Marţi,
23.07.2024
Partial Noros
Acum
30°C

1, 2, 3, 4… Câte trupe sunt în Sibiu?

1, 2, 3, 4… Câte trupe sunt în Sibiu?

Sibiul este bine cunoscut drept un oraș cultural, în care oamenii burgului și turiștii se pot bucura de ceea ce este frumosul în artă. Sibiul este și un oraș muzical, prin trupele care îi fac cinste, și care reușesc de fiecare dată să încânte auzul îndreptat spre muzica bună.

Sibiul se laudă cu un număr mare de trupe locale, acestea fiind 16 formații prezente în spațiul muzical din oraș, și nu numai, și pe care le puteți vedea în concerte, în perioada următoare.

e na na na

E-AN-NA

Formaţia a apărut în 2014, când Andrei Oltean- voce, instrumente tradiţionale şi Ovidiu Ban- chitară aveau ca proiect principal trupa Prohod, din dorinţa celor doi tineri muzicieni să înfiinţeze o trupă de folk metal. În scurt timp sunt cooptaţi Dragoș Berția- bass, Alex Giurgeca- chitară şi Paul Bucătaru- tobe. Din iunie 2016 Edwin părăseşte trupa, din motive personale şi independente de trupă. Tot atunci, intră în trupă Ioana Popescu- clape, şi Roxana Amărandi la vioară & voce.

Sibienii de la E-AN-NA au câștigat numeroase premii: Metalhead Awards 2015 – “Best Metal Newcomer” – locul II (nominalizaţi şi la “Best Romanian Album”, “Best Romanian Show”), Jaxx Rock Battle 2016 – locul II, Wacken Metal Battle (Germania) 2017 – locul II.

Cu un folk-metal combinând o abordare clasică a genului, cu elemente tradiţionale româneşti şi pasaje de metal modern, trupa susține turnee în țară și în afară. E-AN-NA vor cânta pe data de 7 octombrie, la București, în deschidere la Wintersun.

rym

RYM

RYM s-a înființat în 2014, la vremea respectivă cântând coveruri pop, rock, blues. În anul 2015, aceștia au demarat un proiect ”RYM goes P!nk”, ca tribut al artistei Alicia Moore, ulterior compunând melodii proprii.

Membrii trupei sunt Iulia Stoica- voce, Vlad Simon- voce, Bebe Vandra- chitară, Robert Cosma- chitară bass, Ionuț Croitoru- tobe, Mihai Pîțan- clape. Pe ei, îi puteți asculta în fiecare joi, la Oldies Pub.

antract

ANTRACT

ANTRACT este o trupă cunoscută în Sibiu și în țară, fiind înființată în 1984. Este o trupă care se poate lăuda cu 9 albume, și care va susține un turneu în această toamnă, ajungând și în Sibiu, după 15 noiembrie.

Cel de-al nouălea album a beneficiat de 3 videoclipuri: "Pentru tine, nou", "Lucid" şi "Dezbracă-te de tine". Piesa "Pentru tine, nou" a şi câştigat secţiunea pop-rock la Romanian Top Hits Music Awards - 2011. Antract a cântat pe cele mai mari scene ale rock-ului din România în compania unor nume grele ale rock-ului internaţional cum ar fi: Uriah Heep, Jetro Tull, Saxon, Paradise Lost, Ronnie Jammes Dio, Monster Magnet, Metallica,  Helloween.

Membrii trupei sunt: Paul Radu- voce, Bobiţă Cătuşanu- bass, Ilie Manole Vlad – chitară, Bogdan Balan – tobe.

electric band

ELECTRIC BAND

Formația a fost înființată în 2005 la Sibiu sub titulatura de Imperium Band, susținând în cei doisprezece ani de activitate peste 800 de concerte de club și open air, din țară și din afară: la “Festivalul European de Arta Bacilly 2006” în Franța, Sibiu Jazz Festival, Festivalului Artelor Spectacolului BABEL F.A.S.T. 2007, etc.

Din 2007 și până în prezent interpretează live muzica din mega-spectacolul de teatru “FAUST” în regia lui Silviu Purcarete.

Din 2010 își schimbă numele în ELECTRIC BAND, abordând un repertoriu variat de coveruri din anii 70’ 80’ 90’ 2000 , interpretate în manieră proprie.

Trupa susține numeroase spectacole în cluburi, open air și la evenimente private/party-uri în diverse orașe din România: Sibiu, Rm. Vâlcea, București, Alba Iulia, Făgăraș, Deva, Sinaia, Ploiești, Târgoviște, Mediaș, Ocna Sibiului, Dumbrăveni.

Membrii trupei sunt: Cosmin Cruțiu- voce, chitară, Dorin Pitariu- chitară solo, Călin Filip- chitară bass, Ciprian Oancea- clape, Lucian Fabro- tobe.

changeover

CHANGEOVER

Formația a luat naștere la Sibiu, în 2012, sub forma de trio, din care făceau parte Ovidiu, Nicolas și Comy. Thibaut și Andy s-au alăturat formației la începutul anului 2015 (anul în care trupa și-a început "cariera live"), Denise urmând să intre în formație în noiembrie 2016.

CHANGEOVER a susținut concerte în diverse pub-uri din Sibiu (Oldies Pub, Imperium Pub, Atrium Cafe, Capsicum, Wien Cafe, Jules), evenimente (Revelionul Artiștiilor, Fete de la Musique, Sibiu Guitar Meeting) și petreceri private.

Trupa este formată din oameni provenind din 3 țări, și anume: Denise Fabro(România)- voce, Thibaut Desmons(Franța)- voce, chitară acustică, Andres Yepez (Ecuador)- chitară electrică, Nicolas Delsuc (Franța)- chitară bass, Ovidiu Brumar (România)- tobe.

Formația abordează coveruri, axându-se pe reggae, blues, jazz, rock, din 2016 lucrând și la compoziții proprii, având deja primele două melodii originale.

Pe cei de la CHANGEOVER îi puteți asculta live în Imperium pe data de 28 Octombrie.

ONENIGHTSTAND

ONENIGHTSTAND

Onenighstand cantă rock, mai exact high voltage rock &roll şi o face din 2012 când la Sibiu, Dragoş, Mihai şi Andrei se hotărăsc să înfiinţeze o trupă cu un vibe şi o abordare unică în România.

La momentul actual, trupa este formată din: Irina Sasu- voce, Dragoș Dicu- chitară, Andrei Simtion-chitară, Mihai Grozav-bass, Alex Pah-tobe. Pentru cei de la ONENIGHTSTAND, anul 2017, a fost cel mai intens, provocator și satisfăcător an. Pe lângă aniversarea celor 5 ani de existență a formației, anul a început cu lansarea unui nou single - Dirty Secret, susținând peste 22 concerte în țară și continând cu munca la primul album full-length.

EVERGREED

EVERGREED

Trupa a fost fondată în 27 martie 1998, abordând stilul death metal melodic cu influenţe At the Gates şi In Flames. Trupa se prezintă publicului din Braşov în clubul Rockstadt şi reuşeşte să concerteze în cadrul festivalului Artmania din Sibiu, se califică în semifinalele de la Cluj Napoca a concursului Wacken Metal Battle Romania, la Rock'N'Iaşi, Barock Fest Petroșani, Gugulan Rock Caransebeș.

Membrii trupei sunt : Sebastian Bucătaru- voce, chitară, Sergiu Zeicu- chitară solo, Petre Manu- chitară, Ciprian Badiu- chitară bass, Paul Nicu- tobe.

SUBURBIA11

SUBURBIA11

Combinație energică de ska-reggae-punk, la care se adaugă vesele elemente de muzica balcanică - Suburbia11 e trupa născută la Sibiu în 2015. După o perioadă scurtă de cântat cover-uri ale trupelor preferate (Manu Chao, Dubioza Kolektive, Cat Empire), trupa începe să introducă în playlist și piese proprii, în română engleză și spaniolă: Ziua Inconstientei, High, Porn Fm, Extrana.

Băieții din ”Suburbie” au reușit să ducă sound-ul lor vibrant pe scenele mai multor festivaluri din România - Focus Festival (Sibiu), Holzstock Festival (Sibiu), Szfera Festival (Tîrgu Mureș), Interferences Theatre Festival (Cluj) , Sziget Festival (Ungaria).

Cinci la număr, membrii formației sunt: Marius Dan- voce, Medve Sandor- trompetă, melodică, trombon, Dragoș Pătrău- chitară, backing vocal, Bogdan Munteanu- chitară bass, backing vocal și Alex Ciobotaru- tobe.

Publicul sibian îi poate vedea cel mai curand pe 27 octombrie la Faust, unde vor cânta împreună cu trupa The Purple Dandies (București), pe data de 29 septembrie la festivalul Delhoya, pe data de 18 octombrie la Flying Circus Pub.

THE NOISE

THE NOISE

The Noise s-a format în 2011 în Sibiu. Stilul abordat este indie-rock cu influențe diverse. Membrii formatiei sunt Paul Grigoraș- voce, chitară, Horia Mărginean- voce, chitară, Sergiu Fodor- voce, bass și Bogdan Tataroiu- voce, tobe. Formația a susținut în 2017 concerte în București, Bistrița, Cluj, Făgăraș, străbătând toată țara în cei 6 ani de actvitate. Cel mai recent i-a încântat pe sibieni la Foodie Festival.

WILDCHILD

WILDCHILD

Trupa WildChild a luat naștere în anul 2014 în orașul Sibiu la inițiativa unor tineri liceeni. Formația abordează stilul stoner având însă influențe metal și blues. În anul 2014 apare prima piesă proprie a formației " The Riser " piesa cu care în anul 2016 WildChild a participat la finala națională a concursului Global Battle of The Bands . În vara anului 2017 apare și primul album discografic " Gates of Expression " iar după lansare a urmat un turneu național în aproximativ 20 de locații din tară. În luna septembrie formația WildChild a fost invitată de către Alin Dinca(Trooper) în studiourile Rock Fm unde în direct s-au ascultat piesele noului album, iar acestia au susținut un interviu în premieră pe un post radio național. Membrii formației sunt Ștefana Popa- chitară solo și voce, Dorian Niță- chitară ritm, Dragoș Diaconu- tobe și Baciu Nicu- chitară bass.

ACOUSTIC BAND

ACOUSTIC BAND

Trupa ACOUSTIC BAND a luat naștere în anul 2007 și este formată din trei membrii: Lionel Ciorogar- contrabas, Cornel Lăpădatu- chitară și Moldo Adi- voce, cajon și tobe. Aceștia susțin concerte în Imperium Pub, Mustache Cafe, Punch Pub, New York. Trupa reușește să încânte publicul sibian pe acorduri de classic rock, blues și jazz. Pe cei de la ACOUSTIC BAND îi puteți asculta pe 25 septembrie în Imperium Pub.

STILL CRAZY

 

STILL CRAZY

Este o trupă de rock clasic formată din: Adrian Corlaciu- voce, Marius Săraru- chitară, Radu Stănică-clape, Mihai Marcoci- chitară, Rareș Nistor-chitară bass, Augustin Mureșan- tobe.

Stilul formației se încadrează în hard rock/heavy metal (de la AC/DC, Deep Purple, Led Zeppelin la Iron Maiden, Metallica.)

Still Crazy este o formație cunoscută în Sibiu și nu numai, concertând pe scene importante din țară, alături de nume mari ale rockului românesc. În 2017, STILL CRAZY a susținut 4 concerte în Germania, la MaNo Festival din orașul Marburg.

DREAMCATCHERS BAND

DREAMCATCHERS BAND

Formația DREAMCATCHERS Band este prezentă pe scena sibiană de 10 ani. Trupa face parte din Art Event, o mare familie, formată din 12 muzicieni. Membrii formației sunt: Teodora Pop- voce, Radu Nechifor- nai și voce, Marius Tuta- clape, Mircea Ittu- chitară bass, Alex Petre- chitară, Daniel Iliescu- tobe. Trupa abordează stiluri de la cel folcloric, la jazz și funk.

Pe cei de la DREAMCATCHERS BAND îi puteți asculta la diferite evenimente, festivaluri și cluburi din toată țara. Aceștia vor cânta la deschiderea târgului de Craciun din Sibiu pe 17 noiembrie și la Gala AUAN din 12 decembrie.

ANDRADA & WTM BAND

ANDRADA &  WTM BAND

Pe piața muzicală din Sibiu încă din octombrie 2015, Andrada și WTM Band abordează o paletă vastă de coveruri(pop, rock, dance), de care se simt legați, melodii pe placul publicului și mai ales aproape de ceea ce vor sa transmită de fiecare data- pasiunea lor pentru muzică. Membrii formației sunt: Andrada Ghiorma- voce, Rareș Boroș – chitară bas, Marian Mihai- chitară, Codrin Murdășanu- clape, Moldo Adi- tobe. Pe ei i-ați ascultat la diferite evenimente din Sibiu și nu numai, puburi (Imperium, The Wolf, VintagePub), precum și concerte outdoor. Alături de alți muzicieni, Andrada și WTM Band fac parte din gașca AllSound Sibiu.

ALPHA Q

ALPHA Q

ALPHA Q este cea mai recentă adiție la scena rock și metal din Sibiu. Formația este formată din: Meerah Botocan-voce, Waqas Ahmed- chitară solo, Ștefan Zsolt -chitară ritmică, Mădălin Muntean- tobe. Având mai multe zone de inspirație, ALPHA Q a reușit să creeze o combinație de sub-genuri de rock și metal, pe care le preschimbă într-un sound de Multi-Metal, după cum își denumesc propriul stil.

ALPHA Q a lansat două melodii proprii: Circles, Blind și plănuiesc să lanseze un EP anul viitor. Aceștia vor concerta pe data de 29 septembrie, la Bistrița.

ALL THIS BAND

ALL THIS BAND

All This Band s-a înființat în urmă cu 6 ani, membrii actuali fiind: Sofia Diana Murăruș-voce, Andrei Oltean- clape, Dragoș Zaplitnei- chitară bass, Adi Ban-tobe, Ilie ”Manole” Vlad- chitară. Trupa este un cover band, prezentă la diverse evenimente private și în cluburile din Sibiu(Oldies Pub, Music Pub, Imperium, Mai Lounge, Home Bar, etc.)

Abordează o diversitate de stiluri, de la oldies-uri și rock n roll până la pop și funk modern, feelingul lor muzical fiind mai înspre funk.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: Radu Nechifor , Vlad Simon , Cluj Napoca , Alba Iulia , Ocna Sibiului , Lucian Fabro , Atrium Cafe , Sibiu Jazz Festival , Tirgu Mures , Mihai Pitan , All This Band , Oldies Pub , Cosmin Crutiu , Sibiu Guitar Meeting , Smart Events , New York , Mircea Ittu , Music Pub , Silviu Purcărete , Dorin Pitariu , Informații Mureș , Andrei Oltean , Ciprian Oancea , Focus Festival , Călin Filip , Medve Sándor , Pentru Sibiu , Iron Maiden , Petre Manu , Bebe Vandra , The Wolfpack , Marius Dancu , Paul Radu , Wacken Metal Battle Romania , The Noise , Teodora Popa , Deep Purple , Led Zeppelin , Festivalul European , Secțiunea Muzică , Sergiu Fodor , Foodie Festival , Alex Petre , Marius Tuță , Bogdan Tătăroiu , Horia Mărginean , Paul Grigoraş , Dragoş Pătrău , Mai Lounge , Andrada Ghiorma , Mustache Cafe , The Purple Dandies , Imperium Pub , Dragos Dicu , Cornel Lăpădatu , Rareş Boroş , Wien Cafe , Ionuț Croitoru , Global Battle , Adi Ban , Bobita Catuşanu , Ioana Popescu , Imperium Band , Augustin Mureșan , Ilie Manole Vlad , Adrian Corlaciu , Uriah Heep , In Flames , Dragoş Berţia , Paul Bucătaru , Still Crazy , Holzstock Festival , Alex Ciobotaru , Alex Giurgeca , Alex Pah , Alicia Moore , Alin Dinca , Andrei Simtion , Andres Yepes , Arta Bacilly , Baciu Nicu , Barock Fest Petroșani , Best Metal Newcomer , Best Romanian Album , Best Romanian Show , Bogdan Balan , Bogdan Munteanu , Cat Empire , Ciprian Badiu , Codrin Murdășanu , Daniel Iliescu , Denise Fabro , Dirty Secret , Dorian Niță , Dragoș Diaconu , Dragoș Zaplitnei , Dubioza Kolektive , Festivalului Artelor Spectacol , Flying Circus Pub , Gugulan Rock Caransebeș , Home Bar , Interferences Theatre Festival , Irina Sasu , Iulia Stoica , Jaxx Rock Battle , Jetro Tull , Lionel Ciorogar , Manu Chao , Marian Mihai , Marius Săraru , Meerah Botocan , Metalhead Awards , Mihai Grozav , Mihai Marcoci , Moldo Adi , Monster Magnet , Mădălin Muntean , Nicolas Delsuc , No Festival , Ovidiu Ban , Ovidiu Brumar , Paradise Lost , Paul Nicu , Porn Fm , Punch Pub , Rareș Nistor , Revelionul Artiștiilor , Robert Cosma , Rock Fm , Romanian Top Hits Music Awards , Ronnie Jammes Dio , Roxana Amărandi , Sebastian Bucătaru , Sergiu Zeicu , Sofia Diana Murăruș , Sound Sibiu , Szfera Festival , Sziget Festival , The Bands , The Riser , Thibaut Desmons , Trupa Wild , Waqas Ahmed , Ziua Inconstientei , Ștefan Zsolt , Ștefana Popa , Andres Yepez , Radu Stănică

Vizualizari: 18113

Comentarii

12 comentarii

x

Acum 6 ani

Domino....
Raspunde

Corina

Acum 6 ani

DOMINO? Toate formatiile care canta aceleasi cover-uri de ani si ani de zile pe la nunti si trupa originala care scoate albume proprii si mai iese din Sibiu, nu? :)))
Raspunde

Dracu

Acum 6 ani

In primul rand Sibiul e departe rau de a fi un oras cultural. Adica...sibienii contemporani. In al doilea rand, in afara de Antract care nu prea e sibiana, n-am prea vazut nimic interesant. Trupele de cover ar trebui scoase din aceasta lista. Astea nu lasa nimic in urma lor. Deci...??? Sibiul n-a prea dat niciodata nimic valoros in materie de muzica.
Raspunde

Dracu

Acum 6 ani

De fapt Antract e trupa sibiana tot asa cum sunt eu din Congo
Raspunde

Y

Acum 6 ani

Probabil ca ar fi trebuit sa faca o selectie inainte sa publice toate trupele respective. Documentarea este necesara. Din pacate prea putini oameni vin cu adevarat la spectacolele/concertele/evenimentele artistilor mentionati ca sa-i asculte. Doar jumatate din trupele respective merita menționate din punctul meu de vedere,pentru ca doar jumatate(sau chiar mai putin) sunt cu adevarat ascultate cand nimerești sau alegi sa mergi la un concert de-al lor. Restul, sunt de duzină. Pe lângă acest lucru, sunt o gramada de proiecte muzicale in Sibiu care sunt calitative muzical(chiar daca majoritatea sunt cover-based) si care din pacate nu sunt mentionate doar pentru ca nu canta clasicul "Have you ever seen the rain" la toate concertele cu 3 bis-uri. Mi-ar placea sa vad oamenii care publica astfel de articole "informative" ,sa se informeze despre tot ce se intampla muzical in Sibiu, iar apoi sa faca o selectie si sa ne prezinte din toate categoriile cate ceva. Poate chiar sa vorbeasca realmente cu artistii respectivi si sa isi prezinte ei munca.
Raspunde

Cisnadian

Acum 6 ani

I-ati uitat pe Domino, cei care canta la toate concertele din Sibiu, in fiecare an :))
Raspunde

mishu

Acum 6 ani

Unde-i RIFF
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gyuntar dela Ooy

Acum 6 ani

Te pomeni ca vi-tz vrea sa va încânte ACDC ,sărăntocilor?.....
Raspunde

x

Acum 6 ani

RIFF, Domino, Snaco Dixie, Guilty Lemon....
Raspunde

Alex

Acum 6 ani

Domino ?? Gulty Lemon ?? Pe bune ? Tot mai slabi sunteti ...
Raspunde

magog

Acum 6 ani

I`m the Trip
Raspunde

Mircea Hodarnau

Acum 6 ani

Cum ai putut sa lasi pe dinafara cea mail longeviva trupa de rock din Sibiu? Cu cei de la Riff trebuia sa incepi acest articol. Bun subiect dar abordat cu multe lipsuri de documentare. Poate faci si un UPDATE.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus