Duminică,
28.11.2021
Cer Senin
Acum
14°C

FOTO VIDEO Poliția la Curtea Regelui Cioabă. ”Ne complicăm la patru facturi de 20 de mii de lei. Dar au reușit spectacol mediatic”

FOTO VIDEO Poliția la Curtea Regelui Cioabă. ”Ne complicăm la patru facturi de 20 de mii de lei. Dar au reușit spectacol mediatic”

Actualizare, ora 9.05

Soția lui Dorin Cioabă, Sighișoara, a fost luată de polițiști și va fi dusă în Mehedinți pentru audieri. Soțul ei va face și el deplasarea în calitate de avocat al ei. Din primele informații, se pare că administrator al societăților vizate de anchetatori este Sighișoara Cioabă. ”Am cumpărat deșeuri de plumb și plumb de la niște firme din Strehaia cu care colaborăm. Noi avem filmări. La mine în unitate există camere video, am filmat numărul mașinii, am filmat persoana care a adus marfa, dar domnii consideră că sunt fictive vânzările. Ne complicăm la patru facturi de 20 de mii de lei. Dar au reușit spectacol mediatic”, spune Dorin Cioabă.

Știrea inițială:

În această dimineață, polițiștii din Mehedinți și ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române efectuează 28 de percheziții la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 5 milioane de euro, prin comiterea de infracţiuni economice. Vor fi puse în aplicare 32 de mandate de aducere. În acest dosar se efectuează percheziții la două dintre cele trei firme ale lui Dorin Cioabă.

La data de 13 septembrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române, efectuează 28 de percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Activitățile se desfășoară în județele Mehedinți, Timiș, Argeș, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Dolj, Gorj și în municipiul București.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2009 - 2014, reprezentanţii mai multor societăţi comerciale ar fi creat un circuit infracţional evazionist bazat pe un sistem financiar-bancar fraudulos, în scopul eludării obligaţiilor fiscale.

Cei în cauză ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor comerciale controlate mai multe facturi fiscale care ar fi avut la bază operaţiuni comerciale fictive, în valoare totală de peste 18,4 milioane de euro pentru care ar fi dedus ilegal T.V.A. şi ar fi diminuat artifical impozitul pe profit.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la peste 5 milioane de euro.

21733366_10214353633979061_1352476729_n

Ulterior, prin intermediul societăţilor comerciale controlate, ar fi fost supuse procesului de spălare a banilor toate aceste sume. Astfel, ar fi fost efectuate depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de rularea acestora prin conturi bancare ale societăţilor, pentru disimularea provenienţei ilicite a banilor.

32 de persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, pentru audieri.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

.....

Acum 4 ani

Ciorile sunt vinovate din start. Nici nu trebuie dovezi pentru ca sigur fura ...
Raspunde

Mihăiță Conservă

Acum 4 ani

Dosar fabricaaaaaat. Nu cred ca familia Cioaba fura sau a furat vreodata :). Da, stiu ca au bani, dar cu siguranta veniturile lor si impozitele platite raportat la venituri sunt in masura sa justifice masinile, banii si bunurile pe care le au. Singurul aspect pentru care am mici indoieli este de unde au bani pentru mancare. Adica regele autoproclamat are pe el la propriu mii de eur in grasime. Acolo ar trebui sapat (nu efectiv pe corpul regelui), ci la sursa veniturilor necesare sa faci gusa aia. Mihaita Conserva - autoproclamat imparat intergalactic universal preputernic cuantic.
Raspunde

anicos

Acum 4 ani

SOCANT! si totusi unde a folosit plumbul? ....speram ca nu fabrica altceva din el!!!!
Raspunde

...

Acum 4 ani

il foloseau la pescuit....
Raspunde

SB 10 NUT

Acum 4 ani

Merita toti tiganii plumb daca fug de militieni
Raspunde

Cl. anul politic

Acum 4 ani

Patru facturi de 20 de mii de lei...adică 800 de milioane de lei vechi. O nimica toată, pentru latifundiarii de carton și fier vechi. Dar câți dintre ei au carte de muncă ?
Raspunde

Cioricliul Albastru

Acum 4 ani

Sper sa se întoarcă ca i simțim lipsa fumului gros din oraș pe timp de seara. De ieri nu sa mai topit plumb. Garda de mediu știe ceva ce nu știm noi??
Raspunde

Ciprian

Acum 4 ani

20 de mii de lei = 200 de milioane de lei vechi. De unde si pana unde 800 de milioane?!. Oricum, asta nu e nici macar varful iceberg-ului.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus