Luni,
28.11.2022
Innorat
Acum
3°C

Gospodinele din Valea Viilor vor face pâine și plăcinte. Duminică, la Muzeul Astra

Gospodinele din Valea Viilor vor face pâine și plăcinte. Duminică, la Muzeul Astra

40 de gospodine, producători de produse tradiționale, meșteri, artiști și dansatori din localitatea Valea Viilor, din județul Sibiu, se vor afla duminică, 27 august, în Muzeul ASTRA. Acolo, se va desfășura cel de-al IV-lea târg al comunităților rurale,  Tradiții și cultură gastronomică de pe Valea Târnavelor din cadrul programului Târgul de țară. 

,,Gospodinele din Valea Viilor vor face pâine, plăcinte și alte preparate tradiționale, specifice satului românesc autentic. De asemenea, vor fi prezenți producători cu produse tradiționale din lapte de vacă, oaie și bivoliță, produse apicole, legume și fructe. În cadrul evenimentului se vor desfăşura ateliere meșteșugărești interactive de împletituri nuiele, confecționare mături, țesere la războiul de țesut orizontal și brodare costume tradiționale”, spune Raluca Iliuț, muzeograf Muzeul ASTRA

Arhiva Muzeul ASTRA (2)

Vizitatorii vor putea urmări meșterii în timpul muncii lor și vor putea să ceară sfaturi și îndrumări practice în arta obținerii de obiecte utile și de bun gust. Ansamblul Strugurelul Valea Viilor va susține suite de jocuri de pe Valea Târnavelor, acompaniați la taragot de Marin Sicoe și la acordeon de Stoica Vasile. În același cadru, corul Bisericii ortodoxe din localitate va susține un concert de cântece religioase.

Foto arhivă Muzeul Astra

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Gyuntar dela Ooy

Acum 5 ani

No-ape' dupe cum mere vorba p-ici pe la noi, de lucru nu-s vrenic, da' masa sa nu mai saie...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus