Vineri,
27.05.2022
Acum
0°C

Romii au gătit purcel la proțap și rață pe varză, în weekend

Romii au gătit purcel la proțap și rață pe varză, în weekend

În weekend-ul ce tocmai a trecut, sibienii și nu numai au participat la două evenimente în Muzeul în aer liber Astra. Festivalul Tarafuri și Fanfare, precum și prima ediție a Festivalului Gastronomic al Romilor au reușit să strângă nu mai puțin de 7150 de vizitatori.

„La prima ediție a Festivalului Gastronomic al Romilor, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului romii au gătit supă cu afumătură și tăiței, vinete umplute, varză călita cu mămăliga, rață pe varză, purcei la proțap și prăjituri de casă. Vizitatorii au degustat din toate aceste produse. Muzeul ASTRA a avut calitatea de partener și de gazdă în cadrul acestui eveniment organizat de Fundația Centrul European de Integrare al Romilor (C.E.I.R.), proiect cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu prin Programul acțiunilor din domeniul culturii pe anul 2017, prin Școala Populară de Arte și Meserii ILIE MICU”, transmit reprezentanții muzeului.

Festivalul gastronomic al romilor

Totodată, Festivalul Tarafuri și Fanfare a reunit timp de două zile peste 50 de muzicanți din țară. „Aceștia au cântat prin Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului mai multe piese de joc, de dragoste, de jale, hore, sârbe, doine şi balade, cântece lirice, de lume. Totodată, la Târgul de Țară au fost organizate ateliere de gătit interactive în care vizitatorii au servit mâncăruri tradiționale care se serveau pe la nunți în trecut”, spun reprezentanții Muzeului Astra. Ediția de anul acesta a fost organizată de Muzeul ASTRA şi Asociaţia Culturală „Arhetipuri: datini, muzică, rost”, în parteneriat cu Mişcarea de Rezistenţă.

Festivalul Tarafe si Fanfare

festivalul tarafe si fanfare (2)

Festivalul gastronomic al romilor (2)

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

5 comentarii

e-manuela

Acum 4 ani

Buna! Nenea, ei vedeți, aici m-as fi așteptat eu sa-si spună părerea "expertul" nostru mâncau de la TS...
Raspunde

popa

Acum 4 ani

TS insemnanad Trans Sexual?:)))
Raspunde

Vecina

Acum 4 ani

Si lebădă impanata specialitatea casei
Raspunde

...

Acum 4 ani

lebada vieneza, din aia civilizata....
Raspunde

bogdan

Acum 4 ani

cui ii lipseste un purcel din ograda ? glumesc, nu va agitati. nu toti tiganii sunt hoti.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus