Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Ce facem în weekend?

Ce facem în weekend?

Ultimul weekend al lunii august și totodată al verii aduce în centrul atenției Festivalul Medieval „Cetăți Transilvănene”. Organizatorii promit 200 de artiști și peste 100 de spectacole în trei zile. Voia bună, muzica și bătăile ciocanelor vor fi de nelipsit. Pe lângă asta, în Valea Aurie, sâmbătă și duminică va avea loc „Turneul verii”, organizându-se o competiție de fotbal.

Vineri, 25 august

Timp de trei zile, în centrul Sibiului se va desfășura Festivalul Medieval „Cetăți Transilvane”. În această seară, de la ora 21:00, cei 200 de artiști invitați la festival vor da startul ediției a XVII-a a festivalului, cu tradiționala paradă de deschidere. Punctul de întâlnire cu publicul pentru parada din acest an a festivalului va fi Strada Cetății – Turnul Dulgherilor, parada urmând ulterior un traseu prin Parcul Cetății – Bulevardul Nicolae Bălcescu – Piața Mare. Programul primei seri a festivalului va continua cu un concert de rock medieval al formației Obscurus Orbis din Letonia, care în acest an serbează zece ani de activitate pe scena muzicii medievale în Europa și se va încheia cu un spectacol pirotehnic al trupei Crispus The Art of Fire, spectacol ce va avea loc în zona fântânii arteziene din Piața Mare.

FMCT-Sibiu5 Foto: Ovidiu Matiu

Tot până duminică se va desfășura și Festivalul Internațional de Interpretare „Capitală Muzicală”. Începând de la ora 16:00 va fi un concurs, la Sala Thalia, după care, de la ora 19:00 va fi un recital Radu Pietreanu, Radu Nechifor și Dreamcatchers, în aceeași locație.

În Muzeul în aer liber Astra va avea loc evenimentul Night Cross Challenge. „O competiţie inedită pentru Sibiu, prin care le propunem tuturor sibienilor un mod plăcut şi antrenant de a face mişcare, în cadrul unui cros nocturn desfăşurat într-o locaţie mirifică, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului”, spun organizatorii. Night Cross Challenge constă într-o cursă de alergare pe o distanță de 4,5 respectiv 9 km, startul fiind dat după înserare. Traseul este marcat pe toată lungimea și se asigură supravegherea pe tot traseul de către personalul tehnic cu experienţă. Toţi participanţii vor avea de parcurs un traseu prestabilit, cu startul din zona scenei de pe lac. Startul se va da la ora 21:30, dar în funcţie de numărul de participanţi, pot interveni mici decalări.

foto Andrei Piloiu (3) Foto: Andrei Piloiu

Sâmbătă, 26 august

Începând de astăzi și până duminică, în Valea Aurie va avea loc competiția sportivă de minifotbal Turneul Verii. Taxa de participare este 250 Ron, iar cea de meci 70 de lei (teren joc și arbitraj). Echipa câștigătoare va primi 1000 Ron + taxa de participare gratuită la campionatul Liga Prieteniei Sibiu, iar locul II - 500 Ron + taxa de participare gratuită la campionatul Liga Prieteniei Sibiu.

fotbal

Începând de astăzi, pe strada Cetății va avea loc a 6-a ediție a Festivalului Național Studențesc de Modă și Design Vestimentar „Be creative”. Vor fi prezente 20 de colecții de modă ale tinerilor designeri din patru orașe ale României, Cluj, Oradea, București și Timișoara.

Festivalul Internațional de Interpretare „Capitală Muzicală” continuă și astăzi, la sala Thalia. Mai jos, regăsiți programul zilei: 10:00 - 19:00 Concurs 12:00 Recital Radu Nechifor și Magic Band 19:00 Recital câștigătorii ediției a 4-a 2016

În Piața Mare, se desfășoară Festivalul Medieval, în cadrul căruia vor avea loc mai multe spectacole și demonstrații. Mai multe detalii despre ce puteți face la festival, aici.

Duminică, 27 august

Competiția sportivă din Valea Aurie „Turul verii” continuă și astăzi, când vor fi desemnați câștigătorii. Festivalul Internațional de Interpretare „Capitală Muzicală” își încheie astăzi activitatea, însă nu înainte de a-și desemna câștigătorii. Astfel între orele 14:00 - 17:30, la Sala Thalia va avea loc Gala Laureaților, urmată de la 19:00 de un recital Robert Bozetan, Felicia Filip.

Dacă nu ați reușit să ajungeți încă în Piața Mare, la Festivalul Medieval, încă nu este prea târziu. Astăzi este ultima zi în care Evul Mediu va domni peste centrul Sibiului.

Foto principală: Ovidiu Matiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus