Joi,
03.12.2020
Parțial Noros
Acum
0°C

Cîmpean face apel la PSD Sibiu: Să semneze pentru modificarea PNGD

10 August 2017 13:39

Cîmpean face apel la PSD Sibiu: Să semneze pentru modificarea PNGD

Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, le cere social-democraților sibieni să se alieze politic în vederea modificării Planului Național de Gestionare a Deșeurilor (PNGD), făcând apel la promovarea intereselor județului la nivel național. ”Lipsa de coeziune politică a partidelor și politicienilor din județul Sibiu nu ne ajută în promovarea intereselor județului la nivel național.  Județul Sibiu se află în ultimul deceniu în situația constantă de a pierde teren în ceea ce privește stabilirea aici a unor instituții cu rol de decident regional. O excepție a fost Regionala de Mediu, la care s-a renunțat în 2012. În acest moment, ne aflăm in situația în care în cadrul Planului Național de Gestionare a Deșeurilor prevede că ar urma sa transportăm pe cheltuiala sibienilor toate deșeurile din județul nostru la stația de tratare din Județul Alba si apoi ceea ce rămâne după tratare să readucem la depozitul din Sibiu, ceea ce ar adăuga costuri suplimentare de 1,7 Euro/an față de ce suportă acum bugetul public. Din acest motiv, Consiliul Județean Sibiu a formulat nu mai puțin de patru adrese cu argumente tehnice, încercând sa convingă Ministerul Mediului că soluția propusă în plan este în detrimentul județului Sibiu. Ceea ce ne dorim este APROBAREA SCRISĂ A FAPTULUI CĂ JUDEȚUL SIBIU ÎȘI POATE GESTIONA DEȘEURILE PE TERITORIUL SĂU, respectiv modificarea Planului Național de Gestionare a Deșeurilor. Dacă Ministerul Mediului nu modifică acest plan, nu putem implementa alte soluții, pentru că autoritatea de mediu e cea care decide, în baza planurilor aprobate. Deși am solicitat audiență ministrului iar ministrul a fost de curând prezent la Agenția de Mediu din Sibiu, nu am putut avea un dialog direct cu ministrul mediului. Nu avem un rezultat palpabil încă”, susține Cîmpean.

 

”Având în vedere interesul colegilor noștri din PSD pentru acest subiect, fac un apel public ca PSD Sibiu, făcând parte din partidul aflat la guvernare pe plan național, să inițieze și să semneze un apel pentru susținerea acestei inițiative de modificare a PNGD, în folosul tuturor sibienilor. Am da astfel dovada ca politica în Sibiu a trecut de la jocurile de partid la susținerea intereselor cetățenilor”.
 

Despre acest subiect s-a mai scris aici:

http://www.turnulsfatului.ro/2017/08/09/psd-sibiu-ii-cere-demisia-danielei-cimpean/

Și aici:

http://www.turnulsfatului.ro/2017/08/07/lungul-drum-catre-un-ministru-cinci-adrese-doua-intalniri-ratate-doua-drumuri-la-bucuresti-si-o-minciuna/

 

 

 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

dancp2

Acum 3 ani

tanti cimpan si bunica fodor habarnuau pe ce lume traiesc!si nu inteleg nimic despre gunoaie si transportul lor pentru ca sefa raluca TURCAN le manipuleaza cu firmele loiale ei ca turcana /blonda nu oaia/si frau linde sint sefele judetului e clar
Raspunde

Priceputule ...

Acum 3 ani

Priceputule, Sibiul te vrea sa il salvezi !!! Dar în afară de ... "profesie jignitor"... NU identific vreo altă calitate de a ta ; Aș fi foarte interesat sa vad viziunea/proiectul ta in privința "gunoaielor și a transportului" in Sibiu, că tot ai deschis acest subiect. Tu ... tu pe ce lume trăiești ??? sau am sa reformulez : tu gândești când vorbești ?!?!
Raspunde

C

Acum 3 ani

Femeie du-te acasă, nu te mai face de ras! Sau poate ca-ti place postura de tuta. Tot Sibiul vorbeste de cat de mincinoasa esti. Am văzut ieri doc semnate de tine prin care ai aprobat aducerea gunoaielor din alte jud, în Sibiu. Si tu încă ai tupeu!!!!!
Raspunde

iuliana

Acum 3 ani

Mulțumim conducerii centrale a PSD pentru investirea noii echipe județene, care datorita politicii "intelepte" a doamnei Danela, au ajuns sa fie percepuți in ochii electoratului sibian ca fiind chiar isteți...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

George

Acum 3 ani

Se vede de la o posta culoarea trandafirie in comentarii, ce vreti sa platiti polite ??? De ce ministresa pusa de voi nu a dorit sa discute cu presedinta cj Sibiu, la "recomandarea" voastra cumva ? Din pacate cei care sufera sunt tot cetatenii, lasati polemicile sterile ..
Raspunde

iuliana

Acum 3 ani

Scuze, am uitat sa-mi declin identitatea: comentariul l-am facut in calitate de Președinte al Organizației Județene a Gospodinelor PSD-iste
Raspunde

Iulian

Acum 3 ani

In locul Danielei as parasi rapid corabia. Se scufunda. Si ai tai te vor schimbata! E chestiune de zile...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus