Vineri,
19.04.2024
Parțial Noros
Acum
3°C

Oficial: Sibiul cere Guvernului malurile Cibinului

Oficial: Sibiul cere Guvernului malurile Cibinului

În urma unui așteptat vot favorabil din partea consilierilor locali, orașul Sibiu va solicita oficial Guvernului României transferul dreptului de administrare a malurilor Cibinului pentru o perioadă de zece ani.

În prezent, malurile Cibinului sunt în administrarea Apelor Române, proprietar al acestor terenuri fiind Statul Român. Executivul local intenționează să investească în amenajarea acestor maluri, iar cum sucursalele Apelor Române au realizat procedura de intabulare a acestor terenuri, Primăria va solicita transferul administrării acestora, odată reglementată situația lor. „Municipiul Sibiu intenționează să pună în valoare râul Cibin prin crearea unui spațiu verde, care va asigura conectivitatea între cartiere și ce se va transforma într-un reper urbanistic al orașului. Proiectul are în vedere amenajarea malurilor râului Cibin prin realizarea de piste de bicicletă, alei de promenadă cu bănci, locuri de relaxare și iluminat public pe taluzurile râului, între cartierele Turnișor și Gușterița“, se arată într-un raport al Direcției Patrimoniu și cadastru, din cadrul Primăriei Sibiu.

O investiție ”rapidă”

Suprafața de teren pe care municipiul o va cere în administrare este de peste 180.000 de mp. Pentru amenajarea acestor maluri, Primăria intenționează să folosească o parte din cele peste 33,5 milioane de euro, care sunt alocate Sibiului în exercițiul financiar european 2014 – 2020. „Dovedirea dreptului de proprietate sau de administrare asupra terenului reprezintă o condiție de eligibilitate pe care Municipiul Sibiu trebuie să o îndeplinească, pentru a obține o finanțare europeană nerambursabilă. Având în vedere timpul scurt, respectiv anul 2018, pentru depunerea cererilor de finanțare (…) este imperativă obținerea cât mai curând posibil a dreptului de administrare asupra râului Cibin pe o perioadă de minim zece ani“, se mai arată în raportul citat, care însoțește proiectul pentru adoptarea unei hotărâre, prin care CL Sibiu își exprimă acordul cu privire la preluarea malurilor. acă amenajarea malurilor Cibinului va fi realizată din fonduri europene, proiectul va trebui finalizat cel mai târziu în 2022.

Acest acord va fi folosit de Consiliul Județean Sibiu, care, prin intermediul Instituției Prefectului, va solicita Guvernului României elaborarea unei hotărâri referitoare la transferul dreptului de administrare. Malurile solicitate de Primărie se află între podul peste Cibin de pe strada Alba Iulia și podul autostrăzii din cartierul Gușterița.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

dancp2

Acum 6 ani

foarte bine daca e legal? sau vrea botoshaneanka RALUKA TURCan loc de plaja?sa isi spele parul blond?
Raspunde

Fu

Acum 6 ani

Prietene, la tine prostia e cronica! Inteleg ca o urasti pe Raluca , dar la tine e obsesie...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gyuntar dela Ooy

Acum 6 ani

Mno, sa vedem si io daca la plantat scaietz va pricepetz ca sa aive si oaiele ce pashte ca, la asfaltări suntetz ca FCSB la "portzale" Champion League...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

MM

Acum 6 ani

Si alea albe !? Si alea . Da alea negre ? Pai, si alea negre !
Raspunde

Kkk

Acum 6 ani

În acest caz specialiști poate se sesizează , deoarece acele maluri dacă sunt modificate si la ce lucrări de fac in ziua de azi în caz de un accident, avem un baraj la gura râului care are legătură cu răul Cibin, nu? , Întrebăm, ne asigura oare?
Raspunde

Cibin

Acum 6 ani

Ieri dupa- masa trecand peste rau pe podul de la piata am observat ca nivelul raului era surprinzator de mare si avea o curgere rapida, dar si un miros insuportabil de fecale. Nu puteai sa te plimbi pe malul acestui rau. Oare cine deverseaza in rau ape menajere?
Raspunde

K.Samuel

Acum 6 ani

Deci sa inteleg, ca in ciuda promisiunilor anterioare, nici macar primul pas nu s-a facut catre indeplinirea promisiunilor electorale? In Oradea s-au amenajat demult malurile Crisului. Dar a devenit un obicei din 2007 incoace sa dormim linistiti...
Raspunde

cetatean

Acum 6 ani

Doamne cata hartogarie e necesara pentru a face ceva in tara asta. Si ne mai miram ca batem pasul pe loc...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus