Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
1°C

Cîmpean le răspunde pesediștilor: Ministerul Mediului nu ne confirmă posibilitatea ca județul Sibiu să își trateze deșeurile într-o stație proprie

Cîmpean le răspunde pesediștilor: Ministerul Mediului nu ne confirmă posibilitatea ca județul Sibiu să își trateze deșeurile într-o stație proprie

Președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, susține că optimismul arătat de social-democrații sibieni care au anunțat în urmă cu două zile că au rezolvat problema deșeurilor din județ nu are acoperire, atâta timp cât de la Ministerul Mediului enunțurile liderilor PSD Sibiu nu sunt acoperite. ”Sper ca demersurile colegilor din PSD să se concretizeze cu schimbarea prevederilor din Planul Național de Gestiunea Deșeurilor și vom informa sibienii de îndată ce Ministerul Mediului va publica o versiune modificată în sensul propus de Județul Sibiu. Deocamdată documentul transmis de Ministerul Mediului în ultima săptămână nu ne confirmă posibilitatea ca Județul Sibiu să își trateze deșeurile într-o stație proprie. Vă înaintăm atașat ultima adresă de la minister, datând din 05.09.2017, în forma în care ne-a parvenit”, susține Daniela Cîmpean într-un comunicat de presă.

Raspuns Minister ref. la PNGD

Președintele CJ Sibiu a repetat faptul că instituția pe care o conduce nu a cerut nimic special Guvernului, ci doar modificarea unor prevederi care ar scuti sibienii de la plata a 1,7 milioane de euro pe an. ”Precizăm că județul Sibiu nu a solicitat nici fonduri nici vreo favoare de la Guvern, ci doar modificarea unor prevederi referitoare la Jud. Sibiu în Planul Național de Gestiunea Deșeurilor (PNGD) - document aflat in faza de dezbatere publică -  pentru a scuti sibienii de la plata unui cost suplimentar de aproximativ 1,7 milioane Euro pe an și ar reduce masiv cantitatea de deșeuri care ajunge la groapa de gunoi si poluează mediul”, mai spune Cîmpean.

 

”Am aflat cu bucurie din presa locală că PSD Sibiu a răspuns apelului meu de a susține indiferent de culoarea politică interesele județului, referitor la problema stației de tratare a deșeurilor. Sibienii își doresc să vadă implicarea tuturor partidelor si politicienilor locali in rezolvarea problemelor importante, ca un semn de normalitate în activitatea aleșilor. Pentru mandatul meu mi-am propus ca Sibiul să poată da exemple pozitive în acest sens”. Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu
Despre acest subiect s-a mai scris aici:

http://www.turnulsfatului.ro/2017/09/11/psd-sibiu-am-rezolvat-problema-statiei-de-tratare-a-deseurilor/

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Gyuntar dela Ooy

Acum 5 ani

Bah cuopchi, stand io ashe si uitându-ma la poza din profil, cum altfel decat cu pixu-n mana "divei" amintirile ma năpădesc shi, nu-nghi pot rexprima întrebarea "Da' dovada?...Unde-i dovada?"....
Raspunde

gigi

Acum 5 ani

Mafia gunoaielor! Nu se vrea la sb, fiindca sibienii pot plati mai mult, e centru destul de bine infiripat economic. Banii trebuie sa ajunga in buzunarele unora, si cum sibiul nu da din coate, la fel si politicienii sibieni, ramanem de prosti! Cum adica sa nu poti sa-ti gestionezi singur gunoiul ? Poate ne ajuta o Autonomie ceva ? strigator la cer!
Raspunde

Mhircia

Acum 5 ani

Hâda asta are cele mai proaste rezultate. Măcar pesedeii au asfaltat una alta. Balcâza asta ce a făcut? Eu sunt total de dreapta, dar ce îi diferențiază pe ei? Doar ca încă nu a fost prinsa cu hoții?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus