Duminică,
14.08.2022
Parțial Noros
Acum
23°C

Ce facem duminică?

Ce facem duminică?

Vremea este numai bună de ieșit din casă, iar dacă nu știți ce ați putea face, vă dăm noi câteva sugestii. La Muzeul Astra are loc Festivalul „Tarafuri și Fanfare”, iar pe strada Cetății este festivalul berii artizanale. 

Duminică, 10 septembrie

„25 de ore de teatru non stop” continuă și astăzi maratonul spectacolelor. Programul complet poate fi consultat aici.

Și evenimentul „Tarafuri și Fanfare”, organizat în Muzeul Astra continuă cu muzică și dans. Între orele 9:00 – 16:30, la Târgul de Țară vor fi organizate ateliere de gătit interactive, în care bucătarii vor oferi vizitatorilor povești și impresii despre mâncărurile de nuntă, toate „condimentate” cu muzică tradiţionale: „Nunta tradițională versus nunta din zilele noastre” (Socăcițele de la Vinerea şi Tonea, județul Alba). Dialogul muzical tradiţional va pune în valoare îndeosebi repertoriul nupţial în prag de dispariţie, prin intermediul Fanfarei din Turnișor (judeţul Sibiu), Tarafului Gorjului, Comunităţii din Vinerea (judeţul Alba), Tarafului din Băbiciu (judeţul Olt), Fanfarei din Dârvari (judeţul Mehedinţi), muzicanţilor şi a dănţăuşilor de pe Valea Idicelului (judeţul Mureş), Grupului de Muzică Tradiţională „Junii” (judeţul Sibiu), dar şi a invitatei speciale: Doina Lavric-Parghel, însoţită de sunetul cobzei sale din Bucovina. De la orele 17:30, pe scena de pe lac, muzicanţii invitaţi vor susține gala Festivalului Tarafuri şi Fanfare. Mai multe detalii și programul complet îl găsiți aici.

Pe strada Cetății se va desfășura Craft Fest Sibiu. Evenimentul își propune să promoveze mărcile de bere artizanală din Sibiu și din țară și să devină o platformă prin care berea cu caracter, să ajungă mai ușor la public, una din principalele probleme ale acestui sector de activitate fiind lipsa unor canale de distribuție.

La Teatrul Național „Radu Stanca”, de la ora 19:00, se va pune în scenă premiera spectacolului „Omul cel bun din Sîciuan”.

Tot de la ora 19:00, la Sala Thalia se deschode Festivalul Enescu la Sibiu cu Arpeggiata Ensemble & Philippe Jaroussky.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus