Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Efectul casei abandonate: Cozi de sute de metri

Efectul casei abandonate: Cozi de sute de metri

Un imobil administrat de SC Urbana, care risca să se prăbușească pe strada Zidului, a făcut ca traficul în zona centrală a orașului să fie extrem de îngreunat. Administrația locală a luat decizia închiderii pentru traficul auto pe strada Zidului, astfel că pe străzile 9 Mai și Faurului s-au format blocaje.

Casei de pe Zidului nr. 12 i s-a prăbușit o parte din acoperiș ieri noapte, iar vecinii au alertat autoritățile. Deocamdată, cei de la E.On Gaz au oprit furnizarea gazului, iar polițiștii locali au restricționat accesul auto.

Următorul pas este demolarea clădirii devenită instabilă, anunță autoritățile locale. „SC Urbana (societate a Consiliului local Sibiu – n.r.) face în prezent demersurile în vederea demolării acestui corp de clădire, în conformitate cu prevederile legale și după ce obține avizele necesare unei astfel de intervenții de urgență”, anunță Primăria Sibiu, într-un comunicat de presă.

Reprezentanții administrației locale arată că, până acum, nu au putut interveni pentru stabilizarea clădirii, deoarece aceasta a făcut obiectul unui proces. „Imobilul de pe strada Zidului, nr. 12, aflat în administrarea SC Urbana, a făcut obiectul unui litigiu cu copropietarul privat care deținea o cotă de 3/18 din propritate, motiv pentru care SC Urbana nu a avut posibilitatea legală să inițieze lucrări în vederea consolidării acestei clădiri“, mai susțin reprezentanții Primăriei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

PaceFacatorul de la Varsovia

Acum 6 ani

Super-administratorii s-au incurcat in 3/18?De interventii de urgenta au auzit?Daca lucrurile vor functiona ca pentru palmasi,avizul pentru demolare de la Monumente il vor obtine fix in ziua summitului.Daca-i monument clasat,ever-never.Lucru ghine facut!
Raspunde

MC.D

Acum 6 ani

..ce dreaq mai tine statul in administrare sutele de imobile aflate in paragina din cauza proceselor interminabile cu proprietarii, sa le vanda sau sa-si vanda partea si cu banii obtinuti sa construiasca alte locuinte noi...de 30 de ani tot procese si reparatii care inghit zeci de milioane , dar tot prost sunt facute...asa au multi de lucru pana la adanci batraneti...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus