Luni,
03.10.2022
Parțial Noros
Acum
10°C

Suditu, repus în funcția de președinte de Tribunalul București. Codrin Ștefănescu: ”Am exclus doi premieri, nu ne împiedicăm de Suditu”

Suditu, repus în funcția de președinte de Tribunalul București. Codrin Ștefănescu: ”Am exclus doi premieri, nu ne împiedicăm de Suditu”

Gheorghe Suditu a redevenit președinte al organizației municipale Sibiu a PSD, în urma unei decizii a Tribunalului București. Social democrații susțin însă că e doar o decizie temporară și pentru a nu mai exista probleme, Suditu va fi exclus din organizație.

Gheorghe Suditu a dat în judecată PSD Sibiu pentru că l-a revocat din funcția de președinte, contestând decizia partidului adoptată în 11 mai, prin care a fost numită o nouă conducere interimară a la PSD Municipiul Sibiu. Tribunalul București a decizia la primul termen să admită cererea și să suspende efectele actelor emise de social-democrați până la soluționarea speței. ”Admite cererea. Dispune suspendarea, efectelor următoarelor acte emise de către Comitetul Executiv al Organizației Județene Sibiu a Partidului Social Democrat, până la soluționarea definitivă a dosarului civil nr.21422/3/2017 aflat pe rolul Tribunalului București”, scrie pe portalul instituției.

Suditu: din 25 sunt din nou președinte

Președinte al organizației municipale a PSD Sibiu din 1996, Suditu a contestat felul în care a fost demis din funcție. ”Din 25 sunt din nou președinte. Legea trebuie respectată, indiferent despre cine este vorba. Azi am fost la sediu, am făcut procesul verbal, iar luni văd ce fac. Dacă au închiriat sediul organizației, e problema lor. Până nu intru să văd documentele nu pot să comentez nimic. Și știi foarte bine că fără documente eu nu comentez. Eu am cerut anularea actului pentru că am considerat că s-a făcut o nedreptate. Cu cine era să discut amiabil? Nu am avut cu cine discuta. Conducerea interimară avea un mandat restricționat”, a declarat Suditu pentru Turnul Sfatului. Legat de posibilitatea de a fi exclus din partid, Suditu spune că social-democrații se pregătesc de un abuz și mai mare. ”Nu știu ce fac, asta e treaba lor. Nu poate nimeni, să ne înțelegem bine, decât organizația din care fac parte, să facă așa ceva, să mă dea afară din partid. Iar dacă mai fac o acțiune abuzivă, vor fi probleme mai mari”, a mai spus Suditu.

”Noi am exclus din partid doi premieri pentru că ne-au trădat (…) cu atât mai puțin ne vom împiedica de domnul Suditu”

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu a declarat pentru Turnul Sfatului că va propune organizației județene excluderea din partid a lui Suditu. ”Am văzut că tipologii de tip Grindeanu, în care oameni se cramponează de funcții în partid încă mai există, și atunci noi ne-am gândit să eradicăm de urgență acești oameni, să ne luăm cât mai repede la revedere de la ei. Am văzut oameni de tipul Chirica de la Iași, Grindeanu, Ivan, acum Suditu… Nu sunt mulți, sunt puțini, dar trebuie luate deciziile statutare necesare. Eu zic pe românește: dragii mei colegi, e timpul să facem niște excluderi definitive, cu toate deciziile judecătorești cu care vine din nou șef, că așa vrea o instanță de la București și ignoră părerea a mii de oameni. Vine instanța și zice că mii de oameni care au votat chestia asta nu au nicio importanță. (…) Acest mesaj vreau să-l transmit public și grupării mici a lui Suditu, oameni care au făcut blaturi politice cu adversarii noștri politici, oameni care au fost mai mult un fel de informatori și comunicatori din PSD către alte structuri politice, oameni care au uitat pur și simplu că în PSD Sibiu unii trag pentru voturi, iar ei pur și simplu vând voturi sau boicotează sau sabotează. Trebuie să înțeleagă domnul Suditu și alții: noi am exclus din partid doi premieri pentru că ne-au trădat. Și pe Grindeanu și pe Ponta care s-au cramponat și au ținut țara 12 zile în foc. Eu nu am nicio problemă, dar l-am exclus pe Geoană și pe alții, cu atât mai puțin ne vom împiedica de domnul Suditu. Trebuie să înțeleagă lumea care e diferența”, a spus Ștefănescu.

Foto: Mediafax Foto: Mediafax

”Năucitor mi se pare că domnul Suditu nu a înțeles că ne-am luat la revedere de la el”

Secretarul general adjunct al partidului spune că în urma excluderii lui Suditu din partid acestuia i se anulează și sentința. ”I se anulează această sentință. Sentința spune că trebuie să ajungă din nou șef la municipiu până se rezolvă procesul. Acum, până se rezolvă procesul, organizația l-a dat pur și simplu afară din motive întemeiate. Inclusiv pentru maniera prin care se comportă acum. Un astfel de om chiar nu are ce căuta în PSD”, a mai spus Codrin Ștefănescu.

Liderul PSD e siderat de decizia dată de Tribunalul București. ”Pur și simplu rămâi fără cuvinte când vezi ce ciudățenii promovează instanțele din țara asta. Într-un partid politic în care oamenii hotărăsc de comun acord, neobligați de nimeni, în mod voluntar să suspende activitatea unui președinte de organizație din sute de mii de motive, să te trezești cu o decizie în care vrei nu vrei trebuie să-l primești în casă și nu oricum, și ca șef. Mi se pare de o ciudățenie și o anomalie cum numai la noi se poate. Mi se pare o decizie năucitoare. Năucitor mi se pare că domnul Suditu nu a înțeles că ne-am luat la revedere de la el destul de prietenos, adică neimputându-i toate nenorocirile care s-au petrecut în PSD Sibiu de-a lungul timpului și neavându-i pentru ce să-i mulțumim la despărțire, că nu aveam motive. Să-i spunem «îți mulțumim pentru toată activitatea». Nu aveam motive. Și atunci ne-am despărțit totuși în termeni amiabili. Am crezut că după decizia Biroului Permanent PSD Sibiu își va face frumos bagajele și se va duce la pensie cu cei trei, patru oameni credincioși ai lui cu care au blocat activitatea unei întregi organizații, care de mult trebuia să câștige cam tot la alegeri. Am văzut că vine acum pe ușa din spate pe tancuri, la maniera la care ne impune că trebuie să fie șef. Atunci i-am sugerat lui Bogdan Trif, care văd că nu poate scăpa de cuiul acesta din pantof sub nicio formă și colegilor lui tineri din organizație că ar fi necesar să ia o măsură mai radicală și să discute dacă nu cumva e necesar ca după această acțiune a lui să-l excludă pur și simplu din partid pe domnul Suditu. Motive au suficiente. I-am anunțat că se bucură de tot sprijinul dacă au nevoie și atunci se termină acest capitol trist din istoria PSD Sibiu punându-i punct definitiv și irevocabil. Așteptăm decizia lor. Avem încredere că noua echipă va câștiga alegerile și vor curăța definitiv organizația de oameni de tip Suditu”, a mai spus Codrin Ștefănescu.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

33 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Joseph

Acum 5 ani

Băi, handicapaților paranoici nu ați avut niciun spion în partid, pur şi simplu atâta puteți voi.
Raspunde

scarba

Acum 5 ani

ce spioni, handicapati cu certificat in numar record!!!!
Raspunde

Andrei

Acum 5 ani

Suditu este chiar penibil, nu vede ca nimeni nu il mai sustine. Cum poate crede ca cu trei pensionari si doi "razboinici" poti face organizatia sa functioneze. Penibil!!!!
Raspunde

Batranu'

Acum 5 ani

Acest jegos batran a fost dat afara cu 78 de voturi pentru si doar 6 voturi impotriva. Inclusiv membri din organizatia municipala au votat pentru excluderea lui.
Raspunde

9

Acum 5 ani

Suditu trogliditu.....mars acasa!!!!! Cat te mai poti înjosii???? Tataie , vor mătura cu tine pe jos.
Raspunde

grigore

Acum 5 ani

Pai de ce nu se fac alegeri in interiorul PSD Sibiu ? Alegerile democratice, la care sa participe toti membrii PSD Sibiu ar rezolva problema. Dar se pare ca nu se doreste acest lucru.
Raspunde

Daniela Ciocanea

Acum 5 ani

Ai dreptate dar, as mai adauga eu, ar trebui sa participam si noi, foștii PD-L-isti actualmente deghizați in PNL-isti, deoarece provenim din același trunchi comun, cel al FSN. Eu asa zic c-ar fi corect, nu crezi?...
Raspunde

Maria

Acum 5 ani

De ce se tine oare cu tintii de scaun ??? De ce nu înțelege oare ca s-a terminat cu el???? A trecut vremea lui sa-i lase pe cei tineri sa conducă !
Raspunde

Interesant viciul de procedura

Acum 5 ani

Ce avocat a avut? Ce a invocat? O gainarie, bineinteles, dar care?
Raspunde

Un sibian

Acum 5 ani

Suditu trogloditu suge bullshitu!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

maricica

Acum 5 ani

decat noua conducere mai bine vechea...nu cred ca exista grad de comparatie.
Raspunde

Ei bravo ...

Acum 5 ani

Ei bravo !!! Ăștia nu sunt in stare sa se înțeleagă între ei , dar vor sa guverneze tara in mod echitabil ; o adunătură de caractere josnice și infecte care nu urmăriți altceva decât interesul personal ; asta ați dovedit-o prin acțiunile voastre. NU mai aveti nici o credibilitate .
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

simina

Acum 5 ani

Foarte bine ce a facut suditul. Astia care au venit peste noapte ar trebui sa fie dati afara din partid nu vechea conducere. Ce au facut aia au distrus astia. Pacat de partid si de oamenii pe care i-a avut in el.
Raspunde

@simina

Acum 5 ani

Tu stii " desteapto" câte măgarii a facut suditu? ??? Te bagi si tu ca musca-n lapte.....o trogliditu ca suditu
Raspunde

GRIGORE MANEA

Acum 5 ani

PSD = O IMENSA MIZERIE! PSD= O ECZEMA A POLITICII ROMANESTI! PSD= UN PSORIAZIS AL POLITICII ROMANESTI! PSD-ISTII= HEMOROIZII POLITICII ROMANESTI
Raspunde

Domnu Codrin , taiati rau de la radacina

Acum 5 ani

Nea Puiu nea Nelu si fabrica de diplome CioteasiGeogescuSrl au cangrenat TOATE institutiile din judet. Numa cu oameni slabi. I-au bagat au bagat pe toti mai ales pe la Personal!!! Membru PSD stas: absolvent submediocru, rar mediocru, liceu la profesionala si industrial, bac chinuit si facultati inchipuite de tip Alba, Titulescu, Alma si Spiru. Toti sunt sindicalisti care nu stiu sa faca nimic, nu le place nici munca da sapa bine. Oamenii. Nici daca vine Trump sau putin si fac Guvern si Program de guvernare nu-l pot nici macar pe sfert realiza. Ca n-au cu cine!!
Raspunde

Apel unanitar

Acum 5 ani

Suditu are nevoie de ajutor de specialitate, cred ca in ultimul timp nu si -a mai luat medicamentele. Împreună cu " tinerii" lui de 80 de ani, vrea sa conduca psd. Urmăriți live-urile de pe Mesagerul de Sibiu si trageti singuri concluziile. Onul asta are nare nevoie de ajutor....
Raspunde

Schwartz R.

Acum 5 ani

Mi se falfaie de Suditu , dar Codrin Stefanescu e chiar jigodia jigodiilor din PSD ! El Cu Olguta ministresa au crescut sub pulpana lui Vadim Tudor .
Raspunde

iuliana

Acum 5 ani

Slăvit sa fii, Partid Iubit! Mulțumim fiindcă exiști, mentinand vii in conștiința noastra idealurile comunismului, a luptei pentru ciolan, pardon, am vrut sa spun o viata mai buna! Esti singurul dar nu unicul, ce a permis geniului creator al fosilelor comuniste, sa se manifeste plenar intru readucerea aminte a "binefacerilor" acelei perioade definitiv apuse...
Raspunde

MM

Acum 5 ani

Luatea-s pe maciuca Iuliene, ai supt de la partid cat ai putut si acun hulesti !?
Raspunde

sibian

Acum 5 ani

Luați la purecat averile făcute de Suditu și Cindrea în fruntea PSD și veți vedea de ce trage Suditu să revină la conducere.Vedeți doar pe ce plătesc impozite la primărie.Aceste două figuri de tristă amintire au făcut averi doar cu mijloace discutabile !
Raspunde

Florineee mamaaa

Acum 5 ani

Aia cu averi stau ascunsi si fraierii astia ies in fata!
Raspunde

deea

Acum 5 ani

De parca ceilalti din PSD nu au averi ascunse ::)))) ce gluma buna.! Toti sunt pusi in functii peste noapte in functie de ce se intampla pe la bucuresti si ling si ei apoi si pupa in cura de mama focului. Oricum toti sunt jegosi si nenorociti dar spre deosebire de cei care sunt acum la conducere mai bine era fosta. Aia erau oamenii cu caracter. Pacat. Ati pierdut votul meu
Raspunde

Cititescu

Acum 5 ani

Ne fiind PSD-ist stiu prea putin despre dl. Suditu. Atitudinea lui Codrin Stefanescu, aroganta si sfidatoare, nu doar la adresa d-lui Suditu ci si la adresa altor personalitati din PSD, ne arata ce caracter are acest individ. Tipul de om mic, care vrea sa parvina cu orice pret!
Raspunde

Frunzescu

Acum 5 ani

Conducerea PSD central, a inteles mult prea tarziu ca Cindrea si Sudiu au distrus PSD-ul in Sibiu.
Raspunde

mia

Acum 5 ani

ei distrug ce au facut bine cei care au fost: Cindrea respectiv Suditu. Mai bine ai sta in banca ta decat sa scrii prostii pe aici. Spune mi un lucru bun pe care il fac cei de acum de la conducere. In afara sa se plimbe altceva nu fac.
Raspunde

Sibiul pesedist

Acum 5 ani

PSD inseamna romanismul nepatat, sufletul istoriei noastre milenare, inseamna glia strabuna, inseamna dragostea de patrie si de neam! Romani, uniti-va sub mantia PSD-ului si vom ajunge ce era odata Dacia, cea mai insemnata din tarile europene!
Raspunde

...

Acum 5 ani

sa-l puna psd-ul pe codrin stefanescu sef la psd sibiu si sa vada dobitocul ca psd-ul tot in buda va fi in sibiu, poate chiar mai jos decat acum. au avut psd-istii sefia cj datorita unor tarani needucati care au votat cu balena rosie. mai au psd-istii functia de prefect in sibiu datorita unor olteni si moldoveni care au votat psd-ul la parlamentare. oare e corect ca sibienii care au votat majoritar cu dreapta sa aiba prefect un comunist?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus