Duminică,
23.06.2024
Cer Senin
Acum
21°C

Dosarul ”prăjiturilor de protocol”: Consiliul Județean Sibiu angajează avocat cu 12.000 de lei pentru a recupera 1,8 milioane de lei

Dosarul ”prăjiturilor de protocol”: Consiliul Județean Sibiu angajează avocat cu 12.000 de lei pentru a recupera 1,8 milioane de lei

Executivul CJ Sibiu intenționează să achite 12.000 de lei, drept onorariu, avocatului Laurean Vasile Magdea, pentru ca instituția să fie reprezentată în procesul deschis în urma rechizitoriului întocmit de DNA în așa-numitul ”dosar al prăjiturilor de protocol”. Executivul județului spune că speța penală este una complexă, iar dosarul penal, cu un ”volum impresionant”.

”Dosarul prăjiturilor de protocol” a fost pus pe rolul Tribunalului Sibiu în luna iulie a acestui an, DNA trimițând în judecată cinci persoane, funcționari publici, dar și reprezentanți ai mediului privat: Ana Kraus, Ioan Stoica, Elena Cornelia Oancea (funcționari din cadrul CJ Sibiu), Emil Călin Buciuman și Constantin Radu Micu (administratori de societăți comerciale). În Camera de consiliu a Tribunalului Sibiu, în cursul acestei luni, s-a stabilit că rechizitoriul administrat de procurorii DNA a fost întocmit în mod legal, iar reprezentanții CJ Sibiu apreciază că derularea acestui proces devine tot mai stufoasă. Drept pentru care, solicită consilierilor județeni să-l angajeze pe avocatul sibian Laurean Vasile Magdea, pentru a reprezenta instituția județeană în acest proces penal, speță în care CJ sibiu s-a constituit ca parte civilă pentru suma de 1,8 milioane de lei. După cum au arătat, până acum, procurorii DNA, acest prejudiciu s-ar fi realizat inclusiv prin achiziționarea unor produse de protocol, la prețuri supraevaluate.

76 de volume

În raportul care însoțește acest proiect de hotărâre, raport aprobat de Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu, se arată că e nevoie de un avocat angajat deoarece – fiind vorba de un proces verbal - termenele de judecată sunt mult mai scurte, iar înfățișările pot să dureze până la opt sau zece ore. Printre celelalte motive invocate în angajarea unui avocat specializat în dreptul penal se regăsește și ”complexitatea cauzei, determinată de vechimea faptelor (săvârșite începând cu anul 2011), de natura și volumul probatoriului (34 de martori, înscrisuri – 76 de volume etc.), durata urmăririi penale (începând cu luna iulie a anului 2015 și până în luna iulie a anului 2017)”, după cum se mai în raportul citat.

Cele mai mari prejudicii, puse în seama Anei Kraus

Raportul care însoțește proiectul de hotărâre pentru angajarea unui avocat enumeră și sumele pentru care CJ Sibiu s-a constituit parte civilă în dosarul aflat pe rolul Tribunalului Sibiu. În total, este vorba de peste 1,8 milioane de lei, din care cele mai mari prejudicii sunt puse pe seama Anei Kraus, fosta șefă a Serviciului administrativ din cadrul CJ Sibiu. Prin abuz în serviciu, Kraus ar fi prejudiciat CJ Sibiu cu peste 543.000 de lei, iar în urma săvârșirii unor presupuse infracțiuni de conflict de interese, aceeași Ana Kraus ar mai fi prejudiciat bugetul județean cu alte aproximativ 466.000 de lei. Restul prejudiciilor enumerate în raportul CJ Sibiu sunt puse pe seama lui Emil Călin Buciuman (180.000 de lei pentru complicitate la abuz în serviciu), a lui Ioan Stoica (410.000 de lei pentru abuz în serviciu). Același raport mai enumeră și alte prejudicii cu valori mai mici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

PaceFacatorul de la Varsovia

Acum 6 ani

Prejudiciu pentru prajituri de 1.8 milioane lei?Erau cu ravase?Cred ca toate torturile de nunta ale manelistilor n-au costat atit.12000 lei onorariu?Carabulea iese de la pirnaie nu chiar gratis ci contra rezonabilei sume de 32,50 lei,platita de Stat.S-a desfintat Serviciul sau Directia juridica a CJ Sibiu?Dna Presedinte(nu Presedinta,dl Deleanu!) si-a sters memoria de advocat sau i s-a furat HDD-u'?Pare un caz banal,de stagiar, nu de NNDKP.Una peste alta,care-i rolul advocatului:se bate impotriva DNA sau pro CJ,de maruntisu' asta,permisa fiindu-mi ironia?
Raspunde

curios

Acum 6 ani

"Ravasul" este firma de prajiturele. Hocus pocus preparatus si din joben iasa firma ????
Raspunde

vasi

Acum 6 ani

ce tupeu pe asa zisa presedinte de cj c\t este comisionul personal la acest bissnes individa asta a intrecut orice masura
Raspunde

zzz

Acum 6 ani

bai vasi esti varza...se platesc 12,000 de Ron ca sa se recupereze (cel putin in instanta 1,2 mio) ce "bissnes" (vad ca esti iecspert in engleza), ce comision? pune-ti o caciula ca iti ploua in gat
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus