Marţi,
21.03.2023
Cer Senin
Acum
11°C

În weekend, mâncăm berbecuț și vițel la ceaun, în Piața Mică

În weekend, mâncăm berbecuț și vițel la ceaun, în Piața Mică

Mâncare tradițională pregătită intregral de sibieni, din preparate produse în județul Sibiu. Asta vor găsi sibienii și turiștii sâmbătă, în Piața Mică, la festivalul gastronomic Gustos. Românesc!, organizat de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

Studenți și absolvenți ULBS și USAMV București, toți producători locali atestați, își vor prezenta produsele într-un mod diferit de cel obișnuit: le vor prepara chiar în fața vizitatorilor. Se va găti mangaliță, vițel și berbecuț la ceaun, cu mămăligă și murături, dar și tradiționala plăcintă din Mărginimea Sibiului, vărzar, totul condimentat cu muzică popular interpretată de soliștii sibieni Gabriel Popescu și Izabela Tomiță, împreună cu ansamblurile pe care le conduc.

„Scopul principal al acestui festival este acela de a readuce în prim plan produsul tradițional românesc, pentru ca mai apoi, el să se regăsească, pe cât de mult posibil, în bucătăriile restaurantelor din Sibiu”, a declarat Teodor Boantă, organizatorul Gustos.Românesc!

În acest sens va fi organizată o întâlnire între producători și reprezentanți ai restaurantelor, în vederea găsirii unor modalități de aprovizionare permanent cu produse locale și proaspete. Gustos. Românesc!, este o acțiune co-finanțat de Primăria Sibiu și Consiliul Local Sibiu, prin Agenda Culturală.

Sursa foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

5 comentarii

Gyuntar dela Ooy

Acum 5 ani

Bah copchii, salutara ideea celor de la ULBS, ca shi întâlnirea producătorilor cu reprezentantzii restorantelor! Speram astfel, s-o vedem cat mai curând lansată pe piatza, pizza "Berbecutz" ca oricum la ULBS ii cea mai mare densitate de astfel de specimene....
Raspunde

...

Acum 5 ani

pizza "berbecutz" face concurenta la pizza "capritza"
Raspunde

rosu

Acum 5 ani

Unde-i ala care tot cerea gratare in centru? Uite ca se implineste si visul lui.
Raspunde

Stoica Nicolae

Acum 5 ani

La Butoiul de Aur!!! d-le Olimpian Cretulescu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus