Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Patru copii au făcut toxiinfecție alimentară după ce au mâncat piure de cartofi, la un complex din Păltiniș

Patru copii au făcut toxiinfecție alimentară după ce au mâncat piure de cartofi, la un complex din Păltiniș

La începutul acestei luni, mai precis în 10 august, patru copii au ajuns la spital după ce au mâncat la un complex din Păltiniș. În urma analizelor, s-a constatat faptul că acești au făcut o toxiinfecție alimentară cu alură stafilococică. Reprezentanți Direcției de Sănătate Publică Sibiu au efectuat o investigație, iar din probele alimentare găsite la fața locului (ciorbă de pui, piure de cartofi, copănele de pui), doar în proba “piure de cartofi” s-a identificat Stafilococ aureu, restul probelor fiind corespunzătoare.

Din probele biologice recoltate de la copiii prezentați în Compartiemntul de Primire a Urgențelor al Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu, s-a identificat la unul dintre pacienți Stafilococ aureu.

„S-au efectuat 9 teste de salubritate, două dintre ele fiind pozitive pentru microorganisme aerobe, iar într-o probă s-a identificat Klebsiella sp. Cele 3 probe bacteriologice recoltate de la persoanele care lucrează în blocul alimentar al unității au fost corespunzătoare, la fel ca și probele recoltate de pe tegumentele personalului din blocul alimentar – 3 probe. Proba de apă recoltată din unitate a fost corespunzătoare din punct de vedere chimic și bacteriologic”, transmit reprezentanții DSP Sibiu.

În urma probelor de laborator, DSP Sibiu interpretează episodul apărut ca și focar de toxiinfecție alimentară cu stafilococ. „Manifestările clinice, incubaţia scurtă (câteva ore), distribuţia cazurilor, precum şi remisiunea rapidă a simptomelor, sugerează că este vorba de un episod de toxiinfecţie alimentară stafilococică. Această ipoteză este susţinută de prezența aceluiași germen (Stafilococ aureu) în proba alimetară (piure de cartofi), precum și în lichidul de vărsătură recoltat de la unul dintre bolnavi. Situația poate fi clasificată cu un caz confirmat și celelalte probabile, întrucât au îndeplinit criteriile clinice, precum și criteriul epidemiologic”, mai spus aceștia.

Surse Turnul Sfatului spun că ar fi vorba despre Complex Turistic Alpina-Casi & Spa, ai cărui reprezentanți, până la momentul redactării acestui material nu au putut fi contactați. În urma neregulilor găsite, Serviciul Control în Sănătate Publică a aplicat o amendă pentru deficiențe igienico-sanitare în blocul alimentar.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

...

Acum 6 ani

precizati si ca acel Complex Turistic Alpina-Casi & Spa apartine lui marinescu ala cu atlanta. asa doar ca sa stie lumea....
Raspunde

Ups

Acum 6 ani

'Patru copiii'... in acest caz, copii se scrie cu doi i
Raspunde

...

Acum 6 ani

comentariu de pe facebook Stroie Ilie · February 17, 2017 Ce pot sa va spun despre carciuma asta î.hr. .... o mizerie .... ospatari care nu inteleg comenzile ... mancare de cacat ... soarecii iti tin companie sa vada daca termini din farfurie , gata gata sa termine ei ... #ORIBIL !!
Raspunde

...

Acum 6 ani

facebook Claudiu Cotoc · February 17, 2017 Nu merita steaua dar nu am avut incotro ca sa las recenzie...sobolani misuna vai si amar de pensiunea lor de rahat isi bat jos de clienti!!! Sa fugitiiii!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus