Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
25°C

30 de medici de familie din Sibiu și-au spus problemele în fața prefectului

30 de medici de familie din Sibiu și-au spus problemele în fața prefectului

30 de medici de familie din județ au participat, astăzi, la o întâlnire de lucru organizată de Instituția Prefectului – Județul Sibiu și Direcția de Sănătate Publică.

Principalele subiecte abordate au fost vaccinarea antirujeolică și eliberarea adeverințelor necesare preșcolarilor la intrarea în colectivitate și a celor solicitate elevilor de către profesorii de sport.

În privința derulării campaniei de vaccinare în județul Sibiu, prefectul Lucian Radu a apreciat activitatea medicilor de familie și le-a mulțumit pentru seriozitate și implicare.

“Vă felicit pentru că v-ați făcut foarte bine treaba. Sigur că mai apar și probleme, sincope în acest sistem, dar vă rog să le semnalați și să ne cereți sprijinul. Vă asigur că aveți toată deschiderea din partea mea, ca prefect al județului, pentru rezolvarea lor”, a subliniat Lucian Radu.
Una dintre problemele ridicate de medicii de familie a fost eliberarea adeverințelor pentru orele de educație fizică și sport.

DSC_0075

Cu toții au susținut că este imposibilă eliberarea a sute de acte în două-trei zile deoarece nu au timpul fizic pentru examinarea fiecărui copil. Prefectul Lucian Radu a hotărât să invite reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean la o discuție cu medicii de familie, pe acest subiect. Întâlnirea, mediată de prefectul județului, va avea loc vineri, 8 septembrie.

Președintele Filialei Sibiu a Societății Naționale de Medicina Familiei, dr. Loredana Piloff, i-a mulțumit, la rândul său, prefectului Lucian Radu, pentru “disponibilitatea de a comunica și a se întâlni cu medicii de familie, întâlnirea de astăzi fiind prima de acest gen”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus