-a întâmplat”, a mai spus Turcan.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Volkischer Beobachter

Acum 6 ani

Hahaha!..."Ministrul educației poate să-și dea liniștit demisia liniștit"...Este adevărat că Repetitio est mater studiorum" dar nici chiar aşa! Unde este corectorul de la Turnul Sfatului?...În şomaj, sau în concediu?
Raspunde

iuliana

Acum 6 ani

Permiteți-mi ca pe aceasta cale, in numele Organizației Gospodinelor PSD-iste, sa-i lansez distinsei noastre colege, doamna Raluca Turcan, o călduroasă invitatie(ca tot sunt 36 grade) sa ni se alăture. Din succesiunea luarilor de pozitie, consideram ca avem teluri comune, aceleași idealuri mărețe, iar locul dânsei este alături de noi.Si, dac-ar fi s-o spunem pe ai dreapta, ori cu ea, ori fara ea, acel "apendice" al PD-L oricum se apropie de usa din dos a istoriei politicii romanești, iar la varsta si experiența Domniei Sale, nu cred ca si-ar face prea multe procese de conștiința ca sare in alta "barca"....
Raspunde

dancp2

Acum 6 ani

iarasi pupazste blonda basista talibana pdlista servitoarea de cafele a lui stolo la tofan despre ce nu stie,habarnisto!la gunoi! la MOSCOVA la studii cine a trimis-o?base ?boc/nuti/ politiciana sub acoperire KGBista la botsheni cu tini!oile turcane se tund la jina nu se trimit in politica!!!!!!!!!!!!!!!!tlhar de pdl/pnl
Raspunde

ionut

Acum 6 ani

Ti-ai luat pastilele?
Raspunde

mihai

Acum 6 ani

Femeia asta mai face si altceva pe lângă datul cu părerea? I-ar sta mai bine pe stadion, cu un pahar de semințe
Raspunde

votantul

Acum 6 ani

Bine zis, Mihai!
Raspunde

eugen

Acum 6 ani

POATE JURA CU MANA PE BIBLIE CA NU ARE NICI O LEGATURA CU SOCIETATEA SOMA CARE COLECTEAZA GUNOAIELE?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus