Miercuri,
17.08.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Transilvania Train, primul tren turistic românesc, pornește la drum mâine. Sibiul și Mediașul sunt stații

Transilvania Train, primul tren turistic românesc, pornește la drum mâine. Sibiul și Mediașul sunt stații

Două agenții de turism din România și-au unit forțele și pentru a introduce începând cu vara aceasta primul tren turistic din Transilvania. Conceptul a fost denumit ”Transilvania Train” și este exclusiv turistic. El va porni mâine din Brașov și va face un tur al sudului Transilvaniei, poposind câteva zile în Mediaș și Sibiu.

"După modelul celebrului tren Orient Express, Transilvania Train este trenul eveniment, trenul poveste și experiență de călătorie", spun și reprezentanții CFR Călători.

”Am ales Sibiul și nu Clujul sau Târgu Mureș din două considerente. (...) Noi am vrut să aducem în prim plan zona această săsească și tradițiile săsești, în genere zona bisericilor fortificate. Tocmai de aceasta noi în fiecare etapă a traseului avem planificate workshop-uri de diverse feluri, toate legate într-o oarecare măsură de tradițiile săsești, de la arhitectură până la gastronomie, astfel încât să scoatem în față tot ce are mai bun zona aceasta a Transilvaniei”, au declarat pentru Turnul Sfatului reprezentanții uneia dintre cele două agenții de turism implicate în proiect.

Transilvania Train va circula în perioada 31 august – 3 septembrie 2017 într-o zonă de Românie pitorească pe ruta Brașov – Sighișoara – Mediaș – Alba Iulia – Sebeș – Sibiu – Făgăraș – Brașov. Călătoria cu Orient Expressul de România reprezintă, pentru cei care și-au rezervat deja bilete, un prilej ideal de socializare, o experiență unică de vacanță, reunite nu doar într-un clasic pachet turistic, ci și într-un un pachet cultural.

foto Transilvania Train foto Transilvania Train

“Ne bucurăm să fim parteneri în acest proiect. Reprezintă o premieră feroviară pentru noi și realizată în integralitate de români, pentru români. Ne dorim cu toții cât mai multe asemenea proiecte, pentru că avem o țară frumoasă, cu oameni speciali și tradiții istorice care merită să fie explorate și cunoscute de cât mai mulți turiști din toată lumea”, a declarat Iosif Szentes, Directorul General CFR Călători, prin intermediul unui comunicat de presă publicat pe site-ul instituției.

Timp de patru zile, participanții vor intra în atmosfera tradițiilor și obiceiurilor cu specific transilvănean, bucurându-se de activități recreative și educative unice, de la degustări de vin sau prânzuri câmpenești în regiuni cu încărcătură culturală, la diverse ateliere de lucru – arhitectură săsească, echitație, țiglărie etc. Programul include și evenimente exclusiviste și rare, cum ar fi concertul de muzică clasică din Piața Mică din Sibiu sau concertul de orgă la Biserica Evanghelică din Sebeș.

Cât privește vagoanele, călătorii vor putea sta la masă, vor povesti pe parcursul călătoriei, vor putea bea o bere sau un pahar de vin și vor privi pe geam până la sosirea în următoarea stație CFR.

”Prețurile pornesc de la 650 de euro de persoană. (...)Trenul este format din patru vagoane bar-bistro. Sunt vagoane care într-un capăt au un bar propriu-zis, restul fiind format din scaune puse față în față și mese”, au explicat în martie organizatorii Transilvania Train pentru Turnul Sfatului. Citește aici mai multe despre Transilvania Train.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

7 comentarii

dancp2

Acum 4 ani

ok idee buna da vedeti si mocanita sibiu????agnita???10 km si nimeni nu face nimic dna Cimpan sa mearga pina la VISEU sa vada acolo o mocanita superba refacuta de romani cu succes 100% turistic/am fost ,am vazut,si daca se vrea se poate si in sibiu/ tramvaiul de rasinari e tot pe butuci? ce zice super istoricul EREZVAN POP/parca viceprimar si PNL?/
Raspunde

Cipi

Acum 4 ani

incepand cu 650 euro ¡!¡!¡¡¡¡¡¡!!!!!!!!! Da cei asta cruaziera? 1300 euro pentru o pereche si daca mai vi cu doi copii 2000 de euro,numai ca sa te uiti pe geam... Cine crede ca se inscrie asa usor in odiseea asta fara cazare si masa.
Raspunde

blabla

Acum 4 ani

650 EURO sa te uiti pe geam si sa vezi buruieni si boscheti
Raspunde

MC.D

Acum 4 ani

Oferta Elvetia: 4-tägige Kurzreise auf der Strecke des Glacier Express von St. Moritz - Zermatt , 559 €,...adica excursie de 4 zile- 3 nopti cazare 3*cu mic dejun inclus, restul meselor in vagonul restaurant...e totusi Elvetia...e expresul din muntii Alpi...nu e Sebes, Fagaras sau Medias...
Raspunde

m

Acum 4 ani

@blabla Cine te pune?
Raspunde

olteanu

Acum 4 ani

Frumos , din puntul meu de vedere ai ce vedea....muntii fagaras , oltul , etc
Raspunde

Alex

Acum 4 ani

Pachet Transilvania Train Comfort = 650 euro (hotel 3*) Pachet Transilvania Train Premium = 780 euro (hotel 4*) Pachetele includ: transport cu trenul și autocar/microbuze pe tot parcursul celor 4 zile; 3 nopți cazare cu mic dejun în hoteluri 3*/4* la Sighișoara, Alba Iulia și Sibiu; prânz și cină conform programului, 2 workshop-uri la alegere în Ziua 2 și workshop-ul gastronomic în Ziua 3, intrările la obiectivele turistice, băuturile și gustările din tren, toate activitățile din tren și din orașele de debarcare. DEci nu este vorba doar de plimbat pe banii aia.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus