Marţi,
04.10.2022
Parțial Noros
Acum
10°C

Încep lucrările de modernizare a nouă străzi de pământ: un prim strat de asfalt, până la iarnă

Încep lucrările de modernizare a nouă străzi de pământ: un prim strat de asfalt, până la iarnă

Circulația va fi restricționată pe cele nouă străzi de pământ care intră în șantier din cursul acestei săptămâni, anunță reprezentanții Primăriei Sibiu. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 12 luni, dar administrația anunță că a solicitat constructorilor să aștearnă cel puțin un strat de asfalt până la venirea sezonului rece.

Cele nouă străzi pe care vor fi demarate lucrările de modernizare sunt Pictor Ștefan Luchian, Presaca, Șerbota, Piața Cluj, Pinului, Muncitorilor, Ana Ipătescu, Mălinului și Luceafărului. Alături de alte nouă străzi, acestea fac parte dintr-un contract în valoare de 16,7 milioane de lei, pe care Primăria Sibiu l-a semnat cu societatea Geiger Transilvania la sfârșitul lunii trecute în vederea modernizării. „Lucrările prevăzute includ amenajarea carosabilului, a trotuarelor și a rețelelor de utilități în funcție de necesitățile pentru fiecare stradă în parte. De asemenea, acolo unde este posibil, se vor amenaja zone verzi și spații de parcare“, descriu reprezentanții Primăriei Sibiu într-un comunicat de presă.

„Primăria Sibiu a emis deja ordinul de începere a lucrărilor și a dispus constructorilor ca până la intrarea în sezonul rece pe acestea să fie turnat cel puțin primul strat asfaltic pentru a permite circulația în condiții bune“, comunicat Primăria Sibiu

Lucrările de modernizare a străzilor de pământ fac parte dintr-un proiect implementat de Primărie de anul trecut, când 32 de astfel de străzi au „intrat în șantier“. Anul acesta, administrația a mai încheiat contracte de modernizare pentru alte 40 de străzi.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

ALO FODOR

Acum 5 ani

Măi deștepților din Primăria Sibiu!!! Oare de ce nu executați asfaltările străzilor din același cartier, succesiv? Se blochează timp de un an, un cartier întreg pentru o lună efectiv, de lucru?
Raspunde

DNA mai există?

Acum 5 ani

Slugile FDGR-ului din Primăria Sibiu, în loc să serveascâ interesele cetățenilor, apără până-n pânzele albe nesimțirea constructorilor, oare dezinteresați?...
Raspunde

Primărie condusă de femei

Acum 5 ani

La ora asta încă mai există străzi de pământ în Sibiu. Multe orașe din România le-au uitat demult, fără să se laude cu festivale de circ în stradă.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus