Miercuri,
08.12.2021
Ceata
Acum
0°C

Tudose: Nu ne atingem de Pilonul II de pensii, banii rămân acolo

Tudose: Nu ne atingem de Pilonul II de pensii, banii rămân acolo

Premierul Mihai Tudose răspunde criticilor PNL care a reclamat „dezastrul economic” către care îndreaptă România Guvernul PSD. Şeful executivului a susţinut că deficitul rămâne sub 2,95, cât era ţinta anuală prognozată, că banii din Pilonul II de pensii vor rămâne acolo unde sunt, iar, la capitolul „fonduri pentru agricultură, suntem campionii Europei”. Mihai Tudose a atacat şi politicile promovate de Guvernul Cioloş, precizând că „toate nebuniile pe care Ministerul Educaţiei este obligat să le implementeze au fost stabilite anul trecut, inclusiv cele cu manualul de sport”

”Pilonul II – am declarat cu toţii că nu ne atingem de el. Banii rămân acolo”, a declarat premierul Mihai Tudose, în cadrul ”Orei premierului”, în Parlament.

Tudose a exclus naţionalizarea Pilonului II susţinând că ultima naţionalizare a avut loc în vremea când Guvernul era condus de un liberal, premierul făcând referire la Theodor Stolojan. ”Ca să închidem discuţia despre Pilonul II. Nu, nu naţionalizăm. Ultima naţionalizare a fost făcută de cineva care eu ştiu că vă este cunoscut – era prim-ministru şi a naţionalizat valuta. Înţeleg că aveţi nişte experienţe în apropiere. Cereţi amănunte despre ce s-a făcut. Noi nu o s-o facem. Nu facem aşa ceva. Naţionalizare în România nu o să se mai întâmple”, a mai spus Tudose, citat de Mediafax.

El a răspuns şi altor critici formulate de deputaţii PNL, precizând că deficitul la opt luni este de minus 0,77%, faţă de asumatul de 2,95% din PIB, iar datoria publică este 37%, ”cea mai mică pe locul trei, la premianţi în Uniunea Europeană, marja maximă fiind de 60%”.

Comentarii

3 comentarii

Gyuntar dela Ooy

Acum 4 ani

Bah Mishule, sigur n-ai consumat aghiazma?...
Raspunde

Calin

Acum 4 ani

Nu nationalizam, DAR MUTAM procentele de la Pilonul 2 la Pilonul 1...asta nu a zis ca nu face:)) Ca pentru prosti..
Raspunde

alcool 100%

Acum 4 ani

Alegatorii lor nu au contribuit la pilonul II ca asistenta sociala nu se directioneaza ptr. pensie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus