Glumesc, normal că n-am comis un asemenea sacrilegiu, să intru într-un fast-food specializat pe burgeri și să cer doar un hotdog, mai ales că sunt un împătimit al burgerilor. City Burger a deschis pe Avram Iancu acum 2-3 săptămâni. Au deschis corespunzător, cu baloane în poartă și, după cum se zvonea prin târg, cu cartofi prăjiți moca. I-am lăsat să treacă valul, să-și regleze sistemul de lucru, să se acomodeze cu burgul și oamenii lui pretențioși înainte să îi călcăm pragul. Nu de alta, se aud prin același târg nemulțumiri din partea unui alt patron de restaurant, testat chiar în primele zile de la deschidere, care se plângea exact de asta, că nici n-a apucat bine să își facă ordine în bătătură că au și venit ăia de la Turnul Sfatului să scrie de el. N-am fost niciodată patron de restaurant, nu m-am lovit niciodată de problemele inerente deschiderii unui asemenea stabiliment, dar bunul simț îmi spune că până nu ai testat toate rețetele, până nu ți-ai aranjat fluxul de lucru, până nu ți-ai găsit ospătari care să nu scuipe în ciorbă nu deschizi. Oricât te-ar arde la buzunar, oricâte datorii ți-ai fi făcut ca să îl deschizi, pentru 2-3 zile în plus de așteptare nu merită să riști. Clientul vine, dacă îi place revine, dacă nu îi place nu mai intră neam-tămâie. Merită să îți riști viitorul afacerii, să ți se ducă buhul prin oraș că e nașpa în restaurantul tău? Sper că răspunsul e la mintea cocoșului.
În lumina expozeului de mai sus le-am dat oamenilor timp suficient cât să se pună la punct, deși sunt chiar peste drum de redacție și nu o dată am fost tentat să renunț la idee și să îmi înfig dinții într-un burger. Micuțul restaurant s-a deschis în spațiul unde odată funcționa Gospodina. Nu sunt foarte multe mese, cred că au maxim 20 de locuri, și din câte se pare, comenzile la pachet le bat pe cele de la masă pentru că rar am văzut oameni înăuntru. Au vreo patru feluri de burgeri, cartofi prăjiți simpli sau cu dichis și un hotdog. Am luat un Bacon Burger (evident!) cu extra bacon (la fel de evident!) un hotdog și o porție de cartofi dichisiți, adică stropiți cu maioneză, ketchup și cubulețe de ceapă roșie, după ce anterior s-au scăldat într-un praf de prafuri ca să dea cartofilor gust. Cum ar fi fost ciudat să mânânc singur în restaurant le-am luat pe toate la pachet și le-am întins pe birou ca la orice serbare câmpenească. Am început cu hotdogul. Doi crenvurști stropiți cu un sos curry foarte bun dacă vă place genul. Eu nu mă prea dau în vânt după curry dar l-am mâncat pe tot.
Singura mică nemulțumire e legată de chiflă, care de fapt era o pâinică cu coajă crocantă, nu chiar obișnuita chiflă de hotdog. Am trecut apoi la felul principal. Burgerul scăldat în bacon în sfânta nesimțire a fost foarte bun. Foarte bun. Am și urmărit facerea, grătarul a fost curățat corespunzător înainte, nu s-a exagerat cu ingredientele ca în alte părți, a ieșit un burger foarte echilibrat și gustos. Și normal, având în vedere că era cu extra bacon. Personal aș fi lăsat carnea ceva mai puțin pe grătar, era nițel cam uscată, probabil și din cauză că n-a fost mâncat pe loc. Una peste alta, City Burger e o variantă foarte bună pentru un prânz pe fugă în centru. Singurul lui defect e prețul. 28 de lei e nițel cam mult pentru un burger. Dacă vrei să-l mai garnisești cu una-alta, sare deja de un fel bun spre foarte bun la farfurie. Poate ăsta e și motivul pentru care majoritatea merg la Mc dacă vor un burger în loc să se oprească pe Avram Iancu.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 13329
Ultimele comentarii
Acum 9 ore
Aci Duțu
Acum 10 ore
John S
Acum 11 ore
Emil
Acum 12 ore
Nustiu
Acum 12 ore
Leonard