Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

FOTO-VIDEO Pompierul anului în Sibiu: A intrat la zece metri adâncime într-o fântână pentru a salva o femeie

FOTO-VIDEO Pompierul anului în Sibiu: A intrat la zece metri adâncime într-o fântână pentru a salva o femeie

Inspectoratul Pentru Situații de Urgență Sibiu a sărbătorit astăzi Ziua Pompierului, ocazie cu care a decernat, printre altele, și titlul de Pompierul Anului 2017 în Sibiu.

Pompierul anului în Sibiu este plt. adj. Ionuț Diaconu. El are 31 de ani, lucrează la ISU Sibiu din 2006 și în primăvară s-a remarcat după ce a intrat într-o fântână pentru a salva viața unei femei.

”Totul s-a întâmplat foarte repede, a fost exact până la ieșirea din tură și toată intervenția s-a terminat cu succes nu datorită mie, ci echipajului alături de care am fost. Ne-am mobilizat foarte repede imediat ce am ajuns la fața locului și am intrat în fântână la aproximativ zece metri adâncime. Am găsit femeia inconștientă. Am legat-o bine de mine, m-am asigurat și am fost tras sus de colegi. Mai departe s-au ocupat colegii de la SMURD de ea, a fost transportată la spital și și-a revenit complet”, a povestit Ionuț Diaconu.
Ionut Diaconu pompierul anului (1)

Cât privește munca de pompier, Ionuț Diaconu a declarat pentru Turnul Sfatului că devine tot mai antrenantă și mai complexă, de la un an la altul.

”Munca de pompier presupune unele riscuri, dar are și satisfacții, după terminarea oricărei misiuni cu bine. Numărul intervențiilor a crescut de la an la an. Acum, meseria de pompier nu mai implică numai stingerea incendiilor, ci salvări de la înălțime, misiuni în fântână, descarcerare… Majoritatea intervențiilor mele se referă la salvări de persoane și intervenții la incendii”, a mai spus pompierul anului.

Citește și:

http://www.turnulsfatului.ro/2017/05/02/o-femeie-de-70-de-ani-a-cazut-intr-o-fantana-adanca-de-10-m/

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

e-manuela

Acum 6 ani

Buna! Nenea, Doamne Ferește si Apăra! Bine ca n-a sărit "bomba" in hazna, ca ce stii cati mai erau in viata!?...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus