Joi,
18.08.2022
Partial Noros
Acum
28°C

Serenadă cu chitara pe malul Cibinului

Serenadă cu chitara pe malul Cibinului

Punem mâna pe chitară și mergem pe malul Cibinului să-i tragem o cantare. Astăzi, de la 18.30, va așteptăm pe Podul Neculce, cunoscut și sub denumirea de "Podul cel Nou" să cântăm împreună cântece de chitară.

Încă din primăvară, am pus mana pe chitară, am învățat multe cântece celebre la Cercurile Comunitare, am fost in Tabere de chitară, am participat la Sibiu Guitar Meeting – marea sărbătoare a chitariștilor din România, a celor care iubesc muzica folk și rock. A sosit acum momentul să oferim cartierelor și locurilor orașului câteva Serenade de chitară , cântece folk si rock cântate acustic, în atmosferă caldă, destinsă, interactivă (da, puteți veni și voi cu chitara, dacă vreți și aveți!).

Comunitatea chitariștilor din Sibiu – creată ca rezultat al programului “Pune mâna pe chitară ” - întoarce comunității sibiene momente, spectacole de suflet - în locuri speciale, pentru publicuri speciale. Prin muzică, prin acțiuni culturale, prin activare civică, ne propunem să atragem atenția asupra unor zone mai puțin valorificate din oraș, dar cu mare potențial.

După Serenada din cartierul Ștrand, de anul trecut, venim să cântăm în acest an pe malul Cibinului. Râul Cibin nu este ales întâmplător pentru Serenadă. În ultimul timp, în comunitatea sibiană există o dezbatere activă legată de potențialul și rolul pe care ar putea să-l aibă Cibinul in dezvoltarea orașului – cultural, social, turistic.

Lipicioșii, împreună cu micii chitariști În acest an, suntem împreună cu BIS Teatru. După Serenadă, râul Cibin se va transforma în “Planeta roz bonbon”, în cadrul unui spectacol muzical, marca Lipicioșii, având ca temă principală iubirea, cântată în felurite limbi ale pământului: română, engleză, germană, spaniolă, franceză sau coreeană. Așadar toată lumea e invitată să cânte alături de tinerii chitariști si de Lipicioși hituri celebre, joi seara, 31 august, de la ora 18:30, pe malul Cibinului! ( Podul Neculce, cunoscut și sub denumirea de "Podul cel Nou", care vine in continuarea străzii Ion Neculce). “Pune mâna pe Chitară” este un program co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

2 comentarii

PaceFacatorul de la Varsovia

Acum 4 ani

Serenada:Compoziție muzicală, vocală sau instrumentală, alcătuită din mai multe părți, apropiată ca factură de divertisment, nocturnă etc., cu caracter liric, executată seara sau noaptea sub ferestrele cuiva, în semn de omagiu sau de dragoste.Limba romana si carnea de porc devin din ce in ce mai grele!
Raspunde

MGM

Acum 4 ani

Prietene, e clar, ai retinut esentialul! Tot ce nu e gresit iti scapa realitatii (mai puteti trai, voi astia care dati mereu lectii altora?). Mai ai insa pana sa iti atingi scopul; daca ai vrut sa iei in evidenta ca intelectual, nu calea de postac e cea castigatoare. Ia-ti limba romana cea corecta si scrie ceva interesant, pe undeva, intr-o revista de profil. E un sfat gratis. Singurul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus