Joi,
28.10.2021
Innorat
Acum
4°C

Peste 300 de copii din centrele de plasament din Sibiu au nevoie de ajutor. Fii voluntar

Dacă ai peste 15 ani și vrei ca o parte din activitățile tale să conteze pentru ceilalți, te poți înscrie ca voluntar în centrele de plasament din Sibiu. Asociația de Poveste caută persoane care să își dedice timp pentru educație non-formală și activități variate în beneficiul copiilor din centrele de plasament din Sibiu.

Grupați în echipe de minimum două persoane, voluntarii implicați direct în interacțiunea cu copiii vor petrece săptămânal timp cu tinerii instituționalizați, venindu-le în sprijin prin educație non-formală prin activități variate, cum ar fi: ajutor la pregătirea pentru școală, ateliere (re)creative, activități hand-made. Pe de altă parte, asociația caută voluntari care să sprijine organizația în activitățile de strângere de fonduri și în organizarea diverselor inițiative, precum: ieșiri, excursii, drumeții, participări la spectacole de teatru/muzică, diverse cursuri sau workshop-uri adaptate nevoilor specifice ale copiilor, dar și preferințelor voluntarilor. Voluntarii sunt liberi să aleagă modul în care doresc să contribuie la această cauză, astfel încât pot alege una dintre cele variante, dar și pe amândouă.

Modulul de voluntariat durează din octombrie până în martie. Doritorii se pot înscrie completând formularul disponibil pe pagina de Facebook a asociației. Termenul limită pentru înscrieri este 10 septembrie. După completarea formularului, voluntarii vor participa la sesiuni de training dedicate.

„Asociația De Poveste își dorește să ne reamintim cu toții care sunt lucrurile care ne fac cei mai fericiți: atenția, timpul și iubirea oferite necondiționat. Vă propunem să le dăruim celor care au cea mai mare nevoie de ele: copilașilor din centrele de plasament. Lângă noi, în Sibiu, avem peste 300 de copilași instituționalizați pe care doar împreună îi putem ajuta să își valorifice potențialul pentru a deveni oamenii pe care ne dorim să îi avem alături în comunitatea noastră. Fii și tu parte din povestea lor”, spune Iulia Pataki, președintele Asociației De Poveste.

Mărturiile voluntarilor actuali de Poveste pot fi urmărite pe pagina de Facebook a asociației, în cadrul campaniei #fiipartedinpoveste derulate în perioada de recrutare de noi prieteni pentru copiii din centrele de plasament din Sibiu.

Asociația de Poveste vine în sprijinul a circa 300 copii instituționalizați din patru centre de plasament și trei afterschool-uri din județul Sibiu, ca urmare a parteneriatului cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu. Peste 70 de voluntari sunt implicați în acest moment în diferitele activități organizate pentru acești tineri.

Comentarii

1 comentarii

Corina

Acum 4 ani

Mă interesează sa fac voluntariat pentru copiii defavorizați dar nu voi fi în Romania decât de la sfarsit de octombrie. Aș vrea să ajut cu ce pot eu...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus